Det är alltid jobbigast den första dagen

Idag har jag fått uppdateringar från barnens pappa från skidbacken. De ringde via facetime när de hade vilostund efter att de hade gått i skidskola. Så skönt att vi kan ha den kontakten. Inget bråk. Inga otrevliga toner som får det att knyta sig i mage och bröst. Men den här första dagen utan barnen är nästan alltid tuffast. Eller första och sista. När man vet att man snart ska få ses sprängs hjärtat nästan av saknad. I en relation där man är mamma och pappa till två barn handlar det om att ge och ta. Och alltid, alltid sätta barnen främst.

IMG_5762
Barnens pappa hörde av sig och frågade om han kunde få barnen en dag tidigare än planerat, så kidsen skulle få en extradag i backen. Hur mycket jag än vill vara med mina barn är det alltid deras bästa som går först. Jag är inte mycket för ”rätt ska va rätt” och är verkligen inte petnoga med rättvisa. Så självklart fick pappan ta barnen en dag tidigare. Och att få se lyckan i Alices och Philips ögon när de berättade om att de åkt lift själva var oslagbar.

IMG_5766

När de här två kramar varandra eller tar varandras händer smälter mitt hjärta. Tänk att de här två bott i min mage. Inte samtidigt, men väldigt tätt efter varandra. De har båda hört mina hjärtslag. Bandet och kärleken jag känner för de här två är nåt jag är tacksam för varje dag att jag får uppleva. Att få sitta och lyssna när de pratar med varandra. Att klia Alice på ryggen när hon ska somna och höra hennes små historier. Att skratta med barnen så tårarna rinner (vi har samma humor) är det bästa jag vet. Jag är så tacksam och glad att jag fick bli mamma.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Mordpodden och andra poddar

När jag åker bil älskar jag att lyssna på poddar, ljudböcker eller ljudboksserier. Några favoriter är Rättegångspodden, Mordpodden, p3 dokumentär och nu Skilsmässobyrån. Jag har skrivit om Skilsmässobyrån på min instagram, jag gör ett samarbete där med Bonnier Bookery. Jag har alltså ingen deal att jag ska skriva om den här också, men den är bra, så jag vill inte att ni ska missa den. Massa kärleksintriger!

Jag har laddat upp med fler ljudböcker inför min och Nicklas resa. Men också köp fysiska böcker. Jag ÄLSKAR att köpa böcker, det är nåt härligt över det. Nu köpte jag av en ny författare som jag inte läst innan, jag ska tipsa er om den om den är bra. Jag gillar Ninni Schulman och hennes spännande deckare.

 Bild från när jag, Jessica och Annika var i Thailand i april 2017. Jag längtar sååå mycket efter sol och bad. Och få sova. Och äta god mat. Och bara umgås med Nicklas i en hel vecka. Bara vi. <3 Har ni tips på bra (gärna nya) böcker ni tycker jag ska läsa på resan får ni gärna tipsa. Jag vill att det är spännande/läskigt eller sorgligt. Gärna igenkänning i form av Stockholm där jag känner igen mig i miljöerna. Tipsa om er favoritbok, gammal som ny!

 1. Alla böcker med Sofi Sarenbrant, så bra!
  Sen triologin med Jojo Moyes; Livet efter dig, Arvet efter dig och En andra chans.
  Camilla Läckbergs böcker är också jättebra!

 2. Bilder som inte angår mig – Felicia Stenroth
  Utspelar sig i Stockholm och följer en ung kvinna och hennes vän på väg in i en katastrof

  och Indianlekar av samma författare som handlar om två tonårstjejer under en sommar när de tar över en plats och gör den till sin.

 3. Tipsar om en serie spännande böcker av Lars Bill Nordström, Östermalmsmorden, Södermalmsmorden, Kungsholmsmorden, Gamla stan-morden och Citymorden. Definitivt Stockholmsmiljöer 🙂

 4. Håkan Östlundhs böcker om den gotländska polisen Fredrik, sååå bra! Och om du gillar P3 dokumentär så borde du lyssna på dokumentären om knarkkungarna på Darknet, också jättebra!

 5. Här har du några förslag på böcker som man inte kan lägga ifrån sig när man väl börjat som både är läskiga och hjärtkramande
  Jerker Eriksson och Håkan Axlander: triologin om Viktoria Bergmans svaghet. Del ett heter Kråkflickan
  Malin Persson Giolito: Störst av allt, Bortom varje rimligt tvivel och Bara ett barn.
  Lars Kepler: Stalker och Kaninjägaren

 6. Förutom Sofie Sarenbrandts böcker som flera redan tipsat om ser jag, vill jag tipsa om Malou Von Sievers triologi (bara 2/3 böcker har släppts), ”Mitt hjärtas oro” är del 1 och ”Olycksbarnet” del 2. De är så bra och fängslande, filosofiska och svåra att lägga ifrån sig 🙂

 7. Elena Ferrante neapelkvartetten är helt underbar. Är på fjärde och sista boken just nu och svårt att lägga i från sig.

 8. Majgull Axelsson är fantastisk!
  När man behöver perspektiv i sin kvinnohistoria.
  Intelligenta böcker som berör djupt i hjärtat.
  Lite mera lättsmält så är Åsa Grebe en bra författare.

 9. Emelie schepp har en bokserie men sjuuuukt spännande böcker!

  Sen kan jag också tipsa om Sofie sarenbrandt!

