Bli historiesmart med Google Cultural Institute

Hatar du att svara fel på historiefrågorna när du spelar TP? Är du rädd att bränna alla hjärnceller på triviala Facebookstatusar och Twitterdravvel? Nu kan du slösurfa och bli smart på köpet!

Med Google Cultural Institute kan du lära dig allt om 42 historiska händelser via datorn. Genom ett samarbete mellan Google och en rad olika museum och arkiv runt om i världen kan du se videor, läsa brev och få en massa information om viktiga historiska händelse som skett det senaste århundradet.

Om du kollar på en spännande bild kan du zooma in på detaljerna, och du kan även söka på speciella datum eller personer. Utställningarna är också sammanlänkade av berättelser och lätta att navigera i. Själv är jag superintresserad av andra världskriget och ska gräva ner mig i utställningen om D-day. Den om Anne Frank är jag också spänd på!

Nedan kan du se en video på hur du navigerar i de olika utställningarna.

[youtubeplay id=”mpplbJMj-No” size=”medium”]

Via Mashable

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..