25 timmars retreat med yoga och meditation

Våra 25 timmar tillsammans med Sheila Arnell och Magnus Fridh på Berns är slut. Det har varit helt och hållet magiskt. Bättre än jag hade föreställt mig, men också jobbigare för kroppen. Och själen. Vi fick skriva ner några mantran, eller saker vi behöver och vill ha mer av i livet. Ett av de viktigaste jag bestämde mig för var att vara snällare mot mig själv. Tänka goda, fina och varma tankar. Och komma tillbaka till att röra på mig varje dag. Det behöver inte vara ett hårt träningspass på gymmet, men jag vill tillbaka till känslan av att vilja röra på mig.

yoga_

Vi har kört 7 st yoga- och meditationspass. Helt och hållet underbart! Det känns i kroppen, den känns helt genomkörd och mjuk. Och stel, haha. Jag började gråta under två av våra meditationer. Vi gick så djupt in i oss själva och det är speciellt att höra sin inre röst. Sen jag började i KBT har jag lättare att navigera dit. Jag behöver inte komma ner i så djup meditation för att höra den där inre rösten. Men nu kom den till mig så starkt. Så vackert.

IMG_0930

Min mobil och dator har legat på rummet hela tiden, så jag har få bilder från den här upplevelsen. Får du chansen att göra något liknande rekommenderar jag det starkt. Att ge sig själv den tiden är guld värt i en vardag full av stress och måsten. Att kunna stänga av allt annat, för att bara bry sig om sig själv gör att livet känns lite lättare och världen känns idag som en vackrare plats. Jag ska hem och läsa Magnus bok ”Att vara stilla när allt skyndar” och lära mig mer om meditation. Tankens kraft är så stark, det vet jag sen innan. Tänk att jag förra helgen gick en utbildning och blev doula och jobbade mycket med andning och tankens kraft. Och att den här helgen fick gå i samma tecken. Att andas och använda tankens kraft. Jag känner mig lyckligt lottad.

Edit: Nu fick jag några bilder som Annika tagit, så här kommer lite mer från vistelsen på Berns. 

IMG_4669

Vi åt middag inne i spegelsalen. Så fint! 

IMG_4674

Jag borde ha tagit det lite lugnt med min nacke eftersom jag haft nackspärr i tre veckor. Men jag ville verkligen testa huvudstående, vilket inte var att rekommendera för den med nackproblem. Kul var det, men nackspärren kom tillbaka. Idag känns det dock bättre och i morgon väntar ett besök hos kiropraktorn. Och på onsdag massage! 

IMG_4675

Denna dessert, lika god som vacker!

 1. Glömmer bort att ni är så himla lika ibland 🙂 speciellt på denna bild i inlägget. Vet ju att ni är tvillingar 😅

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Incheckade och redo för att checka ut

Jag och Jessica har checkat in på Berns, för att checka ut. Eller ja, jag kommer blogga imorgon när vi har paus. Och jag ska klippa Tvillingpodden. Vi ska gå på ett yoga-event som Sheila och Magnus Fridh håller i här på Berns. Det är i 24 timmar men vi passade på att checka in redan ikväll. Nu har vi ätit middag i sängen och tittar på Så mycket bättre. Jag hoppas somna snabbt och sova gott bredvid min tvilling.

163B218C-AAF6-41AC-8DF8-370452628DA8
Idag har jag varit osminkad hela dagen. Så skönt med såna dagar! Jag har hjälpt Jessica att rensa och flyttpacka. Vi tog en paus en stund och åkte till kära Victoria på Ansiktsakademin i Täby. Hon är läkare men jobbar även med botox och fillers. Jag har fått hjälp av henne med botox i pannan det senaste året. Dels för att jag har massa spänningshuvudvärk, men också för att jag gillar vad botox gör med huden. Jag skulle aldrig gå till någon jag inte litade på. Victoria är som sagt läkare och är väldigt kunnig och seriös. Nu har jag även testat botox i käkarna eftersom jag biter ihop de hela tiden. Jag började med en liten dos och idag fyllde jag på. Nu ska jag borsta tänderna och klippa podden, så hörs vi imorgon!

 1. Vad mysigt! Håller helt med om att det är så skönt att skippa sminket och bara ”vara”. Hoppas flytten går bra för Jessica, kram.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Graviditetströtthet

Vissa dagar är jag så trött, så trött. Så trött att jag planerar in och tänker ”Då kanske jag kan sova i 20 minuter”. Jag förstår att det inte är normalt. Jag vet att jag har lågt järnvärde och lågt blodtryck. Jag blir lätt andfådd och är som sagt trött. Jag vet att man inte ska ta upp vårdtid i onödan, men den här tröttheten är inte nådig. Det känns som de där första veckorna som gravid. Graviditetströtthet deluxe. Jag har nu bytt läkare, från en i Åkersberga till en i Sollentuna. Och jag tänkte faktiskt använda mig av någon webbtjänst och göra en stor provtagning. Igen. För jag och min förra läkare konstaterade bara min enorma trötthet och brist på olika ämnen i kroppen. Men vi kom aldrig fram till en lösning.

IMG_0299

Idag poddade och jobbade jag och Jessica hemifrån mammas hus. Bonnie ville leka, jag ville sova. Det ser ut som hon ska ramla ner från soffan, men jag hade koll. Jessica tog Bonnier och lät mig sova i en timme under fem filtar. Jag yrade om att jag skulle frysa ihjäl. Minst sagt dramatisk tjej.

Nu ska jag hoppa in i bilen och åka hem till Nicklas. Vi ska ha fredagsmys och i morgon ska jag tillbaka hit till Åkersberga och flyttpacka. Jag känner mig snäll som hjälper till… Jessica var inte direkt hjälpsam i min flytt. Hon ville verkligen inte att jag skulle lämna Åkersberga. Men jag vet hur det är att flyttpacka samtidigt som man har två barn. Det är nästan omöjligt. Bonnie behöver ständig tillsyn och Elsa packar ur det Jessica packar ner. I morgon blir det superpackning och förhoppningsvis blir de klara tills på fredag när flyttlasset går. Det ska bli så kul att se hur huset ser ut, jag är nog den enda i familjen som inte varit där än. Där ska vi fira jul, jag längtar! <3 Hoppas att ni får en mysig fredagskväll!

 1. Mary skriver:

  Gå till en näringsterapeut och gör en hårmineralanalys. De kan hjälpa dig att komma tillrätta med både kost och vitaminer och mineraler som du behöver och rensa ut eller rena kroppen från eventuella gifter som man hittar i analysen. Ska själv göra en!

  1. Mary skriver:

   De kan också se obalanser i hormonerna, sköldskörteln osv.

 2. Emma skriver:

  Kolla upp sköldkörteln om du inte redan gjort detta! Kram

 3. Camilla skriver:

  Hej Angelica!

  Tack för en fin blogg o rolig podd! Följt er i flera år nu!

  Hade samma symptom, brist på B12 visade sig! Såååå mycket bättre nu!

  Ha en fin kväll!
  Kram!

 4. Sofie skriver:

  Jag förmodar att de redan kollat din sköldkörtel? Be om sådana prover annars!

 5. Anne skriver:

  Järnrik mat / järntabletter ( tar du säkert redan) D-vitamin, näringsrik mat, dagsljus, regelbunden motion och åtta timmars sömn per natt är ju en annars en bra början såhär i mörkaste november!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..