Cystisk fibros

Ikväll sjöng jag på ”artister spelar för livet”, en insamlingsgala till förmån för cystisk fibros.

Vill ni veta mer om cystisk fibros gå in på artister spelar för livet .

Vi var ett blandat gäng som sjöng för ett fullsatt Cirkus i Stockholm och tack vare donationer och biljettintäkter som går till forskning runt cystisk fibros så fick dom in 1.323.000 kr!!!

Härliga och roliga Babben Larsson var kvällens konferencier och bjöd även på en svängig jazztruddelutt.

Vem är puckelryggen till vänster? Den snygga donnan till höger känner ni till, allas våran Barbro ”Lill Babs” Svensson. Ja, hon är precis så jäkla genomtrevlig, go, omtänksam, rolig, full i fan och så härlig som man tror.

Men vem är puckelryggen till vänster??! Alltid snygga Jessica Folcker och jag går way back, jag brukade köra åt Jessica när hon turnerade världen över med sitt första album i slutet på 90 talet. Fina Jessicas son har cystisk fibros och det är en självklarhet att kunna hjälpa sin vän med det lilla man kan, i det här fallet med att sjunga en sång.

Förutom bakelsen Jessica så fanns det mumsiga cup cakes backstage. Jag åt inte upp alla.

Min fästman Niklas följde med och hängde bakom scenen och var sur och bångstyrig, han ville inte alls vara med på en bild.

Det blev annat ljud i skällan när Martin Stenmark kröp upp i Niklas famn likt ett litet spädbarn som vill ha mjölk från dennes tutte.

Då sken Niklas upp som vårsolen. Då passade det minsann att le brett och glatt för kameran. Då blev han lycklig igen. Jag förstår honom.

Det bjöds även på små smarriga snittar backstage i form av en bit kavring med bresaola, parmesankräm och fikon. Jag åt inte upp alla.

Jag sjöng min mellolåt ”Aldrig aldrig” fast i balladversion med endast piano. Sen knäppte jag upp flugan och dansade loss med hela bandet och startade Sveriges största kramkalas genom att sjunga Björn Skifs härliga discolåt ”krama dig”.

Det var en bra kväll. En viktig kväll. Skratt och gråt och mycket kärlek. Tack alla som kom.

Kram!

 1. Ulrika skriver:

  Vad underbart att du ställer upp på sånt här viktigt!!
  PS. jag hade också lett åt kameran om Martin Stenmark krupit upp i min famn ;)

 2. jennie skriver:

  Du är en hjälte! Kvällen hade inte varit så underbar om inte du varit där!//Jennie

 3. Petra skriver:

  Underbart att du ställer upp på detta!! Min dotter har CF och det betyder så ofantligt mycket att denna gala finns!! Utan er hade det inte kunnat bli nått.. Cyberkram ^^,

 4. Jag blir så rörd av att folk engagerar sig! … Min kille har CF

 5. Det är aldrig försent carola!

Comments are closed.

LOADING..