Ni har väl röstat?

Jag tänkte först att jag skulle förtidsrösta, men sen kände jag att det är nåt speciellt att gå till en vallokal. Det känns nästan högtidligt och pirrigt. Jag tog Alice i handen och gick och röstade här i Sollentuna. Jag röstade inte som jag gjorde i förra valet, så jag röstade på Centerpartiet. Den här gången röstade jag på Miljöpartiet istället. Om jag ska vara helt ärlig har jag inte alls varit lika insatt i detta val som det förra, stora valet. Men jag har läst på litegrann och jag känner att Miljöpartiet är det parti som står närmst mina värderingar. Det kanske är lite sent att påminna er om att rösta nu, men här hos oss stänger vallokalen kl 21:00, så än finns det tid. Jag ser det som en rättighet men också som en skyldighet att göra sin röst hörd. Jag berättade för Alice att det inte alls är länge sen kvinnor inte ens fick rösta. Hon tyckte att det lät knasigt.

IMG_8657

Fina Alice. Jag är stolt över att få uppfostra och leda både henne och hennes lillebror. <3

IMG_8655

Idag har vi varit och tittat på Elsas dansuppvising. Hon har gått på dans i en termin nu och det var väldigt roligt att få se henne uppträda. Efter föreställningen ville Alice och Philip också komma upp på scenen och känna hur det kändes.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Jag har inte diabetes

Jag var så sjukt nervös i morse när jag skulle ringa till min läkare för att få provsvar. Hjärtat pickade på så snabbt och jag hade stressutslag över hela bröstet. Så länge sen jag hade den typen av utslag. Jag hade lånat Jessicas lilla blodsockermätare igen som visade 10,00. Så jag var helt säker på att läkaren skulle säga ”Ja, tyvärr har du diabetes typ 2”. Men nej. Jag har inte det vilket känns så skönt. Dock blir järnvärdet bara sämre och sämre så lär ju få det rakt in i blodet istället för i tablettform.

Men nu släpper jag det här magstrulet ett tag. Magen och kroppen får helt enkelt ta en paus nu. En tids vila från provtagningar och läkarbesök. Jag tror att jag blir mer uppstressad av detta än innan. Och stress påverkar ju magen negativt. Så det blir liksom en ond cirkel som inte för med sig något gott. Det har varit vidrigt att behöva vänta på provsvar om tarmcancer, diabetes, bakterier i tarmen och gluten.

IMG_8409
Igår var vi hemma hos min bästa vän och jag blev kär i den här stolen. Så fin och så skön! När vi kom hem lagom till middag hade det kommit ett morsdags-bud till mig från Loreal. Väldigt fina produkter som ger sjukt mycket glow. Jag testade allt på en och samma gång.

IMG_8456
Jag har inte haft foundation på mig sen innan jag och Nicklas åkte till Cypern (snart en månad!). I början var det ovant, men nu är det bara så skönt. Men ibland kan man ju känna att man vill jämna ut hudtonen lite, så en CC cream är helt perfekt. Den här tar bort röda toner. Glow-dropparna var ljuvliga! 
IMG_8441

 

Nu blommar syrenerna i Stockholm. Jag får alltid flashbacks till barndomen och skolavslutningarna när syrenen blommar. Den doften ger mig så många fina och härliga minnen. Nu ska jag lyssna på Nu gröööönskar det i daaaalens famn nu doftar äng och liiiiin!

 1. Hej Angelica! Har läst din blogg sedan Alice föddes, men aldrig kommenterat. Jag gillar att du skriver öppet om psykisk ohälsa, det är så himla viktigt. Jag har via bloggen och podden fått höra glimtar av din process att komma upp ur skilsmässosorgen. Nu, med lite avstånd till allting: vad skulle du säga att hjälpte, eller var avgörande för just dig i att komma vidare?

