Har du kollat din dolda inbox på Facebook?

11 september 2012 Skriv en kommentar
FACEBOOK

Att man kan skicka privata eller gruppmeddelanden till varandra på Facebook vet ju alla. Det är en baggis. Men visste du att det även finns en ”dold inbox”?

När jag under en stund av tristess kollade igenom min Övrigt-mapp (där det mest hamnar en massa skit), fick jag syn på ett litet kärleksmeddelande från en viss Radu. Jag postade den komiska kärleksförklaringen i en statusuppdatering, varpå många av mina vänner började undra var man fann denna ”dolda inbox”. Den ligger alltså under Meddelanden – Övrigt i vänstermenyn på er startsida på Facebook.

Men vad används då mappen ”Övrigt” till i mina meddelanden?

Jo, så här ligger det till. Mail och meddelanden från vänner och deras vänner hamnar direkt i huvudmappen Meddelanden. Allt annat hamnar i mappen Övrigt i dina meddelanden. Den mappen innehåller massutskick och meddelanden från personer som inte är dina vänner eller vänners vänner, alltså ganska ofta spam, men kanske ibland något viktigt eller om du, som jag, har tur – ett kärleksbrev.

Om du vill flytta ett meddelande från mappen Övrigt till huvudmappen öppnar du det och väljer ”Flytta till Meddelanden” på listmenyn Åtgärder. Du kan också flytta meddelanden i omvänd riktning med alternativet ”Flytta till Övrigt” på menyn Åtgärder.

 

Få meddelanden flaggade

Meddelanden från vänner hamnar automatiskt i mappen ”Meddelanden” i inkorgen och flaggas även i menyraden när ett nytt meddelande anlänt. Men meddelanden  dolt i mappen ”Övrigt” flaggas inte, vilket gör de svåra att upptäcka. För att dessa meddelanden ska flaggas måste du flytta dem.

1. Gå in på ett meddelande från en Facebook-sida i mappen ”Övrigt” som du i fortsättningen vill få flaggat när det kommer nya meddelanden.

Uppe till höger finns en knapp som heter ”Händelser”.

 

 

 

Klicka på knappen och välj sedan ”Flytta till meddelanden”.

Nästa gång du får ett meddelande från den sidan så kommer den hamna i mappen ”Meddelanden” och flaggas då även i menyraden.

Gå in och kolla din dolda inbox du med! Kanske har du också fått ett meddelande från Radu?