Räddade livet på katt via Facebook

Det var i januari i år som Lilly Blomqvist hittade en påkörd, haltande katt som blödde från munnen. Efter att hon kontaktat polisen och fått det nedslående beskedet om att de skulle vara tvungna att skjuta katten då den saknade id-märkning och var skadad, bestämde sig Lilly för att själv försöka rädda den. Hon tog katten till en veterinär som meddelade att krävdes en operation för att rädda katten, och prislappen låg på 15 000 kronor, något som Lilly inte skulle kunna finansiera själv.

Hon lade ut en efterlysning på Facebook, och meddelandet spred sig som en löpeld. På tre dagar hade hon samlat in makalösa 23 000 kronor till förmån för den stackars skadade katten.

– Jag tycker det är helt fantastiskt att folk tillsammans kämpade för en bondkatt, säger hon och berättar att en anonym person skänkte hela 7 000 kronor, säger Lilly till Nyheter24. En annan lånade ut 14 000 kronor för att operationen skulle kunna ske tillräckligt snabbt.

Igår skrev Lilly en uppdatering på Facebook om hur det gått för katten, som heter Theo. Han mår bra efter operationerna och har fått ett nytt, tryggt hem där han stortrivs.

Heja Lilly! Och visst är det väl fint vad vi kan göra via sociala medier?

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..