Fortsätt uppmärksamma cancer – bli en Mo’ Sista i Movember

Att uppmärksamma cancer är viktigt, så vi kastar oss snabbt från rosa månaden till movember. Och kanske undrar du varför dina annars så skäggiga vänner nu ser ut som barnrumpor i ansiktet? Det är ju såklart för att starta november renrakad och under månaden odla en härlig mustasch. Allt för att uppmärksamma mäns hälsa och i synnerhet prostatacancer.

Movember är ett internationellt fenomen och överallt i världen går män samman för att odla rediga mustascher (eller åtminstone försöka). På Facebook finns gruppen Movember Sweden på Twitter kan ni även spana in vad som skrivs om fenomenet. Dessutom finns det en app tillgänglig för både iPhone och Android där man bland annat kan starta sin egna kampanj och uppdatera om sin mustaschresa med bilder och text. Man kan dessutom göra en timelapse som ett tidsdokument av din mustaschväxt. Tyvärr har jag inte riktigt de bästa förutsättningarna för att odla en egen mustasch, men hoppas kunna bidra med en liknande denna efter mina testosteronbehandlingar…

I Sverige är kampen igång och i går fick jag syn på denna video där ett gäng män gör saker tillsammans via Google+. Närmare bestämt rakar sig kollektivt för att påbörja sin mustaschodling. @Pernillan och @Kinnajonsson var inte sena att haka på, och joinade även de kampen med egna mustascher.

För oss kvinns som vill stödja Mustaschkampen finns Mo’ Sister eller Mo’ Sista, och en idé kan ju kanske vara att sticka en mustasch? Mycket kreativt och om möjligt lite värmande så här i kalla november. Och den här reklamen är ju faktiskt lite rolig:

[youtubeplay id=”_YZ_sxIMuf8″ size=”medium”]

Min favoritmustasch sitter (satt…) nog på Freddie Mercury. Vilken man bär din favoritmustasch? Kommentera gärna och länka med bild!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..