Jag har svårt att prata

Ibland kan jag ha en bild av mig själv att jag är öppen och ärlig. Jag skulle inte säga rak, men ändå ganska tydlig. Jag tror mig kunna uttrycka saker jag känner. Men så är faktiskt inte fallet. Jag kan fundera på saker ganska länge innan jag säger vad jag tycker och tänker. Jag är inte konflikträdd men jag ogillar bråk. Kanske för att jag många gånger fått höra ”du ÄLSKAR ju att bråka”.

Det stämmer inte. Jag mår skit av tjafs. Det tar onödig energi. Jag har absolut varit annorlunda förut. Jag har aldrig älskar att bråka, men jag har varit en person som ältar. I mångt och mycket har jag släppt det nu. När det handlar om känslor på djupet har jag svårt att säga det rakt ut. Igår hade jag en känslomässig kväll där jag tvekade på mycket. Mest mig själv. Jag har inte PMS, så jag kan inte skylla på det. Jag mådde bara inte bra. Och så får det vara. När jag får ångest handlar det om att acceptera. Och andas.

doktor_1

Träningskläder från aimn. 

Det är mycket som sker inne i min kropp som inte syns på utsidan. Jag har med åren accepterat att jag är en känslig själ. När jag var yngre försökte jag mota bort det. Men jag har känslorna utanpå och det är okej. Det är okej att ha dåliga dagar. Ibland veckor. Nu har jag tagit plats i soffan för att äta lite smågodis och kolla på Bachelor. Nicklas är iväg på jobbmiddag och jag njuter av att vara ensam. Det är så sällan jag faktiskt tar mig tid att vara ensam. Är ni bra på det? Att gilla ert eget sällskap?

 1. Jag har ett ganska stort behov av att vara ensam ibland. Har alltid haft. Ibland för att göra ingenting, ibland promenad, städa, dansa eller skriva.

 2. Karin skriver:

  Jag kan längta enormt efter att bara vara med mig själv. Det händer dessvärre alldeles för sällan men det är bland det bästa jag vet. Får ett lugn i kroppen av att inte vara ”behövd” då.
  Stor kram till dig!

 3. Vad jobbigt det låter, att tvivla på sig själv och allt. Men det är väl okej att ha såna dagar också. Allt kräver jobb i livet, alla förhållanden oavsett om det är ett kärleksförhållande, vänskaps, syskon eller förhållandet med sig själv. Kanske du behöver jobba lite mer på det, kanske du behöver lyssna in på dig själv lite mer. Hur som helst tror jag nog att du löser det, du är en fin och stark själ. En klok sådan.

  Njut av din ensamhet, jag älskar att njuta av min när jag får den då och då. Maken tränar ofta på kvällarna så en timme eller två brukar jag ha för mig själv i alla fall, efter att barnen somnat. Så skönt.

 4. Fanny skriver:

  Blev dumpad för ett år sedan och trivdes inte alls i mitt eget sällskap, hade så mycket ångest och den triggades av ensamheten. Efter ett ganska långt tag började jag smått uppskatta att vara ensam och jag minns hur jag en dag i våras längtade efter att få gå hem och bara vara i mitt eget sällskap. Det var en sån befrielse. Och ja – nu trivs jag rätt bra ensam!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Långsamma, härliga promenader

Allt är verkligen så vackert ute nu! Så vackert att jag inte bryr mig om att det är lera under fötterna (och Lillans tassar). Vi har tagit två riktigt långa och härliga promenader idag. Den ena ut i skogen där vi letade svamp (fungerade sådär med nackspärr) och den andra gick vi ner till havet. Nicklas twins ska till sin mamma idag, men på vägen från skolan kom de hit bara för att gosa med Lillan. Vi tog en promenad bort till deras mamma tillsammans. Som jag tycker om de där små aporna. Tänk att jag får äran att se de två växa upp också. När jag kollar på bilder på hur de såg ut när jag och Nicklas träffades, så har de vuxit så mycket. De fyller 10 år i vår!

