Sanningen bakom röda veckan

Menstruation. Det är tiden på månaden då vi kvinnor iklär oss blommiga bomullstrosor med spetskant, har kuddkrig med våra tillika menstruerande kompisar, glatt cyklar till butiken för att inhandla tamponger och bindor (inte ens sadeln skaver mellan benen) och skrattande svävar hemåt, menstruerandes någon klarblå vätska ner i bindan som självklart håller tätt.

… Eller så brottas man med hemsk PMS i en vecka, får vredesutbrott över banala saker som att det är hål i strumpan, börjar storböla till Bonde söker fru och trycker i sig choklad som om det inte fanns någon morgondag. Allt för att sedan blöda som en älgko under slakt, gå hjulbent med toalettpapper uppi mumindalen (eftersom bindjäveln inte håller tätt) och sedan genomlida en mensvärk som får dig att vilja ta kökskniven och operera ut livmoder och hela helvete på plats.

HAPPY FUCKING PERIOD?! Ja Richard, jag är lika besviken som du.

Jag kan förstå stackars Richard som växt upp med denna idylliska bild av röda veckan, då reklamen för bindor och tamponger visar allt annat än blodbad och dödslängtan. Och jag kan även förstå vilken fruktansvärd chock det måste varit då han upptäckte att verkligheten kanske var en annan. Inga fjärilar som fladdrar från puppan, bara ren och skär massaker. Stackars man! Och självklart är det helt rätt av menstruationsskyddsföretaget Bodyform att pudla och be om ursäkt för alla dessa år av lurendrejeri. Rätt ska va’ rätt!

Så… här har ni den rena och skära sanningen:

[youtubeplay id=”Bpy75q2DDow#!” size=”medium”]

Via: SocialTimes

LOADING..