Nu är jag Sollentuna-bo!

I morse ringde klockan 06 och det var dags att flytta. Jag valde att sova hos Jessica igår och det var så himla mysigt. Jag, Johanna, Annika och Jessica var ute och åt och när jag hade kört hem Jessica orkade jag inte köra en meter till. Att få vakna nära Elsa när jag inte har mina egna barn hemma är så mysigt. Hon blev alldeles lycklig när hon såg att jag hade sovit bredvid henni. Idag har vi kört allt från mitt hus och allt från Nicklas hus. Det gick så mycket smidigare än jag hade tänkt mig. Vi är så tacksamma över att våra mammor och Acko kunde hjälpa till. Idag var första gången våra mammor träffades, så roligt!

IMG_4783

Efter båda rundorna med flyttbilen blev det pizzalunch. Jag och mamma delade på denna ljuvliga azteka, jag älskar starka pizzor. 

IMG_4735
Man kan ju tycka att det är lite felprioriterat att gå ut och äta på restaurang kvällen innan man ska flytta… Men jag har saknat Johanna så mycket och ville inte missa en kväll med henne. Jag glömde ta en bild på oss tillsammans, men här är jag och Annika. Vi åt middag på Lavventura, mer om det i morgon.

Nu kommer strax både Mio och Ikea med leverans av möbler. Just nu har vi inga stolar och inga sängar till barnen. Nicklas barn kommer på söndag, så i morgon blir det till att montera möbler för hela slanten. Inte min favoritsyssla, men med någon bra podd (typ Mordpodden, älskar den!) går det nog undan. Hoppas att ni har en mysig fredagskväll!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Pirrigt att få visa barnen nya boendet

Igår fick vi tillträde till lägenheten och det var pirrigt att åka dit med barnen. Jag tänkte att det egentligen inte var optimalt. Måndag efter förskolan brukar båda vara riktigt trötta, och mycket riktigt somnade Philip i bilen på vägen dit. Men de studsade in i lägenheten och ville direkt se sitt rum. De kommer att dela rum och jag hoppas och tror att det kommer att bli bra. Jag har beställt en familjesäng från Mio som jag tror blir perfekt. Alice ska sova uppe och Philip nere.

Jag kände att det var viktigt att Philips del var större så att även jag kan sova där med honom. Han kommer ofta in till mig på natten (om han inte sover där från början) och jag vill att han ska känna sig trygg. Det kommer inte att funka att ha fyra barn i vår säng, det blir alldeles för trångt. Så om Philip kommer in kan jag gå in i deras rum med honom.

IMG_4544

När Alice hade kollat på deras rum sa hon ”Kan vi gå upp en våning nu och kolla?”. Gulle. Hon är ju så van vid två våningar. Hos mormor är det två våningar, hos moster är det två våningar, hos pappa två och hos morfar Acko tre våningar. Men hon förstod snabbt att så inte var fallet nu. Att vi bor i en lägenhet med ett plan. Jag har så dubbla känslor inför det här med lägenhet. Jag kommer sakna att ha en tomt där barnen kan leka och bada. Men jag kommer inte att sakna att känna stress över att klippa gräsmattan. 

IMG_4550

Vi väntade på Nicklas och Alice och Philip gömde sig i min och Nickes garderob. ”Vi skrämmer honom” sa Alice och fnissade. Så mycket bus i de här två aporna. 

IMG_4538
När man kommer in i lägenheten möts man av det här fönstret, det är fint med ljusinsläppet. Jag tänker att vi tar bort plasten och ställer någon grön växt där istället. Ikväll när barnen hade somnat gick jag upp till mig och fortsatte packa. Jag inser att det kommer bli riktigt trångt med alla saker och kläder.

Jag kommer inte hinna rensa allt nu, men det finns ju tid även sen. Jag tänkte försöka hitta någonstans att skänka massa barnkläder som Alice och Philip vuxit ut. Till en kvinnojour eller ensamkommande flyktingbarn. Har ni något tips får ni gärna kommentera. Jag har tidigare skänkt massor till en kvinnojour här i Åkersberga. Det känns bra när kläder och saker kan komma till användning.

