Friends lanserar mobbningssimulator på Facebook

Många barn och ungdomar mobbas i skolan, men glåporden stannar inte bara där. I dagens digitala samhälle letar sig mobbningen även in på de digitala arenorna – något som antimobbingorganisationen Friends nu vill uppmärksamma med hjälp av Facebook-applikationen Mobbningssimulatorn.

Via applikationen kan du nu testa hur det känns att bli utsatt för mobbning av dina egna vänner. Detta för att öka förståelsen för nätmobbning och få vuxna att reagera och agera.

Mobbningssimulatorn har tagits fram av reklambyrån Lowe Brindfors och är en del i Friends kampanj ”Vems sida väljer du?”, som handlar om att göra ett aktivt val. Kampen mot mobbning måste fortsätta, på alla olika arenor där den dyker upp! Läs även Friends tips om hur du kan förhindra och stoppa nätmobbning och inte minst – TESTA SIMULATORN!

Pssst! Skrev även ett inlägg om den gripande dokumentären Bully för ett tag sedan. Läs!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..