Twittersatir efter Ikeas kvinnorensning

 

Dagens stora nyhet som fick mig och många andra att spotta ut morgonflingorna var såklart Ikeas kvinnorensning i sina Saudiarabiska kataloger. Till Sveriges Radio säger Josfine Torell, pressansvarig på Ikeagruppen, att: ”Som producent av Ikea-katalogen beklagar vi den här situationen. Vi borde ha reagerat och insett att inte låta kvinnor vara med i den saudiarabiska versionen står i konflikt med Ikeagruppens värderingar.”

Det blev storm. Ikea bad om ursäkt. End of discussion? Njae… Men trots att detta är ett mycket osmakligt och allvarligt problem så kan jag inte låta bli att fnissa åt reaktionerna på Twitter. Här kommer några som toppar retweetlistan, och leder gör inte helt oväntat @Jonas_Gardell.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..