Anonymous vill utrota barnporren

Barnporr är ett problem som, trots lagar och regler, fortsätter att sprida sig bland snuskiga pedofiler. Detta är något som nätaktivistgruppen Anonymous vill sätta stopp för, och de har nu inlett ”OperationPedoChat” som ska slå ut barnporrsajter och pedofilnätverk.
– Motivet bakom är den personliga inställningen hos de som ligger bakom attacken, uppger Anonymous-aliaset LulzPanda till Nyheter24.

I ett meddelande på YouTube, uppger nätverket:
– Det har nyligen kommit till vår kännedom att det uppstått en svallvåg av internetsidor tillägnade pedofiler som vill chatta och dela bilder. Anonymous ämnar att försvaga, och utrota den här plågan så den försvinner från internet.

Attacken startade 8 juli och är i full gång.  Ungefär 85 sajter har utsetts som måltavlor och det rör sig främst om sajter i USA, Irland, Grekland, Frankrike, Holland, England och Spanien. I höstas genomfördes en liknande operation under namnet ”Operation Darknet”, där över 1500 personuppgifter på pedofiler släpptes i samband med att man släckte ner barnporrsajter.

Hur länge ”OperationPedoChat” kommer att fortsätta återstår att se.
– Så länge som det finns drivkraft bakom operationen, och så länge folket stöttar saken och vill hjälpa, uppger LulzPanda till Nyheter24.

Se meddelandet från Anonymous här:

[youtubeplay id=”B6If7vTIf1A” size=”medium”]

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..