Fem tips till ett bra sovrum

I morgon bitti klockan 09.45 pratar jag säng/sovrum/bäddlinnetrender i TV4 Nyhetsmorgon.

Men jag smygstartar redan nu med några fina tips till er bloggläsare. Mina topp 5 tips för ett bra sovrum. Ett snyggt sovrum är ju inte rocket science men ibland låter man, dumt nog, stil gå före funktion. Jag är ju själv en sucker för form före funktion men i just sovrum är det osmart. Dålig sömn gör dig trött och låg på energi. Bättre att vakna utvilad och odrägligt pigg.

1. Städa undan allt som inte har direkt anknytning med sova/sängrelaterade aktiviteter. Stoppa undan kläderna, de lästa böckerna och högen med prylar som liksom bara ansamlats på byrån.

2. Se till att investera i en riktigt bra säng. Förmodligen har du för hård säng om du är tjej. Jag bytte till en mjukare säng av kontinentalmodell i höstas och måste erkänna att jag sover som en prinsessa utan ärtan!

3. Se till att ha en snygg och bra gardinlösning som håller ljuset ute. Mörkare rum = djupare sömn.

4. Unna dig sänglinne av bra kvalitet. De håller en livstid. Jag insåg precis att mitt favoritlakan gått sönder och blev lite besviken, tills jag insåg att lakanet hängt med sedan 2003.

5. Ta det lugnt med färgerna. Sobra, dämpade färger är bra till sovrum. Tänk lugnt, avslappnat och svalt i dina färgval. Du vill relalalaxa.

Sist men inte minst – lägg bort telefonen!

I morgon blir det fler fina tips i Nyhetsmorgon, vi ses där! Kram.

Five great advices to make your bedroom go from good to great: 1) De-clutter! Clean away everything that is not sleep-related. 2) Invest in a really good bed. If you’re a girl you are probably sleeping in a bed that is too hard for you. 3) Make sure you have a nice and light-reducing curtain. Dark room makes for deeper sleep. 4) Indulge in nice bed linen. They last a life time. 5) Use colors that are soft and not to colorful. Think relaxing mode. xxA

 1. Leila skriver:

  Hej!
  Var har du köpt sänggaveln och vad heter modellen?

  1. Hej, den är beställd hos Bed Factory, de har massor av modeller som man väljer från och sedan väljer du tyg till. :)

 2. Clara skriver:

  Vad betyder kontinentalmodell?

  1. Att den kommer i en botten med pocketspiraler, sedan en madrass och överst en bäddmadrass :)

 3. Tack för bra sovrumstips! Jag undrar däremot var du har hittat de ursnygga byxorna du hade på TV4 i morse?

  1. Hej Therese, de kommer från Maison Scotch! :)

 4. Mia skriver:

  Fin säng vad är det för märke ?

  1. Hej Mia, jag köpte den hos Bed Factory! :)

 5. Anette skriver:

  En bra säng är a och o! Köpte ny säng för ett år sedan och det blev inte bra. Har nu köpt en ny, samma märke och modell som innan bytet och är en mycket trevligare människa. ;-D

  1. Ja en god natts sömn är ju avgörande om man ska vara sitt bästa :)

Comments are closed.

LOADING..