404-sidan kunde inte hittas, men kanske ett barn

[vimeoplay id=”49843189″ size=”medium”]

Varje år försvinner tusentals barn spårlöst inom Europa. Visst – det går att sätta upp lappar, göra efterlysningar via radio och sociala medier, men nu har organisationen Childfocus i samarbete med Missing Children Europe och Famous utvecklat ännu ett sätt för att försöka hitta försvunna barn – The NotFound-project.

Genom att låta företag installera en NotFound-applikation används istället företagets 404-sida (som uppstår när man slagit in fel adress i adressfältet) till efterlysningar av försvunna barn, se exempel här. Så varje gång någon skriver en bokstav fel i adressen dyker det automatiskt upp en efterlysning på ett barn, istället för det vanliga felmeddelandet. Riktigt smart! Förhoppningsvis gör detta en liten skillnad i jakten på alla saknade barn och ungdomar.

(via Feber.se och Notfound.org)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..