För ung för internet? 7-åring startade AMA-tråd på Reddit

Titt som tätt har den sociala nyhetssidan Reddit* en återkommande AMA-tråd – Ask Me Anything – där alla sorters människor med intressanta historier låter sig frågas ut av sajtens medlemmar. Det kan vara allt från kändisar, forskare och politiker till folk som råkat ut för en speciell händelse. Den mest omskrivna AMA-tråden på senare tid är då president Obama lät sig intervjuas av Reddits användare. Ja, tråden blev så populär att sidan kraschade.

 

Efter de senaste dagarnas debatter kring treåringar och surfplattor är det säkert många som undrar om det är så klokt att introducera den digitala världen till småttingar som knappt hunnit bli torra bakom öronen. Äsch, det ska börjas i tid och nyfikenheten på sociala medier finns sannerligen där i tidig ålder. Spana in den här Reddit-tråden med 7-åriga Greg som erbjuder Reddit-användare att fråga honom vad som helst. Han har de mest enkla och briljanta svar på saker och ting. Från och med nu ska jag börja tänka mer som ett barn och inte krångla till det så mycket. För enligt Greg är jag redan gammal…

*Reddit, ”internets framsida”, är en social nyhetssida på internet där användare kan posta text, länkar och bilder samt läsa och kommentera andras poster. Man kan även rösta upp och ner de olika posterna, och ju fler röster en post får – desto högre upp på hemsidan hamnar den och de mest framgångsrika posterna når så småningom startsidan. Reddit är mäkta populärt forum och har cirka 21,5 miljoner unika besökare per månad. Alltså bara någon miljon mer än denna blogg…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..