Smart och snygg sladdlösning som konst

Jag bjöd på sladd-inspiration här på bloggen förra veckan och berättade om ett jobb som jag gjort i Leva & Bo tillsammans med Ladda Sverige. Ladda Sverige arbetar med att visa nyttan med el och hur el underlättar vår vardag. Mobilen, datorn,  kaffekokaren och andra apparater som gör livet enklare och roligare, men alla dessa sladdar… Deras undersökning visar att alla vill ha inspiration om hur man löser problemet med sladdarna så tanken var att visa hur man kan göra det till kul inredning.

I Leva & Bo tog de inte med den här lösningen som nästan är min favorit. Väggen är målad helt vanligt, sedan har jag fäst en förlängningssladd till lampan och skapat en stadssiluett. Superenkelt, bara att använda småspik.

Först ritade jag upp hur mönstret skulle bli, finns risk för att en och annan spik hamnar fel annars… Sen är det bara att spika på och sedan ”dra” sladden efter spikarna. (Sladden och lampan köpte jag på Clas Ohlson).

Det här är ju också en så gullig lösning. Sladden är fäst med papperstejp (finns bla på Bookbinders Design). Skåpet kommer från Royal Design.

Snygga till sladden och låt den löpa ut i rummet. Kulorna hittade jag på Panduro Hobby och några målade jag i färgen Copper green/Clas Ohlson.

Vem drömmer inte om ett fint och välstädat skrivbord? :-) Matta/Kasthall, stol/Kartell, lykta/Indiska, tapet/Photowall.
Trevlig kväll kära vänner!
PS – det är väldigt populärt bland bloggare att önska sig rubriker – dvs ni önskar och jag svarar i bästa mån. Hit me!
Trying to create fun and good looking ways on how to get rid of/highlight the cables surrounding us in every day life. xxA 

 

 1. Ante skriver:

  Hej ,
  Hittade bloggen via en kvinnlig bekant , har nu en fråga angående en soffa som jag har!
  Hur gör jag ren den på bästa sätt? Den är 5-6 år och jag sprayade in den som man skulle göra enligt Mio där jag köpte denna 2-3 sits och en fåtölj. Ljus/grå färg. Classic.
  Tack på förhand.

  1. Hej Ante, åh det är supersvårt att få till bra själv. Finns ett företag som heter Texelent som fixar möbler åt hotell vet jag, kolla om de kan fixa soffan! :)

 2. Just nu jagar jag sängöverkast och har jättesvårt att bestämma mig plus att alla känns så tråkiga. Tips mottages tacksamt! Och lite inspiration till barnets sommargarderob skulle också vara kanon.

 3. Tack för en jättebra blogg! Vill gärna se rubriker om tavlor, kuddar samt hur man inreder en liten hall.

 4. Riktigt cool lösning med sladden till lampan!! Kan berätta att man lätt skulle fixa New York skyline med härvan bakom TVn… ;-)

  Rubrik? Hmm, varför inte ”smarta och snygga teknikprylar för hemmet”?? Tänker på roliga lösningar som du säkert råkat på, där man gått lite bananas?? För bananas är ju kul!

 5. ”Att vara i ett långdistansförhållande”

Comments are closed.

LOADING..