Så minns vi #Utöya

Idag är det exakt ett år sedan den hemska massakern på Utöya inträffade och på Twitter uppmärksammas dagen under hashtaggen #Utöya och #22juli. Via Twitter spreds även rop på hjälp från de drabbade ungdomarna på ön då attacken skedde. En varningstweet spreds också under skottlossningen, samtidigt som flera ungdomar twittrade direkt från ön. ”RING INTE FOLK PÅ UTØYA. De gömmer sig för gärningsmannen. Kopiera statusen! (Ambulansen kommer inte fram ertersom det fortfarande är skottlossning).”

Och visst är det så att man aldrig riktigt glömmer vad man gjorde den där sommardagen för exakt ett år sedan då nyheten om Utöya kom? Jag jobbade på ett äldreboende då jag hörde folk i fikarummet prata om att det skett en fruktansvärd attack i Norge. Vi parkerade vårdtagarna framför tv:n, och förfärades tillsammans över vad som skett. Och ingen förstod riktigt omfattningen av det hela.

Tv4 har gjort en gripande dokumentärfilm om händelsen. Se, minns och glöm aldrig.

[tv4play id=”2206175″ size=”medium”]

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..