Det här med svärföräldrar…

Det är inte alltid helt lätt att komma in i en ny familj. Jag ska erkänna att jag var nervös när jag träffade Nicklas mamma och pappa första gången. Han hade berättat om deras relation, att de är två härliga människor, men vad skulle han säga? Det är ju trots allt hans föräldrar.

Jag kände från första stund att de här två människorna är personer jag mår bra av att ha i min närhet. Att jag kan vara helt avslappnad och mig själv när de är nära. De är fantastiska. Så varma, kärleksfulla, välkomnande och roliga. Det är inte alltid helt lätt det där med svärföräldrar. Man vill ju klicka, men man gör inte alltid det. Men med Nicklas mamma och pappa känns allt perfekt.

IMG_6216

Tacksam över att R och C fått världens finaste son. Min älskade sambo. 

IMG_6260

Jag har lyckats tränga bort ångestkänslorna som infinner sig vid påsk. Det var ju vid just påsken, på självaste påskafton som mitt äktenskap gick i krasch. Så jag har accepterat att mående är svajigt vid påsk. Men i år har det känts okej, eller nej. Det har känts riktigt bra. 

IMG_6211

Att få vara i hans famn är något av det bästa jag vet. 

IMG_6264

Hemma hos svärföräldrarna bjöds det på middag på deras uteplats. Årets första middag ute! Lite kallt när solen gick ner, men så mysigt. 

IMG_5919

Jag tänkte avsluta med en bild från ett samarbete som Jessica hjälpte mig att fota igår. Vi var där på påskmiddag med mamma och Acko. Klänningen kommer från Ellos och mitt samarbete kommer upp på instagram i morgon tror jag!

 1. Oj, har inte reflekterat över det förut men vi har liknande upplevelse. Det var på Skärtorsdagen 2009 som mitt då 17-åriga förhållande och 11-åriga äktenskap kraschade. Så påsk var i väldigt många år laddat för mig och barnen, säkerligen för deras pappa också men nu, efter 10 år så var det ändå det bästa som kunde hända även om det där och då var ett avgrundsdjupt svart hål. Så glad att jag träffat min nuvarande sambo och att vår härliga familjen Annorlunda funkar riktigt bra med alla nya familjekonstellationer som är nu är våra ”extended families”.
  Kram å Glad Påsk! 🤗

 2. Så glad för din skull!
  Själv har jag en så positiv känsla inför just påsken.
  Mina två äldsta barn har jag fött på just Påskafton!

 3. Härligt att känna så inför sina svärföräldrar! Du är jättefin i klänningen på sista bilden! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Det är alltid jobbigast den första dagen

Idag har jag fått uppdateringar från barnens pappa från skidbacken. De ringde via facetime när de hade vilostund efter att de hade gått i skidskola. Så skönt att vi kan ha den kontakten. Inget bråk. Inga otrevliga toner som får det att knyta sig i mage och bröst. Men den här första dagen utan barnen är nästan alltid tuffast. Eller första och sista. När man vet att man snart ska få ses sprängs hjärtat nästan av saknad. I en relation där man är mamma och pappa till två barn handlar det om att ge och ta. Och alltid, alltid sätta barnen främst.

IMG_5762
Barnens pappa hörde av sig och frågade om han kunde få barnen en dag tidigare än planerat, så kidsen skulle få en extradag i backen. Hur mycket jag än vill vara med mina barn är det alltid deras bästa som går först. Jag är inte mycket för ”rätt ska va rätt” och är verkligen inte petnoga med rättvisa. Så självklart fick pappan ta barnen en dag tidigare. Och att få se lyckan i Alices och Philips ögon när de berättade om att de åkt lift själva var oslagbar.

IMG_5766

När de här två kramar varandra eller tar varandras händer smälter mitt hjärta. Tänk att de här två bott i min mage. Inte samtidigt, men väldigt tätt efter varandra. De har båda hört mina hjärtslag. Bandet och kärleken jag känner för de här två är nåt jag är tacksam för varje dag att jag får uppleva. Att få sitta och lyssna när de pratar med varandra. Att klia Alice på ryggen när hon ska somna och höra hennes små historier. Att skratta med barnen så tårarna rinner (vi har samma humor) är det bästa jag vet. Jag är så tacksam och glad att jag fick bli mamma.

