Mobil app-teater om homofobi

Teaterscenen har blivit mobil. Med appen ”Förskjutningar” kan du nu kolla på teater via mobilen. Men tro inte att du kan ligga på sofflocket och glo. För att se föreställningen spelas upp har du två timmar på dig från och med premiären att ta dig till en speciell plats som är kopplad till just den föreställningen.  Genom GPS-koordinater anges skådeplatsen för föreställningen.

Förskjutningar bygger på berättelser och erfarenheter av homofobi eller övergrepp kopplade till sexualitet, som regissören Nasim Aghili samlat in under två års tid som en del av ett konstprojekt. Alla som har appen i sin mobil kan inte bara se på föreställningarna, utan även skicka in en egen berättelse. En berättelse om en förskjutning som de varit med om, och som är anknuten till en plats.

Föreställningarna har producerats sedan slutet på maj, och kommer att fortsätta juli ut.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..