  Mvh. En som håller på att skiljas från det parförhållande som skulle vara ”the one” och den jag bildar familj med. Hund och hus fanns, barn var följande önskemål och nåt jag drömt om länge. Rationellt så vet jag att jag någon dag kommer upp ur träsket, men livet känns så bottenlöst just nu. Kommer jag någonsin kunna lita på någon annan människa igen? Det gör ont att se lyckliga famlijer runtomkring.

 2. Vad gör det där glow-dropparna??/ osminkade trötta småbarnsmamman 🙈

 3. Hannsh skriver:

  Jag har haft mycket problem med magen och inga prover har visat något. Sedan jag började träna mina inre magmuskler och särskilt de sneda har magproblemen blivit så mycket bättre. En mage utan muskler kan inte hålla tarmarna på plats och jag fick övningar av sjukgymnasten som också såg att jag var svagare på högersida av magen.

 4. JENNIE skriver:

  Glad för din skull att du slapp diabetes, men ändå är det inte alls bra att gå med värden på 10 och 11. Det är dubbelt så högt som det ska ligga på. Oss som har diabetes råder man att ligga på Max 8, gärna 4 eller 5 så mycket det bara går för att undvika komplikationer i framtiden, vilket ett för högt blodsockervärde ofta tyvärr skapar. Att ha blodsocker på 10 och 11 under två olika tillfällen flera olika dagar borde ge utslag på långtidssocker (hba1c). Tog läkaren det? Blir ändå nojig ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

I annonssamarbete med BOB BARA BäR & SAFT

När barndomsminnena väcks till liv genom saft

Jag har så otroligt starka barndomsminnen till kall saft med isbitar i. När jag var liten drack man inte läsk som man gör idag. När det var kalas var det saft som gällde. När man var sjuk var det också saft med isbitar som serverades. Jag förknippar jordgubbssaft och hallonsaft med härliga picknickar i sommargrönska. Jag tänker också på alla varma dagar när hela familjen har varit och badat och tagit en paus med bullar och saft.

När jag fick frågan om att göra ett samarbete med BOB och lyfta deras nya saft, BOB Bara Bär & Frukt kändes det självklart. Att den nya saften är helt utan tillsatt socker är en bra bonus tycker jag. Det blir så mycket socker på sommaren som det är, så om man kan dra ner på det i saften är ju det kanon. Saften får sin sötma från solmogna bär och den känns riktigt fräsch.

jordgubssaft_bob

Jag dukade upp till sommarmellis ute i moster Jessicas trädgård. 

BOBS nya saft Bara Bär & Frukt innehåller 100% bär och frukt, det finns alltså ingen plats för tillsatt socker, sötningsmedel eller konserveringsmedel. Saften finns i smakerna Jordgubb och Hallon, mina barns favorit är den med smak av Jordgubb. Min personliga favorit är Hallon.

bob_barafrukt

Färska jordgubbar och hallon på flaska, så gott!

bob_saft

Ett tips för extra lyxig saft är att slänga ner ett gäng frysta hallon eller jordgubbar i glaset. Fungerar kanon istället för is och barnen tycker att det är både gott och festligt med frysta bär i.

bob_saft_blogg

Sommaren är min favoritårstid! 

sommarfika_bob

Alices och Philips små ansikten på den här bilden, så fulla i bus och skratt. Jag älskar att få vara deras mamma och göra deras barndom till en trygg, kärleksfull och rolig tid att se tillbaka på. 

bobsaft

BOB är som sagt förknippat med härliga barndomsminnen för mig. Nu känns det fint att även mina barn får ha BOB som en del av deras uppväxt. Och dessutom helt utan tillsatt socker!

 1. Synd att det är för bra för att vara sant… Den saften innehåller mängder av juice, som enligt WHO är precis likvärdigt socker.

  1. Ingrid skriver:

   Fast sockermängden är, oavsett vad man tror om det, lägre (5,5 gram istället för 8,5 gram).

 2. Den saften måste jag som diabetiker prova .
  Tack för tipset

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..