Catfish – en film om Facebook och vänskap på nätet

Vet du inte vad du ska ta dig för denna lördagskväll? Bara skit på Tv:n? Då kan jag rekommendera dokumentärfilmen ”Catfish”. 

New York-fotografen Nev Schulman får kontakt med åttaåriga Abby Pierce i Michigan. Med ett av Nevs fotografier som förlaga har hon gjort en målning som hon sänder honom via posten. De blir kompisar på Facebook och snart lär Nev även känna resten av Abbys familj, framförallt hennes äldre syster Megan som han utvecklar en nätfling med. Under nio månader har de ständig kontakt och Nev utvecklar en relation med alla familjemedlemmar, tills han börjar ana oråd. Är detta för bra för att vara sant?

En riktigt bra dokumentär som definitivt kommer att ge er en tankeställare. Se den!

[youtubeplay id=”BuE98oeL-e0″ size=”medium”]

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..