IMG_9529
Röda naglarna sitter kvar, färgen heter ”All about the bows” och kommer från OPI.

IMG_9510

Älskade gullis och jag på dagens första långpromenad. Så fort nackspärren släppt vill jag ut och leta svamp. Jag älskar att strosa runt i skogen. Det är så meditativt. Igår när jag och Nicklas skulle sova spelade han någon nattningsmeditation. Jag somnade som en stock. I morse när vi pratade om det var Nicklas inte lika imponerad. Han tyckte att killen som pratade sa massa ord som inte fanns. Jag har inget minne av det, jag lyckades verkligen slappna av och koppla bort. Jag älskar att meditera!

IMG_9514
När jag var ute och gick hamnade jag vid barnens förskola. Tur att de inte var ute i skogen. Jag hade ingen aning om hur man gick dit skogsvägen, vi tar alltid bilen på morgonen. Men det var verkligen nära att gå, det tar ungefär 15 minuter. För mig i och för sig. Frågan är hur lång tid det skulle ta med barnen. Jag ska testa nästa vecka! Nu väntar pizza med Nicklas och sen Idol. Klassiskt fredagsmys med den jag älskar mest.

 1. Madde skriver:

  Hela min mammas värld raserade i helgen då mycket tyder på att hennes man träffat en ny kvinna. Nu väntar skilsmässa, husförsäljning och allt som kommer med detta. Jag är orolig för min mamma och hur hon ska hantera detta. Och hur vi som familj ska hantera det. Har du några bra tips på vad vi anhöriga ska tänka på? Jag förstår att det kommer bli en berg-och-dalbana av känslor framöver, men hur ska jag bemöta det. I början vet jag att jag kommer vara förstående och så, men är orolig för att hamna i ”men ryck upp dig”-träsket.

  Tack för en fin och ärlig blogg och podd ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Sällskap i sängen

Igår åkte jag och hämtade min kusins hund Lillan. Hon behövde hundvakt och jag är sjukt sugen på att köpa hund. Win win! Lillan är fortfarande valp och är så gosig och busig. Igår när vi hade varit ute på kvällspromenad sprang hon från hallen till vardagsrummet och lämnade saker. Skor, leksaker och strumpor. Nu ligger hon här nedanför mina fötter och snarkar. Hon har sovit som klistrad mot mig hela natten. Gosigaste någonsin! Dock är jag van att snurra runt i sängen, så jag vaknade med nackspärr. Jag har legat lite på spänn med armen runt henne så att hon inte skulle ramla ur sängen. Men det var det värt!

IMG_9488

Hon satt i mitt knä när jag jobbade igår. 

IMG_9484

Min bil behöver lämnas in på en rejäl tvätt och städ. Jag minns när vi var små och tvättade bilen på gatan. Det var sommarens höjdpunkt. Jag och Jessica kunde hålla på och städa och tvätta i timmar. Eller så kändes det, förmodligen tyckte vi att det var roligt i en kvart. Jag ska även börja kika på en ny bil, min leasing av denna går ut nästa höst. Nu vill jag gärna ha en elbil, eller en hybrid. Det känns inte okej att åka runt med en bil som bara drar bensin. Ingen kan göra allt för miljön, men alla kan ju faktiskt göra något. Vi kommer ha två bilar, en som hela familjen får plats i och en liten, som inte behöver rymma så mycket alls. Helst vill vi att båda bilarna ska vara el eller hybrid.

 1. Emma skriver:

  Skulle inte rekommendera enbart elbil med småbarn ifall ni blir stående i kö när det är -15 grader ute batteriet drar ur snabbt och man får absolut inte ha fläktar igångdså är det kört. Sommartid absolut men helt annan elförbrukning vid minus grader

 2. Maria skriver:

  Hejsan hej! En liten fråga, era stolar i köket, vart har ni köpt dem?
  Många kramar från södra delen av landet

 3. Karin skriver:

  Hon är ju jättesöt! Fredagshälsning från en annan med ont i nacken😏

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..