Mitt ”nya” sovrum

Efter mycket om och men är det nu äntligen klart. Nästan. Hehe. Det är alltid något jag vill ändra på och jag är inte helt nöjd med nattduksborden och lampskärmarna, som båda fått hänga med sen tidigare, men i jakten på bättre varianter så håller jag ut. :-)

Har fotat med lite olika ljus för att man ska få en känsla för väggfärgen.

Ingredienser till sovrummet:

– jag har en ny säng från Bed Factory. Det är första gången i mitt liv som jag faktiskt sover i en säng som är gjord för mig. Vi fick prova flera olika sorters hårdhet på madrasserna och bottnarna. Allt för att hitta den optimala komforten. Jag har alltid haft en fast madrass i tron om att det är så bra för ryggen osv. Tji fick jag! Eftersom jag är tjej och inte jättetung ska jag ha en lite mjukare madrass och botten för att avlasta bättre. Så på min sida är det mjukare och på Ceds sida är det fastare. Om man tittar på sängen så har vi en del närmast golvet. Den är mjukare på min sida. Även mellanmadrassen är också mjukare på min sida. Högst upp är det en vanlig bäddmadrass. Och det märks verkligen om man rullar sida till sida. Vaknar heller inte med lite ont i ländryggen som jag typ alltid har gjort innan. Gottar ner mig i sängen numer i bästa Sir Väs-stil. Bara nattmössan som fattas. :-)

– rummet är ommålat. Tidigare var det bara vanligt vitt, men nu kände jag för en lite dovare, varmare och mer ombonad färgskala. Därför är också sängen inte bara vit utan klädd i en ljus varmgrå/beige/brun-ton. Färgen på väggen kommer från Sadolin Top 7 och heter Classic Statue. Jag provmålade först då färgen ser mycket ljusare ut i burk än på vägg. Älskar den här lite Ralph Lauren-varma tonen, känns liten NYC-igt!

– jag har nya lampor i form av hästar. Sjukt coola. Har ärvt dem från min kära faster Sussi och har dem än så länge på långlån medan hon bor utomlands på obestämd tid. Skärmarna kommer från Ikea. Tavlan har jag hittat på marknaden i St Tropez. Doftljuset kommer från de Grisogono. Nattduksbordet är också från Ikea som jag målat.

– Sängen är klädd i lakan från Gant, överkast Ikea, kuddar i turkost uppsydda av mig i tyg från Romo, rosa kuddarna från Mio, rosa pläd från Klippans yllefabrik, brun/vit pläd från Hermès. Väskan uppepå i bordeaux-färgat läder kommer från Baron.

Det här ska jag också testa. Sidenörngott från Melly Moon. Ska tydligen vara helt fantastiskt för håret!

Fina detaljer med spik på kanterna på sänggaveln. Mässingsram från Zara Home.

Har också sytt upp en ordentlig hissgardin med mörkläggningstyg bakom, så nu blir det riktigt mörkt. Aldrig sovit så bra som nu, att det skulle ta så lång tid att förstå vad som behövdes för god nattsömn. :-)

Ha en trevlig fredag!

 1. bodil skriver:

  hejsa andrea
  vad heter sängmodellen som du köpt? samt mattan ?

  1. Hej Bodil, mattan kommer från Bauhaus, en helt vanlig heltäck. Kollar vad modellen heter! :-)

 2. AK skriver:

  Mattan?? Please!!??

 3. Maija skriver:

  Jättesnyggt, men var kommer mattan från?

 4. Maria skriver:

  Snyggt! Och grattis till att ha köpt säng ihop. Det är inget man gör bara sådär. :)
  Men du, visst ska du ha ett elemtskydd också, va?

  1. Nja, det var dags nu – vare sig det var ett ”vi” eller ”jag”. Min gamla säng var liksom – eh – trött. :-) Yup, så fort jag hittat ett fint skydd, så tråkigt utbud!

 5. Jättesnyggt! Och kul att känna igen lampfötterna då jag har en själv som jag fått överta från mamma. Min allra snyggaste lampa!!

Comments are closed.

LOADING..