Degerförsch!

Fryser näsan av mig!

Står på perrongen i Örebro, har precis blivit avsläppt av den trevlige chauffören. Tåget går om 45 minuter. Vad göra? Frysa ihjäl är inget option.

Mitt norra öga skådar en kinakrog. Jag går dit!

Eftermiddagen började så bra och behaglig med friska vindar oxh vacker solnedgång i Degerfors där kvällens föreläsning skulle äga rum.

Kanada?!??? Nej, inte den Kanada. Alltså inte landet. Kanada. Utan samhället i Degerfors Kanada. Det uttalas annorlunda mot landet Kanada. Nästan som Kanasta, ni vet spelet? Eller är det ett kortspel? Ta bort S:et och T:et i Kanasta och lägg till ett D istället så har du uttalet för Degerfors Kanada. Förvirrad? Jag vet.

Sakristia- selfie!

Föreläsningen gick toppen, kyrkan var full och alla satt som små tända ljus och lyssnade på min berättelse.

Kvällen avslutades med kinamat i Örebro.

Jag. Kinamat. Örebro.

Kram

 1. Degerfors är rena kultstället:) Bruksmentalitet och stål förenat. Sen passerar man Kanada och fortsätter till sveafallen och blir dunkad i ryggen av Sveriges häftigaste natursceneri.
  Och…….heja rödvita laget:)

 2. Ha ha du är så kul Andreas :)
  Jag får mig alltid ett gott skratt av dig :)
  Tick tack :)
  Har du inte nån rolig tävling på gång snart?
  Vore skoj :)
  Kramen <3

 3. Vi har ätit på den Kinarestaurangen många gånger på tåg- & bilresor mellan sydsverige och Dalarna, jag känner mig alltid hemma där. Jag har för mig att de har en jättestor porslinsurna om´som man bli imponerad av.

 4. You have just inspired me to have Chinese food tonight! I love Chinese, Vietnamese, and Thai food so much. Could eat it everyday. Glad your lectures are going so well! Do you sing any truderlutter at your lectures? ;) It does look super cold there. Stay warm! When do the sock pictures start again?? Kram kram!

Comments are closed.

LOADING..