Facebook tillåter nu smileys i kommentarerna

Antingen älskar man dem eller så hatar man dem. Jag snackar givetvis om smileys. I Facebook-chatten har det länge varit möjligt att skicka olika uttryckssymboler till varandra, men efter helgens uppdateringar kan man nu även kommentera med en touch av dessa gula små ikoner. Dock har inte Facebook gjort det möjligt att använda uttryckssymboler i deras appar för Android, iPhone eller mobila webbplats.

Igår skrev Ajour om den lustiga Gangnam Style-ikonen som gick att posta på Facebook, och det är inte den enda. Vill du posta roliga ikoner och bilder till dina Facebook-vänner finns en uppsjö att finna på nätet. Du kopierar bara koden som är kopplad till ikonen och klistrar in den i chatten/kommentarsrutan (de lite större ikonerna verkar dock bara fungera i chattrutan).

Här kan du se en lista på olika uttryckssymboler som fungerar på Facebook, och på den här sajten finns det ännu fler ikoner att tillgå. Perfekt om du vill roa din vän med en rebus!

Om du till exempel vill bjuda ut din vän på en bärs, kan du klistra in den här koden:

[[181144965317743]]

Då dyker denna ikon upp:

 bière

Skriver du med någon som irriterar dig? Klistra in den här koden: [[303587833010865]] doigt (och du kan räkna med en Facebookvän mindre, he he).

En utekväll kan exempelvis se ut så här:

kiss + wink + [[181144965317743]]coeurs amoureux + bièrebièrebièreMalade + confus = doigt och sedan McDo + Facebook Logo = coeur

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..