 1. Vad fint av dig. Det är nog inte alla som skulle göra så. Jag blir lite extra varm i hjärtat av föräldrar som sätter barnen först❤

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Mordpodden och andra poddar

När jag åker bil älskar jag att lyssna på poddar, ljudböcker eller ljudboksserier. Några favoriter är Rättegångspodden, Mordpodden, p3 dokumentär och nu Skilsmässobyrån. Jag har skrivit om Skilsmässobyrån på min instagram, jag gör ett samarbete där med Bonnier Bookery. Jag har alltså ingen deal att jag ska skriva om den här också, men den är bra, så jag vill inte att ni ska missa den. Massa kärleksintriger!

Jag har laddat upp med fler ljudböcker inför min och Nicklas resa. Men också köp fysiska böcker. Jag ÄLSKAR att köpa böcker, det är nåt härligt över det. Nu köpte jag av en ny författare som jag inte läst innan, jag ska tipsa er om den om den är bra. Jag gillar Ninni Schulman och hennes spännande deckare.

 Bild från när jag, Jessica och Annika var i Thailand i april 2017. Jag längtar sååå mycket efter sol och bad. Och få sova. Och äta god mat. Och bara umgås med Nicklas i en hel vecka. Bara vi. <3 Har ni tips på bra (gärna nya) böcker ni tycker jag ska läsa på resan får ni gärna tipsa. Jag vill att det är spännande/läskigt eller sorgligt. Gärna igenkänning i form av Stockholm där jag känner igen mig i miljöerna. Tipsa om er favoritbok, gammal som ny!

 1. Alla böcker med Sofi Sarenbrant, så bra!
  Sen triologin med Jojo Moyes; Livet efter dig, Arvet efter dig och En andra chans.
  Camilla Läckbergs böcker är också jättebra!

 2. Bilder som inte angår mig – Felicia Stenroth
  Utspelar sig i Stockholm och följer en ung kvinna och hennes vän på väg in i en katastrof

  och Indianlekar av samma författare som handlar om två tonårstjejer under en sommar när de tar över en plats och gör den till sin.

 3. Tipsar om en serie spännande böcker av Lars Bill Nordström, Östermalmsmorden, Södermalmsmorden, Kungsholmsmorden, Gamla stan-morden och Citymorden. Definitivt Stockholmsmiljöer 🙂

 4. Håkan Östlundhs böcker om den gotländska polisen Fredrik, sååå bra! Och om du gillar P3 dokumentär så borde du lyssna på dokumentären om knarkkungarna på Darknet, också jättebra!

 5. Här har du några förslag på böcker som man inte kan lägga ifrån sig när man väl börjat som både är läskiga och hjärtkramande
  Jerker Eriksson och Håkan Axlander: triologin om Viktoria Bergmans svaghet. Del ett heter Kråkflickan
  Malin Persson Giolito: Störst av allt, Bortom varje rimligt tvivel och Bara ett barn.
  Lars Kepler: Stalker och Kaninjägaren

 6. Förutom Sofie Sarenbrandts böcker som flera redan tipsat om ser jag, vill jag tipsa om Malou Von Sievers triologi (bara 2/3 böcker har släppts), ”Mitt hjärtas oro” är del 1 och ”Olycksbarnet” del 2. De är så bra och fängslande, filosofiska och svåra att lägga ifrån sig 🙂

 7. Elena Ferrante neapelkvartetten är helt underbar. Är på fjärde och sista boken just nu och svårt att lägga i från sig.

 8. Majgull Axelsson är fantastisk!
  När man behöver perspektiv i sin kvinnohistoria.
  Intelligenta böcker som berör djupt i hjärtat.
  Lite mera lättsmält så är Åsa Grebe en bra författare.

 9. Emelie schepp har en bokserie men sjuuuukt spännande böcker!

  Sen kan jag också tipsa om Sofie sarenbrandt!

  Älskar att läsa böcker när man ligger under ett parasoll i solen, kan lätt läsa 4-5 böcker på en vecka då!

  Du är bäst, kämpa på, livet är som en bergochdalbana först går det neråt men sen går det uppåt!

  Massa kramar

 10. Hej A! Läs Pernilla Ericssons megaspännande thrillers som handlar om Stockholm. Så spännande så man har ont i halsen för hjärtat sitter där halva böckerna :):) men så jävla bra!!!! Tror det finns tre, läs/lyssna på dem i rätt ordning!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..