Provence life

Gott och blandat från de senaste dagarna. Livet här nere är för det mesta ljuvligt. 

Färska grönsaker/frukter direkt från bonden varje dag, varmt och skönt, noll stress, massor av tid till familj och vänner, lagom dos av träning. 

Däremot är det tyvärr lite ny, tråkig, attityd från fransmännens sida som jag inte sett innan. Igår blev jag utskälld för att jag inte ville backa mot enkelriktat. En stor kille kom ut ur sin felparkerade bil och sa med lugn röst ”jag tänker inte flytta på mig så om inte du backar upp den där gatan (olagligt) så kan du åka tillbaka till det j-la land du kom ifrån”. 

Ursäkta? Vi är i en semesterort. Det bygger väl på att turister/folk från andra ställen kommer dit och spenderar pengar för att orten ska överleva? Fick verkligen dra ett djuuuupt andetag för att inte skälla ut honom och säga vad jag egentligen tyckte att han var – en stor fet rasist! 

Nåväl, här kommer lite Provencebildgodis. 

 

  
Fina strandfynd blir ett kul slott. 

 
Bästa budgethänget. Eget parasoll, en handduk och en panini. På stranden. Bikini/Triangl. Älskar broderiet. 

 

  
Här ska det snart skördas! 

 
Spontankväll på stan igår. Ced ville pigga upp mig ur min depp så vi svidade om och åkte till hamnen för att titta på fyrverkerier. Det var ju 14 juli och stort nationaldagsfirande. Klänning/D&G (reafyndad för flera år sedan). 

Ha en fin onsdag, kram. 

Enjoying Provence life! xxA

 1. Hanna skriver:

  Åh, körsbärsklänningen…! Älskar plagg med körsbärsmotiv. Vilket fynd.

 2. Sara skriver:

  Vilken superläcker bikini! Får man fråga var du köpt den och hur den är i storleken? Tack för alla övriga tips och för en underbar blogg

 3. anna skriver:

  Att han var fet är väl oviktigt i sammanhanget? Också- rasism är något annat om det inte är så att du tycker att sydeuropéer är en annan ras. Dessutom tycker jag att det är artigt att låta lokalbefolkningen gå före. Man är där som gäst, oavsett om man betalar eller ej.

 4. Sofia skriver:

  Imponerande att du kunde hålla dig lugn! Det hade nog inte jag klarat :-) Låter som att du har det bra annars, förutom den lilla händelsen. Vore jättekul att se mer av ditt franska hus. Drömmer själv om att skaffa ett ställe på varmare breddgrader. Må så gott!

 5. Vilket mysigt ställe!
  stiljustnu.blogg.se

Comments are closed.

LOADING..