Alice 5 år

Vilken lycka att just jag har fått vara Alices mamma i 5 år idag. I går pratade jag och Alice om natten då hon föddes. Hon visste inte att hon föddes på natten och hon tyckte att det var väldigt spännande. Vi pratade om att det var alldeles mörkt, men varmt när hon kom. Att hon tittade på mig med ett öga. Hon skrattade åt mig när jag visade hur hon såg ut när hon precis hade kommit ut. Älskade, fina tjej. Min förstfödda. Min dotter. Det var så härligt att få ha henne hemma hos oss på hennes födelsedag. Jag och hennes pappa har barnen varannan födelsedag och nu var det min tur. Tänk, nästa gång jag firar henne här hemma fyller hon 7 år (!). Så sjukt att tänka så.

0121F085-C14C-4E52-AC68-2304F130F844

Hon har önskat sig en sjöjungfrudräkt hur länge som helst. När jag och Nicklas var på Cypern hittade jag den här rosa. Den är riktig, alltså med simfena. När hon blir större kommer hon kunna simma med den här, som en riktig sjöjungfru. Hon blev så glad över presenten.<3

IMG_2650

Innan kalaset drog igång gick vi till en lekpark i närheten. Alice hade på sig sina nya skor som jag köpte på Afound. Ett fynd! Jag önskar att de hade funnits i min storlek också, skorna kommer från Adidas. 

IMG_2665
Kalaset blev hur lyckat som helst. Jag är van vid tjafs och sura toner inför ett kalas. Tyvärr. Men med Nicklas är det inte så. Ingen stress, inget tjafs, inga sura miner. Vi är världens bästa team när vi ska ha gäster. Alice gjorde sin egen jordgubbstårta och vi sjöng för henne. Jag tror att vi var över 20 personer här i lilla lägenheten. Min familj är minst sagt stor. Jag är så glad att både farmor och mormor kom hit. <3 Det betyder mycket för mig att de vill fira min dotter, det är liksom ingen självklarhet.

Jag ska be Jessica skicka över fler bilder från kalaset. Jag fokuserade på gästerna och inte på att fota. Vi bjöd på tunnbrödsrullar med potatismos, korv och sallad. Och massa tillbehör. Eller korv med bröd om man hellre ville det. Succé! Så smidigt och oväntat gott med tunnbrödsrulle.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

338 dagar som nykter

Idag har jag varit nykter i 338 dagar. Jag saknar inte alkohol ens en enda liten procent. Det enda jag kan saknar är smaken av rödvin, men that´s it. Jag tänkte lista fördelar med att vara nykter. Fördelar för mig. Den listan kommer i morgon. Alla har ju inte samma problem som jag hade. För er nya läsare kan jag berätta att jag drack min sista droppe alkohol för snart ett år sen.

Ångesten jag upplevde dagen efter, den där söndagen i ett hotellrum vill jag aldrig mer uppleva. Jag tog ett beslut där och då och det har jag inte ångrat. Jag har inte varit nära att ta ett glas. Mitt problem var aldrig att jag drack ofta. Det var att jag drack sällan, men när jag drack, ja då drack jag som om det inte fanns någon morgondag. När jag tänker efter har det ju alltid varit så. Från att jag började dricka vid 18-års ålder tills dess att jag slutade dricka vid en ålder på 33 år, blev det alltid för mycket. Och de gångerna det inte blev för mycket var de gångerna jag bad folk omkring mig hålla koll. Jag bad vänner säga åt mig att det räcker efter ett, max två glas. Så ska det inte behöva vara.

Img 5626

Där, på det vackraste av vackra bröllop, där drack jag för sista gången. Där blev jag full för sista gången. Där vinglade jag runt på klackar, svamlade och hickade för sista gången. Jag klappar mig själv på ryggen för att jag aktivt vid alla möjliga tillfällen inte ljuger eller kommer med undanflykter. Det blir tyvärr obekvämt för många när jag säger ”jag dricker inte alkohol längre, jag har slutat. Det blev för mycket och det var inte bra för mig”. Jag bryr mig inte. Jag är stolt över att jag slutade dricka alkohol. 338 dagar ska bli till 3388 dagar och fler.

