Lovisa våldtogs – berättar på Facebook

Lovisa Nystrand, 14, våldtogs i somras av en fem år äldre killkompis. En fruktansvärd händelse som kommer att påverka henne för resten av livet. Och som om det inte vore nog har hon efter händelsen fått utstå kränkningar, hot och mobbing. I förrgår fick hon nog och publicerade denna video på Facebook, där hon med hjälp av handskrivna lappar förklarar hur hon orkat ta sig igenom våldtäkten och alla glåpord.

”Okej talar ut nu eftersom det är så många som har frågat, skiter i negativa kommentarer, försök att förstå mig.. Hur orkar tjejerna va så starka?..” skrev hon i kommentaren till videoinlägget.

– Från början var den bara tänkt för mina vänners ögon. Det har gått så många rykten, jag ville visa vad som hänt, säger Lovisa till Aftonbladet.

I morse medverkade hon i Nyhetsmorgon och efter inlägget har flera medier uppmärksammat henne och massvis med likes och kommentarer har trillat in på Facebook. Lovisa är inte ensam, och händelser som dessa visar än en gång sociala medier från sin bästa sida – hur vi tillsammans kan stötta varandra i kampen mot våldtäkt och mobbing.

[aftonbladettv id=”15553947″ size=”medium”]

 1. Skriv din kommentar här!Jag beundrar ditt mod och styrka att gå ut offentligt och berätta. Jag står bakom dig och jag fördömmer allt våld och våldtäkter mot kvinnor och män.

 2. Jag är glad att se att du är stark och ser framåt, jag hoppas att du får en fin framtid, en man som älskar dig och många vackra barn. Lägg inte ner energi på det som hänt utan var stark och bara se framåt. Var rädd om dig, och var aldrig ute själv, är du ex på väg hem från en fest sent, ring hellre dina föräldrar visst man kanske inte är den coolaste men du har alltid någon som bryr sig och älskar dig fast än man inte alltid är så cool. Jag känner dig inte, men jag tycker ändå om dig. Jag skickar dig en kram, och vill bara tala om att du är en underbar människa. Din styrka och förmåga att tala så öppet om detta kommer att kunna hjälpa andra flickor i samma situation.

 3. Shit, va starkt av dig, din film gick rakt in i själen på mig och jag önskar av hela mitt hjärta att du kommer att få ett rikt liv med massor av kärlek. Inte lätt att lägga sådana hemska minnen på hyllan, men en dag, kanske inte imorgon eller dagen därpå, kommer dagen då du kanske kan släppa dina hemska minnen, och återgå helt till din gamla vardag, med massor av glädje och skratt. Massor av styrkekramar från en kille i Göteborg som önskar dig all lycka i framtiden :o)

 4. Men vad är det för idioter som mobbar henne??!!! Man blir ju mörkrädd !! Jag tycker hon är jädrigt stark som berättar om detta fruktansvärda som hon har varit med om.

 5. Du är otroligt stark som gör så här…
  Det hjälper många andra.
  Jag har själv blivit utsatt för samma sak i min ungdom och trots att jag idag snart är 60 år så finns minnena kvar som ett ärr ungefär.
  Många kramar och massor av Lycka till dig.
  Det kommer att gå bra för dig!
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..