Förenat systerskap mot Romney och hans kvinnopärmar

Det börjar dra ihop sig till det amerikanska presidentvalet vilket inte minst märks i sociala medier där det skrivs, twittras, facebookas och uppdateras hej vilt om debatter och event som rör detta. Och något som blivit väldigt uppmärksammat är Mitt Romenys kvinnosyn och hans groda i den andra presidentvalsdebatten. I en diskussion om löneskillnader mellan män och kvinnor drog Romney en anekdot om hur han själv försökt att bilda en delstatsregering med både män och kvinnor under hans guvernörstid i Massachusetts:

”And I said, ‘Well, gosh, can’t we… can’t we find some… some women that are also qualified? I went to a number of women’s groups and said, ‘Can you help us find folks,’ and they brought us whole binders full of women.”

Japp. För det är ju där vi kvalificerade kvinnor finns. I en pärm.

[youtubeplay id=”9viJbwH2L3o” size=”medium”]

Och det dröjde inte länge innan det tog hus i helvete på Twitter, Tumblr, Facebook, YouTube och många andra sociala medier, där man mer än gärna ville parodiera på Romenys plumpa uttal.

Men bara några få veckor kvar till presidentvalet är många oroade över att Romney kommer att vinna, och att hans förslag – som knappast gynnar kvinnor – då går igenom. Romney har inte stöttat lika lön för kvinnor, och vill inte att hälsovården ska täcka preventivmedel. Han tycker även att samkönade äktenskap bör förbjudas med en konstitutionell ändring.

Denna video sprids just nu på nätet i hopp om att få så många kvinnor som möjligt att rösta för Obama och emot Romneys kvinnofientliga förslag med budskapet:  ”A vote for Obama sends a message: This war on women must end. We will not go backwards.”

[youtubeplay id=”XMxtbAP2cyU” size=”medium”]

Orkar du inte se hela den andra presidentvalsdebatten? Kolla på den här – sammanfattad och svängig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..