Lets Dance!

Lets Dance! Vad jag älskar det programmet! Blod, svett och tårar. Timmar och åter timmar i dansstudion tragglandes på diverse steg, om och om igen tills dom sitter och dansstilen likaså. Sen visar dom upp det dom har lärt sig under en vecka i live TV med blandade resultat. En del är grymma, en del är rätt kass. Men det är det som är så kul med programmet. Det är en dröm att få vara med någon gång. Visst, jag kan röra mig och dansa disco hängandes på ena höften med pekfingret upp i luften, men jag är inte utbildad dansare eller musikalartist(som en del tror, och det tackar jag sååå mycket för) utan självlärd, eller autodidakt som Petra Mede hade sagt. Jag har liksom fekjat mig igenom min karriär livrädd att någon ska komma på mig en dag…..

Det skulle vara så mäktigt att få lära sig dansa pardans. Blir det fler säsonger av lets Dance är det jag som åker upp till Lets Dance- redaktionen med plakat och banderoller som säger ”Andreas i Lets dance!” Enkelt men ändå effektivt. Det borde väl funka?

Nåväl, i fredags var jag i alla fall på plats på inspelningen av, ja ni gissade rätt….LETS DANCE!

Innan vi tog oss till Lets Dance- studion ute i Frihamnen så mötte jag och Niklas upp en ex Lets- dansare för en snabb middag, nämligen Carin da Silva. Tänk, hon var bara med dom första tre säsongerna men folk ropar fortfarande ”Lets Dance- Carin” efter henne. Antagligen för att hon var så grymt bra i det programmet och stal showen, till och med från sin partner ibland.

Min fina vän Pernilla Wahlgren hade kirrat biljett till mig och några andra kompisar. Här skulle det hurras och tjoas och njutas av pardans!

Nja, inte just här kanske… Eftersom det inte fanns några toaletter till publiken stod det istället ett gäng glamourösa Baja-Majjor utanför studion. Min kompis Lisa var först ut att prova denna lite lätt ”kall- om- rumpan- facilitet”….

Jessica, tutt- Lisa och Kina var alla på plats för att kolla när Pernilla svängde sina lurviga.

Juryn var som alltid på plats och satt och jäste bakom sitt jurybord.

I en av pauserna sprang Pernilla ut och sprallade loss. Även jag fick motvilligt spralla loss när publikuppvärmaren drog upp mig på parkettgolvet och jag fick improvisera något som som skulle likna dans. Det blev mest några steg till vänster, några till höger och ett par höftrullningar innan jag, röd som en pion, satte mig på min sittplats igen.

Det var riktigt kul att se programmet live på plats. Efter programmet gick jag och morsade på orkestern och grymma sångarna Joanna Perera Eriksson, Micke Blomqvist. Den suddige mannen med skägg och V- tecken är kapellmästaren Jonas Gröning.

Efter programmet fick jag följa med hela det dansanta gänget till resturang ”Pontus” och njuta av en gigantisk tallrik med sushi och en näpen Camilla Henemark.

Är just nu i Karlstad ”as we speak” och ska sjunga för 700 tandhygienister. Undra om jag kan få lite gratis plackers. Är beroende av plackers.

kram!

 1. Anki skriver:

  JA jag vill också att du ska vara med i Let´s Dance!! Kanske man borde göra en Facebookgrupp – det hade ju Anders Timell…

 2. Malin skriver:

  Jaa… Jag vill absolut se dej i Lets dance!!
  Kram!
  / Malin
  malinedlund.blogg.se

Comments are closed.

LOADING..