 1. Hej! Måste tipsa om sidan Sellpy om man vill bli av med saker snabbt och smidigt utan att känna att man tar nödraketen och kastar (som jag ofta gör). På Sellpy beställer du hem stora påsar som du lägger i kläder, leksaker, hemprylar som du vill bli av med. Sedan hämtar de påsarna utanför din dörr, fotar grejerna och säljer dem åt dig! Utan att du behöver göra nåt av det där tråkiga! Sen kan du plocka ut det du sålt för i pengar eller köpa saker på Sellpy 😍🙌 Jag har precis fått hem mina tre påsar nu och är så lättad över hur mycket man får iväg! Lycka till med flytt!

  1. Och jag bill snarare varna för sellpy. Iaf om man vill få ut pengar, att de hämtar grejer verkar bra. Jag har sett massor av Sellpy-annonser och det är alltid dåliga bilder på väldigt skrynkliga plagg. Väldigt ofördelaktiga bilder!

 2. Ibland får man intryck av att du tror att dina barn är vuxna. Ingen av dem är över fem och du är ”pirrig” vad de kan tänkas tycka om din och din pojkväns nya boende. Lite väl höga krav på så små barn tycker jag nog.

  1. Vilken tråkig kommentar.
   Alice och Philip fyller ju ändå 5 och 4 år, det är väl klart dom kan tycka det är spännande med ett nytt boende? Du får det att låta som att de är bebisar och är helt clueless?

  2. Verkligen en tråkig kommentar. Varför skulle hon inte kunna få vara pirrig och varför skulle inte barnen kunna tycka att det är spännande? Vår grabb är fem och vi har precis flyttat och han tyckte det var superhärlig med nytt hus och vet precis vad det innebär. Som Hanna skriver, de är ju inga bebisar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Hypokondriker deluxe

Jag äter ju anti-depp medicin sen ungefär ett halvår tillbaka. Med jämna mellanrum besöker jag min läkare för att prata om hur det går, hur jag mår och hur vi fortsätter framåt. Han är riktigt bra min läkare. Han är kunnig, han lyssnar och han rolig. Jag tycker om att gå till honom. Förra veckan var jag och lämnade prover för att kolla om det finns någon anledning att jag känner mig trött. Alltså tröttare än vanligt. Och japp, det fanns en anledning. Jag har järnbrist igen, det hade jag när jag var gravid också. Så nu ska vi göra en utredning på vilken typ av järn som saknas… Så tror jag han sa. Han sa i alla fall att det inte är konstigt att jag känner mig trött. Jag har dessutom brist på D-vitamin, vilket inte är helt ovanligt när man bor i landet Sverige.

IMG_3999

Det här med att alltid känna sig trött och att lätt bli andfådd är inte så härligt. Men skönt ändå att få ett svar. Jag började googla efter mitt läkarbesök och det är ungefär det dummaste man kan göra. Enligt google är det även tecken på cancer. I morgon ska jag lämna nya prover och kolla upp vidare vad som är knas. 

IMG_3933
Jessica och Elsa var hundvakt för ett tag sen åt den här gulliga rävliknande vovven. Så söt! Både jag och Nicklas är sugna på hund, men inte nu. Vi har bestämt att det får bli när vi flyttar till hus, om kanske fem år. Då är alla fyra barnen lite större också och kan hjälpa till.

 

 1. Äter du mycket järnrik mat då? Rött kött, baljväxter, ceralier? Eller är det mycket sallader, yoghurt och dylikt? Vet du med dig att du äter lite järn är det väl sannolikt förklaringen.

 2. Lyssna på ofiltrerat podcast med Jessica Frej där hon berättar om sin erfarenhet av att solm barn bo varannan vecka. Hon flyttade hem till sin pojkvän för en fast punkt för att slippa flytta fram och tillbaka.

 3. Ett tips gällande D-vitamintilskott är att inte köpa de som säljs på apoteken för de innehåller otroligt lite D-vitamin. Bodystore säljer bra märken, tex Holistic, som är av mkt bättre kvalitet och innehåller mkt större mängd D-vitamin.

 4. Jag dricker blutsaft, det är kanon mot järnbrist och samtidigt snäll mot magen. När jag kände mig trött, andfådd och öronsus så var det låga järnvärden.

 5. Alltså det är ju livsfarligt att googla, allt man googlar leder till cancer. Så please dont. Hoppas allt blir bättre med järn gumman, ha det bäst.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..