Övning ger färdighet

Det här med att träna för att bli bättre är ju ganska givet. Väldigt få saker i livet går bättre utan att öva. :-)

Igår var jag och tränade på mitt skytte inför stundande jaktsäsong. Det är bra att friska upp förmågan att bedöma djurslag, ålder, kön, avstånd, precision och sving. Har man inte skjutit sedan i januari tycker jag nästan att det är ett måste att köra några träningspass på skjutbio/älgbana innan man beger sig ut i skogen. Både av säkerhetsskäl men också av respekt för djuren.

Brorsan och jag körde en timmes skjutning på Huntyard Berras. 80 skott senare var jag rätt mör i axeln kan man väl säga… Men det är verkligen så bra. Det funkar så att det är filmer som visas på en bioduk. Filmerna är tagna på vanliga vilt/jaktsituationer så det blir väldigt verklighetstroget. När jag så skjuter visas en röd prick där jag träffade. Det blir alltså en konkret bevis på om jag är en säker skytt eller om jag behöver öva mer.

Ordning och reda. :-)

Träning ger färdighet!

 

 

  1. Anette skriver:

    God jakt. Här är det redan igång och kvällens middag blev (älg)kallelser anglais.

  2. Anna skriver:

    Hej Andrea!
    Vet att du nån gång hör på bloggen visat en tavla som du har hemma hos dig, den föreställde en pool med lite folk runt i härliga starka färger. Jag gillar verkligen den tavlan och undrar om du vet vad motivet är, har bilden ett namn och kan man i sånt fall köpa den nånstans? Skulle verkligen bli jätteglad om jag fick se den igen :)

Comments are closed.

LOADING..