Moderat-twittrare avstängd efter rasistisk tweet

Sociala medier har blivit ett allt viktigare verktyg för att marknadsföra sig och sprida sina budskap – medborgare som politiker. Men nog borde man vakta sin tunga – eller i det här fallet twitterfinger. Något som Moderaternas Twitter-ansvarige Thomas Böhlmark borde tänkt på innan sin ”skojiga” twitterkonversation under lördagskvällen.

Tillsammans med några M-kollegor twittrade han (från sitt privata konto) om det skulle vara värt att gå på Socialdemokraternas partiledare, Stefan Lövfens, sommartal i Vasaparken under söndagen (i går). Som svar på kommentaren ”Skulle aldrig gå dit och titta på de hemska applåderskorna – typ Pekgul. Tystnaden kan tittas på hemma”, skrev han ”Va? Utkommenderade ombudsmän och en ’klappturk’ är ju det bästa! LOL”. Med ”klappturk” syftar han då på före detta S-politikern Nalin Pekgul. Detta orsakade under söndagen en twitterstorm som nog skulle ge åtminstone en femma på twitcherskalan.

Socialdemokraternas före detta partiledare Håkan Juholt rasar även över tweeten, dock på Facebook, där han kräver att Reinfeldt ska be om ursäkt. Under söndagskvällen rapporterades det att Böhlmark nu blivit avstängd som twitteransvarig för Moderaterna, och framtiden… Ja, det verkar enligt DN oklar för Böhlmark. LOL.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..