ANNONS

Värderar hunden högre än barnen

/

Oj, vilken diskussion det blev i kommentarsfältet. Jag är ledsen att jag inte har kunnat svara på alla kommentarer, men nu är jag här igen. Jag tänkte att jag skulle skriva mer om det här med att inte ha Monkey på hunddagis. Först och främst har jag ingenting emot hunddagis. Det är toppen att det finns! Det finns ett stort behov av hjälp med hundpassning. Men! När jag bestämde mig för att köpa hund var det för att jag jobbar hemifrån. För att jag i höst när jag sitter på nya kontoret har möjlighet att ha med mig en hund. Jag ville köpa hund för att just nu passar det bra i livet.

IMG_1642 2

Mina älskade barn och katten mjaow.

IMG_1460

Monkey vaktar ett gäng goodiebags som jag ordnat till ett event jag är med och håller i. Det är en överraskning för de inblandade, men jag kan avslöja att de innehåller så mycket fint.

Men åter till dagispratet. Det finns många stora skillnader på att ha barn på förskolan, och att ha hund på hunddagis. Eftersom jag aldrig har haft en hund på hunddagis vet jag inte exakt hur en dag där ser ut. Jag tror att det är riktigt bra på de allra flesta hunddagis som finns. Jag är övertygad om att hunden får både kärlek och motion.

Jag tycker att det är lite märkligt att säga att man värderar sin hund och hundens tid mer bara för att man har den hemma. Jag förstår inte den kommentaren. Alla som läser min blogg vet att jag älskar mina barn mer än någonting annat. Om jag fick välja skulle de bo hos mig oftare än de gör. Men för mig är det viktigt att de har en bra relation med sin pappa. Att jag på något sätt skulle värdera tiden med hunden mer än barnen stämmer alltså inte. Jag ska försöka förklara skillnaden mellan att ha barn hemma när man jobbar och ha hund.

IMG_3670

En dag med Monkey kan se ut såhär: 
Vi vaknar vid 06-07, vi går ut en promenad och hon får frukost (hon äter på 5 min, barnen äter frukost i cirka 30 min i mitt sällskap). Sen sover Monkey i ett par timmar och jag jobbar från matbordet. (här skulle barnen behöva aktiveras) Vid 10-tiden går vi ut igen, nu en längre promenad, ofta på 45 min, ibland längre. När vi kommer in lägger hon sig och sover igen och jag kan jobba.(Här skulle barnen behöva lunch vilket innebär en timme utan att kunna jobba) Vid 14-tiden går vi i ut igen. Dessa tider är verkligen inte exakta, men hon går ut ungefär var tredje timme. Ibland varannan. Vid 15-16 hämtar jag barnen och vi går ofta ut tillsammans med lilla apan när vi kommer hem.

Så skillnaderna på att ha barnen hemma och ha en hund hemma är enorma. Jag skulle absolut inte kunna jobba hemifrån om barnen var hemma, det skulle vara en omöjlighet.

11
39

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Lyssnar på tre ljudböcker samtidigt

Att lyssna på ljudböcker ger mig ro i själen. Jag får försvinna iväg och tänka på andra saker. Det är alldeles, alldeles underbart. Just nu lyssnar jag på tre böcker samtidigt. Eller, inte samtidigt, men jag växlar mellan böckerna beroende på humör. Jag lyssnade precis klart på ”En bur av guld” av Camilla Läckberg och har nu fortsatt med hennes nya bok ”Vingar av silver”. Så spännande och bra! Jag lyssnar när jag promenerar med Monkey, när jag kör bil eller plockar i och ur diskmaskinen.

IMG_2169
Den andra boken jag lyssnar på är ”Honeymoon, hejdå och bergen som väntar” av Emma Svensson och Per Magnusson. Emma är en fotograf som jag träffat ett par gånger. Jag har precis börjat lyssna på hennes bok men fastnade direkt. Hon gifte sig med sin kille efter fem år tillsammans. Och blev sen lämnad bara 6 veckor efter bröllopet. Men det är inte det som boken handlar om bara. Den handlar om hennes väg tillbaka. Och hur hon bestiger berg. Så coolt!

IMG_2174

Den tredje boken som jag lyssnar på är ”Thailandssvenskarna” av Joakim Medin. Den är rakt igenom vidrig. Alltså så hemsk att jag mår illa. Men jag tycker att det är viktigt att lyssna/läsa den typen av böcker också. Jag har lyssnat på mer än hälften, det är inte en bok jag kan lyssna på när barnen sitter med i bilen. Har du något boktips? Läser du fysiska böcker eller lyssnar du på böcker? Jag gör både och!

8
18

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Hon badade för första gången

/

Igår kom Annika hit till Silverdal och vi tog en långpromenad ute i skogen. Monkey badade (inte hela sig iof) för första gången. Hon busade runt i vattnet, som hon först tyckte var lite läskigt. På kvällspromenaden som jag och Nicklas tog tillsammans hoppade hon i och kopplet slets ur min hand. Har en liten klämskada på fingret idag, men det var det värt. Jag älskar att se henne så glad och full av energi.

IMG_1521

Hur vackert träd som blommar? Är det äpple? 

IMG_1518

Monkey och havet. 

IMG_5268 (kopia)

Livet med hund blev så mycket bättre än jag hade kunnat föreställa mig. Det är helt underbart att komma ut i naturen varje dag. Jag har träffat så många nya människor tack vare Monkan. Bland annat en familj som har en pudel som heter Bruno. Monkey och Bruno är verkligen förälskade i varandra. De pussas och kramas, som bara pudlar kan med sina långa armar. Familjen till Bruno är så varma, kärleksfulla och fina. Om inte vi hade haft Monkey hade vi aldrig lärt känna den familjen. Fint ju!

IMG_1602

Det ÄR mycket jobb och det kostar mycket pengar att ha hund. Inte bara i form av mat, utan även försäkring, vaccin och oväntade besök hos veterinären. Jag har förstått att intresset för just hundar och valpar har ökat nu i och med Corona. Men! Jag vill lägga in ett men… Man kanske har tid nu för att man jobbar hemifrån, men ingen vet när livet återgår till någorlunda normalt igen.

Jag hade aldrig haft möjlighet att jobba på sjukhuset om inte Nicklas hade jobbat hemifrån. Jag ville inte köpa Monkey och sätta henne på hunddagis. Från och med augusti när vi flyttar in på kontoret (där hon ska vara med oss varje dag) kommer jag inte kunna jobba lika mycket på sjukhuset. Jag tycker att man ska tänka igenom sitt köp av hund noga innan man gör det. Det gäller ett liv som ska vara med i säkert 14 år.

14
34

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00