Twitter – vett och etikett

Journalisten Guy Adams twittrade under måndagen ut sin vrede över NBC’s rapporterande från OS. Något som sedan ledde till att han fick sitt Twitter-konto blockerat. Men det var inte själva kritiken som fick honom avstängd från Twitter, utan det faktum att han inkluderat en av NBC’s anställdas mejladresser i tweeten. Något som enligt Twitters användarvillkor är förbjudet.

I tweeten skrev han  ”Mannen som är ansvarig för att NBC låtsas som att OS inte har startat än är Gary Zenkel. Berätta för honom vad du tycker!” Han inkluderade NBC’s OS-ansvarige Gary Zenkels mejladress i tweeten. Dock hävdar Guy Adams att det var en företagsadress och inte en privat. Det hela har nu blåst upp i en debattstorm i sociala medier, främst i Storbritannien och USA, där Twitters framtid nu diskuteras.

Twitter återaktiverade dock hans konto senare och bad även om ursäkt.

 

Många är vi nog som bara klickar i rutan för godkännande av användarvillkor, utan att ens så mycket som glutta på dem. Men detta ska du undvika när du twittrar, för att få behålla Twitterkontot aktivt: 

1. Posta inte privata mejladresser, hemadresser eller telefonnummer. Kreditkortsnummer och annan känslig information är också bannlyst.

2. Du får inte hota, eller ofreda andra. Illegala aktiviteter, porr och inkräktande på upphovsrättslagen är inte heller tillåtet.

3. När du följer så pass många som 2000 personer, så tar det stopp – därifrån måste du nämligen själv få ytterligare följare för att själv kunna följa fler. Detta för att undvika att fejkade Twitter-konton skickar spam.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..