 1. Nina skriver:

  Varför inte vara helt totalt ärlig och säga att jag är nykter alkoholist därför dricker jag inte alkohol
  Tänk oxå på att alkoholfria alternativ kan trigga igång suget efter alkohol
  Och som sagt man kan vara alkoholist o ha ett rätt så fungerande liv man behöver inte slå i botten helt o sitta på en parkbänk och supa

  Jag tycker det är jättebra och modigt av dig att skriva om detta i bloggen det behövs verkligen

  Jag benämner mig själv som nykter alkoholist o jag har varit precis som dig när det gäller alkohol tyvärr jag har aldrig fått någon behandling utan bara slutat tvärt varit nykter i minst 5 år nu
  På fester m.m så säger jag alltid att jag är nykter alkoholist o då slipper man frågorna om att man är tråkig för att man inte dricker

 2. Karin skriver:

  Samma här. 3 år sen jag drack senast, men fortfarande tycker många vänner att det är extremt obekvämt att jag inte dricker.
  Senast för några veckor sedan var jag på middag med en gammal vän och ett par nya, jag kom lite senare och de hade beställt in en flaska cava för oss att dela på. Jag tänkte att du kanske hade börjat igen, sa hon min gamla vän. Trots att jag har förklarat hur dåligt jag lät av alkohol mer än en gång.
  Men jag kommer heller inte med undanflykter, jag säger som det är. Tycker dock att det är intressant att det är så otroligt provocerande att välja bort alkoholen, i alla fall i delar av min umgängeskrets.

 3. Du är så bra ❤ Med tanke på att så många människor idag väljer bort kött, gluten, socker eller annat ur sin kost så borde det inte vara ett dugg konstigt att välja bort alkohol! Bra jobbat!

 4. Hanna skriver:

  Så viktigt beslut för dig och de i din närhet. Jag lever med en man som i sommar firar fem år som nykter. Han drack oxksp alltid för mycket vilket ledde till mycket ångest och oro för både honom och mig.. Hade han inte fattat det beslutet hade vi inte levt ihop idag och inte haft våra fantastiska barn. Han säger också att han int saknar det och liksom du är han ärlig med varför han inte dricker. Det är enda sättet att bli av med alkoholhetsen och skammandet över dem som har problem med alkohol på olika sätt. Uppskattar därför verkligen din ärlighet!

 5. Anette skriver:

  Heja dej Angelica!
  Så starkt gjort! Och modigt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Företag i konkurs

Jag såg att Room har 50% rea! När jag och Nicklas var där för ett tag sen och frågade hur det kommer sig att allt var så billigt, sa de att de bara ”vårstädade”. Men man kände liksom i luften att det var nåt annat. Och det är ju tyvärr så att Room ska stänga efter att ha gått i konkurs. Tråkigt tycker jag som älskar att strosa runt där. Och det slog mig nu i skrivande stund, att vi beställt en soffa från Room… Som vi betalat handpenning för. Nu är det bara hålla tummarna för att vi får leverans i alla fall. Förmodligen inte va? Åhhh så irriterande. Såklart ett riktigt i-landsproblem. 

9fe3d4afc23e32edbe0a6c1098215cd2

Jag hittade en sån fin bild som inspirerade mig att fixa ännu mer hemma. Jag vill förstora upp bilder på barnen, svartvita, och rama in. Göra bilderna riktigt stora! Maffigt va? Den här bilden kommer från den här bloggen, jag hittade bilden på Pinterest. 

IMG_2425

Det blir inte den här bilden vi förstorar upp, hehe. Philip får ibland smaka en liten klunk cola zero. Kanske inte megabra som mamma att tillåta det, men jag tänker att det inte är någon fara.

IMG_2411

Så mycket lycka i den här lilla fisapan. Älskar hennes lilla vampyrtand!

 1. Hej! Betalade du handpenningen med kort? Kontakta din bank för då har du möjlighet att göra en kortreklamation pga ej levererad vara.

  /Rebecka

  1. Tack snälla! Har mailat nu och hoppas på ett positivt svar. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..