Hur mycket har du druckit? Skaffa promillekoll!

Iphone & Android, gratis

Nu är helgen här och många väljer kanske att koppla av med ett glas vin. Eller bara köra hårt och plocka fram dunken från garaget. Men visste du att 0,5 promille är den ultimata nivån om du vill blir lagom salongis och glad? Vare sig du är en findrickare eller storsupare kan det vara bra att hålla koll på promillen, någon som Systembolagets nya app promillekoll hjälper dig med.

Det är inte bara av hälsoskäl det är dumt att dricka sig berusad. Det är dumt för plånboken, för vikten och i värsta fall för ditt rykte. Redan vid relativt låga promillehalter minskar hjärnans förmåga att ta upp de belöningsämnen som alkoholen frisätter – dopamin, serotonin och endorfiner. Så att dricka mer är egentligen bortkastade pengar  – och onödiga kalorier. Promillekoll är en app som gör det lite lättare för dig som inte vill dricka för mycket. Med den ser du hur mycket alkohol du kan dricka innan du når till exempel 0,5 promille. Så ladda ner appen och fira med lagom mängd vuxendricka. Trevlig helg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..