Vit kränkt man blev nätkändis via sina klagomål

Michael Garderud är lokaltidningsbesvikelsens ansikte utåt. Ja, en vit kränkt man personifierad. Eller just ja, han är ju faktiskt inte kränkt. Han är bara envis. För är det inte att den offentligtoalett-avgiften har höjts fem kronor, är det banne mig för stora vattenpölar på gatan. Det är förjävligt helt enkelt! Och genom sitt ihärdiga påpekande på saker som han finner upprörande, stora som små, har han nu blivit kändis på nätet – senast i raden av polisanmälningar som herr Garderud har gjort är den mot upphovsmannen bakom falskmyntet ”horkarl till kung”. Totalt har han – besviken och UPPRÖRD – figurerat i media närmare 20 gånger. Och det är ju faktiskt lite imponerande.

Kawa Zolfagary, skribent tillika skapare av den populära Facebook-gruppen ”Vita kränkta män”, har listat och länkat de gånger Michael Garderud gjort besviken entré i nyhetsblaskans rampljus. Internetgurun Jack Werner  har även fixat så att du kan göra din egen ”Meme-bild”* med Garderud. Det kan se ut ungefär så här:

Vill ni veta mer om Michael eller bara följa ”en myspojkes betraktelser” bland glädje, ilska och irritation? Ptja, ta en titt på hans blogg vettja.

 

* “Meme” eller “mem”, är en text, video eller ljud som får viral spridning. Med viral spridning menar man att användare delar med sig av det till sina vänner och att det på så sätt sprids över nätet.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..