Degerförsch!

Fryser näsan av mig!

Står på perrongen i Örebro, har precis blivit avsläppt av den trevlige chauffören. Tåget går om 45 minuter. Vad göra? Frysa ihjäl är inget option.

Mitt norra öga skådar en kinakrog. Jag går dit!

20140325-212155.jpg

Eftermiddagen började så bra och behaglig med friska vindar oxh vacker solnedgång i Degerfors där kvällens föreläsning skulle äga rum.

20140325-212259.jpg

Kanada?!??? Nej, inte den Kanada. Alltså inte landet. Kanada. Utan samhället i Degerfors Kanada. Det uttalas annorlunda mot landet Kanada. Nästan som Kanasta, ni vet spelet? Eller är det ett kortspel? Ta bort S:et och T:et i Kanasta och lägg till ett D istället så har du uttalet för Degerfors Kanada. Förvirrad? Jag vet.

20140325-212612.jpg

Sakristia- selfie!

20140325-212644.jpg

Föreläsningen gick toppen, kyrkan var full och alla satt som små tända ljus och lyssnade på min berättelse.

Kvällen avslutades med kinamat i Örebro.

20140325-212835.jpg

Jag. Kinamat. Örebro.

Kram

 1. Hej Andreas!

  Tusen tak för den trevliga intervjun som vi fick med dig i Karlskrona för ett par veckor sedan. Här kan du se resultatet av den: http://maktimedia.se/webbtv.asp?id=439

  Ha det gott!
  /Stjärnorna på Makt i Media

 2. Degerfors är rena kultstället:) Bruksmentalitet och stål förenat. Sen passerar man Kanada och fortsätter till sveafallen och blir dunkad i ryggen av Sveriges häftigaste natursceneri.
  Och…….heja rödvita laget:)

 3. Julia skriver:

  Ha ha du är så kul Andreas :)
  Jag får mig alltid ett gott skratt av dig :)
  Tick tack :)
  Har du inte nån rolig tävling på gång snart?
  Vore skoj :)
  Kramen <3

 4. Vi har ätit på den Kinarestaurangen många gånger på tåg- & bilresor mellan sydsverige och Dalarna, jag känner mig alltid hemma där. Jag har för mig att de har en jättestor porslinsurna om´som man bli imponerad av.

 5. You have just inspired me to have Chinese food tonight! I love Chinese, Vietnamese, and Thai food so much. Could eat it everyday. Glad your lectures are going so well! Do you sing any truderlutter at your lectures? ;) It does look super cold there. Stay warm! When do the sock pictures start again?? Kram kram!

Comments are closed.

LOADING..