Flickdagen – räck upp handen för flickors rättigheter

I dag, den 11 oktober, firas för första gången någonsin den internationella flickdagen. Denna dag instiftades av FN förra året, på initiativ av barnrättsorganisationen Plan. I dystra rapporter går att läsa att  minderåriga flickor tvingas i äktenskap var tredje sekund på något håll i världen – det ger upp till tio miljoner barnäktenskap varje år. En del av flickorna blir bortgifta redan som femåringar, och enligt Plan har även 150 miljoner flickor under 18 år blivit utsatta för sexuellt våld. Det här måste få ett stopp!

Foton från Statigram &  Because I’m a girl.

I Stockholm sker under eftermiddagen en manifestation på Sergels torg och flera andra aktiviteter för att uppmärksamma denna viktiga dag. I år firas dagen med extra fokus på flickors rätt till utbildning, och du kan vara med och visa ditt stöd via social medier genom att räcka upp handen på Facebook, eller posta en bild när du gör det på Twitter eller Instagram under någon av taggarna  #bcimagirl, #flickdagen, #dayofthegirl, #raiseyourhand, #raiseyourhandforgirls, #raiseyourhandnow. Nu räcker vi alla upp handen för flickors rättigheter!

[youtubeplay id=”XrCNKX0rFRg” size=”medium”]

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..