Vem är du om om fem år?

Innan skilsmässan tycker jag att det var en rätt lätt fråga att svara på. Eller, det fanns i alla fall en plan. En plan om karriär, om boende och flytt, om framtidsplaner överlag. När mattan drogs bort under mina fötter kraschade alla planer. Det var en av de sakerna som gjorde ondast. Att det man pratat om helt plötsligt inte fanns där.

Jag tycker inte om att vara ensam. Det har jag aldrig någonsin gjort. Att helt plötsligt veta att jag skulle vara ensam halva tiden, utan barn, utan man… det gjorde att jag slutade tänka på framtiden. Jag bestämde mig där och då för att vara mer här och nu. För vi kan aldrig veta vad som händer. Inte med sjukdomar, uppbrott eller annat. Från ena dagen till den andra kan allt ställas på sin spets. Allt kan förändras så snabbt. Du kan få ett mail från en nära som säger hej då. Du kan få ditt hjärta krossar. En släkting dör, en annan får ett hemskt cancerbesked. En dödsdom.
Livet är här och nu. Det händer idag. Det händer den här veckan. Men jag sitter inte längre och tänker ”Om ett år, då ska jag…” eller ”om fem år vill jag…”. Jag vill leva. Jag vill leva nu. Jag vill vara omgiven av äkta människor som bryr sig om mig på riktigt. Av genuina, kärleksfulla och 100% ärliga personer.
Jag ser så ljust på framtiden, men ser ingen anledning att spekulera i vad som kommer att hända. Jag tar en dag i taget fortfarande. Vissa dagar, vid ångest, då tar jag fortfarande ett andetag i taget. Jag är nöjd idag, så otroligt nöjd. Nöjd och tacksam över att livet blev som det blev.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..