Gör som Lisbeth Salander och hacka en stund

Aldrig har det varit sexigare att vara datornörd! Alla har vi väl sett någon riktigt spännande film där såkallade ”Hackers” har en betydande roll. Typ 90-talsfilmen som heter (surprise!) ”Hackers” och handlar om ett hemskt datorvirus som kan slå ut hela ekosystemet, eller den spännande IT-thrillern Firewall med gubbhunken Harrison Ford. Men bästa exemplet är ändå Milleniumtriologin med superkvinnan Lisbeth Salander som med sina research- och hackerkunskaper kan nästla sig in i vilket datorsystem som helst.

Foto: Knut Koivisto, Nordisk film

Men även om jag är lite av en datornörd, så är jag långt ifrån en hacker… Jag brukar bara leka med tanken ibland – dra ner huvan till ögonen, huka mig över tangentbordet och knappa mig in på den här sidan. Sedan sätter jag igång med mitt ytterst samhällsnyttiga arbete. Räddar världen från farliga virusattacker, och letar reda på några hemliga dokument om illegal vapenexport och… ptja. Gör sånt som hackare gör, OK?!

Vill du också vara en hacker för en stund? Klicka bara här. Det är faktiskt kul i ungefär tre minuter.

  1. Glöm inte alla hackerfilmers moder: ”Wargames” med Matthew Broderick från mitten av 80-talet! Vilken nostalgiripp att se den igen i dag …

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..