Effekten av homestyling

Häromdagen var jag på ett kul föredrag om effekten av homestaging/homestyling som Fastighetsbyrån anordnade.

De hade låtit tre stylister gå loss på samma lägenhet och göra sin tolkning av den. Väldigt kul och intressant att se hur de gjort olika lösningar. Sedan fick vi också lyssna på ett föredrag av fil dr i psykologi Sally Augustin som främst jobbar inom designpsykologi.

Hon pratade bland annat om savannprincipen – att vi människor är evolutionärt anpassade för ett liv på savannen där vi var utsatta för livshotande faror. Vi känner oss därför trygga i miljöer som tillgodoser våra behov av kontroll och trygghet. Småmönstrade tapeter är att föredra framför stormönstrade då det är lättare att särskilja ”rovdjuret som är efter oss”. Likaså skapar en varm färg i hallen ett mer inbjudande intryck och en känsla av trygghet än en kall osv.

Ett annat tips är att anpassa bostaden efter en tänkt köpare. Är det en barnfamilj som man tror är den optimala kunden så anpassas stylingen för det (inredda barnrum, uppslagna kokböcker i köket för att symbolisera att här kan familjen samlas runt matlagningen osv). Mycket är ju ganska straight forward men ändå kul läsning.

Här kommer bilderna – samma lägenhet men jag har lagt bilderna så att ni får alla varianter på samma rum och också får inspirationen för hur enkelt det är att ändra om stilen själv.

Rummen är stylade av Hans Blomquist (den mörkgråa stylingen), Mikael Beckman (vita/gröna/Svenskt tenninspirerade) och Tina Hellberg (industriella looken).

Badrummet.

Stora sovrummet.

Vardagsrum mot öppna spisen.

Vardagsrummet mot gatan.

Sovrum 2 alternativt kontor/ateljé.

Hela rapporten om homestyling och varför/hur man ska göra hittar du HÄR. Där hittar du också inköpslistor till alla rummen.

Trevlig torsdag folks!

  1. Snyggt med mörkgrått:) Är helt såld på det just nu! Det är lungt, sobert och man kan lätt addera med någon färg om man vill efter årstider och humör!
    Lotta

    1. Precis, enklare att pigga upp med accessoarer än att byta färg hela tiden. Lycka till!

  2. Therede skriver:

    Lite roligt att se det mörkgrå. Har precis beslutat oss för att sätta vit tapet och Josef franks paradiset över våra gråa väggar. Efter 5 år känner jag för ljust igen….

    1. Ja och om fem år tröttnar du på Josef Frank. Det ingår liksom i att vara inredningsintresserad haha. Kör hårt! :)

Comments are closed.

LOADING..