Bli programchef för ett program som just du brinner för

UR söker i skrivande stund 7 281 nya programchefer. Ptja, kanske det enda medieföretaget som går mot strömmen och anställer massvis med folk istället för att ge kicken? Nja, inte riktigt. Men det är en rolig kampanj för att få svenska folket att uppmärksamma utbildningsradion, som faktiskt bidrar till lärande på olika nivåer för alla åldrar – och nu kan du hjälpa till att sprida kunskap!

Genom att koppla din facebook- eller twitterprofil till UR, så får du förslag på vilka UR-program som matchar just dig och dina intressen. Du kan även söka på ämnen som intresserar dig. Därefter är det bara att välja ett program som du vill bli programchef för. Jag är till exempel rätt så intresserad av språk, och genom att koppla min Facebookprofil till UR fick jag förslag på att bli programchef för programmet ”Världens språk”. Och när jag började titta så fastnade jag faktiskt (och jag lärde mig en massa nytt!)

Du kan endast vara programchef för ett program. Därför kan vissa program redan ha blivit upptagna av någon annan som vill vara programchef för just det programmet, så skynda fynda. Som ambassadör för ett UR-program kan du blogga om det, dela via sociala medier och skapa så mycket uppmärksamhet som du känner att du vill, orkar och kan. Och om den programchef som lyckas sprida sitt program mest har chans att vinna en iPad 3.

Ja, ett kul sätt att kombinera lärande med sociala medier. Gammelmedia börjar haja grejen. Testa vettja!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..