St Tropez on a budget

Tänkte skriva ner några fina budgettips till alla er som ska hit med omnejd i sommar. Jag vet att ni är en hel del av döma av de mail/kommentarer jag får… :-)

Så kul, ni kommer att få det underbart. Nu är ju inte Rivieran generellt något lågprisställe tyvärr, men det finns guldkorn där det åtminstone är prisvärt.

Bo: La Romarine. Rent och fräscht med pool och bra frukost. Mina vänner (familj om 7) fick ett helt eget litet hus. 

Äta utanför stan: La Ferme Ladouceur som jag skrev om häromdagen.

Äta i stan och samtidigt ha en riktig festkväll: Brasserie des Arts. Nu kanske många av er sätter i halsen och inte alls tycker att det platsar i en budgetguide, men jag håller inte med. Här kan man äta sig mätt på en god sushi för 12€ och samtidigt dansa och beskåda spektaklet från bord runtomkring. Bang for the buck helt enkelt!

Shoppa: på marknaden i St Tropez, varje tisdag och lördag fram till klockan 13. Var där i god tid och ha med dig kontanter och tålamod. Här fyndar du allt från bordsdukar, skor, frukt, marmelad, cashmeretröjor, kläder och roliga inredningsprylar. Här har jag köpt en jättefin tavla tex som jag fortfarande använder.

Loppis: fynda knäppa saker, vackert broderat linne, mjölsäckar, krimskrams, möbler… HÄR finns en jättebra sajt med alla loppisar i området.

Strandrestaurang: nästan alla restauranger här har samma pris eller så är det dyrare. Det finns egentligen inget budgethak, men ett ställe jag gillar extra mycket och där det känns just prisvärt är Les Salins. Extra bra när det är mistral också.

Att bara ta med en baguette och lägga sig på stranden funkar också! Mitt smultronställe är stranden till vänster om Les Salins. Kritvit strand och turkost vatten. Sötvattendusch och toalett men ingen kiosk eller annan service så ta med mycket vatten. 

Om du bara har 20€ över men vill få ST-känsla? Ta en latte på Senequier (förmodligen den dyraste kaffe du kommer dricka) och glass på Barbarac.

 

 
Glöm inte att bada, njuta och ta vara på de härliga stunderna! 

St Tropez on a budget. Not the easiest but think ”bang for the buck”. Above you have links to restos, shopping and staying. xxA

 

 1. Annica skriver:

  Det är så underbart att följa din blogg. Både inspiration, flärd och pepp. Tack!

 2. Fideli skriver:

  Tack för tipsen!

  Du råkar inte ha några tips för Cannes också? :)
  Även dem skulle tacksamt tas emot!

 3. Tusen tack för alla bra tips!
  stiljustnu.blogg.se

Comments are closed.

LOADING..