  Älskar att läsa böcker när man ligger under ett parasoll i solen, kan lätt läsa 4-5 böcker på en vecka då!

  Du är bäst, kämpa på, livet är som en bergochdalbana först går det neråt men sen går det uppåt!

  Massa kramar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Ångest, hur jag än vrider och vänder på det

Jag försöker att tänka på annat än läkarens ekande ord ”Jag vill att vi utesluter tarmcancer” men det är lättare sagt än gjort. Jag är glad att jag har barnen här, för de gör det hela lättare. Med två barn, båda under fem år, krävs det att jag är med och är uppmärksam hela tiden. Fullt fokus på de små. När de är vakna finns inte tid att älta och mala cancertankar i hjärnan. Inte heller finns tiden att googla. Skönt så. För jag har en hatkärlek när det kommer till google. Jag har så många frågor, men så få svar. Och det är intressant att läsa, men egentligen onödigt eftersom jag inte vet om svaren gäller mig.

IMG_5090

Så båda barnen har fort somnat kommer ångesten, hur jag än vrider och vänder på det. Och offerkoftan. Den där vidriga, grå och blöta som sitter sjukt osmickrande på. Det är ju inte ens säkert att jag är allvarligt sjuk. Ändå tycker jag synd om mig själv. Att jag haft min beskärda del av det tuffa ett tag framöver. Och sen maler de dumma tankarna. Och ångesten. Men jag är övertygad om att de kommer att lösa sig. Vad än provsvaren visar kommer det att bli bra, det känner jag på mig. Men just nu är det svårt att vara positiv. Just nu vill jag bara snabbspola tiden och få veta. Är jag frisk eller är jag sjuk.

 

 1. Du gör rätt i att inte googla.man blir bara mer orolig och mer sjuk än man är, största felet många gör. visst har en viss förståelse,men man ska inte måla fan på väggen. Du ska se att det är irriterad tarm Du har.och inget annat.vet att det är svårt att tänka på annat,men försök. har själv gjort 3 st sådana undersökningar och alla visade ofarliga saker,sånt jag kan reglera med maten och annat jag äter.

 2. Jag förstår din ångest. Efter jag var med i en bilolycka och röntgades hittade dom något i min ena lunga. Det blev liksom trauma på trauma. Jag sa till min man att det är så jävla typiskt att överleva den olyckan, med alla skador och bestående men, bara för att få veta att jag har cancer och ändå ska dö snart. Tre månader fick jag gå med dödsångest innan jag skulle röntgas igen. Det var ingen cancer och jag mådde ju bra. Men fy fan för att gå och vänta. Jag hoppas och tror att du får ett lugnande besked snart ❤

 3. Jag tror att du träffat en läkare som uttryckt sig olyckligt eller åtminstone inte tillräckligt tydligt. Ja, många prover tas för att utesluta mer och mindre allvarliga saker. Prover tas även om läkaren för den sakens skull inte misstänker att patienten har någon allvarlig sjukdom. Om din oro får dig att må dåligt så som du beskriver skulle jag om jag var du ringa din VC och berätta detta. Lite mer information skulle säkert göra dig lugnare redan innan provsvar. MVH en läkare som inte kunde låta bli att kommentera den här gången.

 4. Hej!
  Som jag förstått när en lämnar prover så ringer de ju oftast på en gång om det är något som behöver behandlas direkt. Så lång väntan på svar är jobbigt, men nästan alltid ett gott tecken. Men beror såklart på hur lång tid proverna tar att analysera också, jag är ingen biomedicinare så vet inte med detta såklart.
  Håller tummarna för dig iallafall!

  1. Att lämna avföringsprover visar ju eg bara om det finns blod i provet.
   Det säger ingenting om att det är cancer eller ej.
   Då krävs en coloskopi dvs man går in i tjocktarmen och tittar och kan även ta vävnadsprover om man önskar. Det är från sådana vävnadsprover dvs celler man sen kan identifiera ev cancerceller.
   Så, både blodprover och avföringsprover är en början i en utredning, då man har så pass ospecifika symtom som trötthet och järnbrist är.
   Desssa symtom kan ju vara en signal om allt från utmattning, stora mensblöbingar, dåligt upptag av just ett vitamin – B12- vilket är superviktigt för att få upp järnvätdet.
   Tex så behöver personer äta just B12 om man gjort en gastric- bypass.
   Till exempel.

 5. Har själv samma ångest. Var till husläkaren med en knöl i bröstet, liten är den men den finns. Hon sa att inga varningsklockor ringer men den ska ändå kollas. Väntar på tid för mammografi. Säkert ingenting men tänk om. Är så jävla rädd

 6. Tröttheten du pratar om i podden beror säkert på järnbristen. Googla det istället för cancer, om du nu måste googla 😉 Det tar månader att fylla på depåerna med järntabletter. Till slut fick jag ferinject, ett slags järninjektion. Det ger effekt nästan direkt!

 7. Efter att ha lyssnat på senaste poddavsnittet där du beskriver din trötthet och dåliga värden så måste jag bara skriva att för mig låter det som att det kan röra sig om utmattningssyndrom. Innan jag gick in i väggen fick jag problem med magen och den svullnade upp som en ballong titt som tätt. Jag var extremt trött, kissade på mig om jag ex var på väg hem och var jättekissnödig. Jag hade massor andra konstiga symptom också och en dag bröt jag ihop och verkligen gick in i väggen. Men jag är ingen doktor, bara vill berätta min uppfattning. Kram till dig och lycka till ✨

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..