Barnen är bara en bisyssla i mitt liv

Jag önskar att jag inte var en sån som tog åt mig. Att jag var en sån som lät saker och ting bara rinna av mig. Som kunde rycka på axlarna och bara tänka ”Jaha. Så får hon eller han tycka, men så tycker inte jag”. Ibland tar kommentarer här i bloggen inte alls, men ibland tar de hårt. Det beror helt på hur jag mår där inne, i själen. Och i vilken ton jag upplever orden. 

Img 5907
Igår fick jag en kommentar här i bloggen som gjorde ont. Som fick mig att känna att det var orättvist. Jag gillar inte att göra mig själv till ett offer, men igår blev jag så pass sårad att jag tappade lusten att fortsätta mingla på festen. Jag satte mig i bilen och åkte hem istället.

Kommentaren från Liw:

”När du träffar barnen så lite, att lämna bort dem på din vecka för en aw – stänger du av känslorna? Barnen verkar bli en bisyssla i ditt liv!!”

Det var en kompis till mig som fyllde 30 år igår. I inbjudan stod det ”aw och 30-årsfest”. Egentligen spelar det ju ingen roll i och för sig…. Vad jag gör och inte gör när barnen är hos mig. Det kan vara en aw, det kan vara en fest, det kan vara en bio med Nicklas eller kanske en middag med en vän. Det är min egen ensak.

Den här gången är de hos mig extra länge. Till min stora lycka! De är hos mig i nästan två veckor istället för en. Är det någon som blir sur på deras pappa för det? Nej. Är det någon som tycker att jag är en dålig mamma för att de är hos sin mormor en kväll? Ja. 

Img 5922
Det får fasiken vara nog nu på de här elaka kommentarer till mammor. Från kvinnor och andra mammor. Barnen älskar sin mormor. När skulle de annars sova över hos henne om inte när de är hos mig? Barnens pappa och min mamma har ingen som helst kontakt, så de träffar inte sin mormor när de är hos honom. På samma sätt som de inte träffar sin farmor eller farfar när det är mamma-vecka. För mig är det sjukt viktigt att de får starka band till andra människor än mig och deras pappa.

  1. Fy vilken elak kommentar! Så onödig och med ett enda syfte, att såra. Tråkigt att din kväll blev förstörd.
    Av den bilden jag har av dig så är du en mamma som verkligen prioriterar dina barn och deras välmående, ger dem mycket kärlek, fina minnen och trygghet. Kram

  2. Så trist och dum kommentar. Försök att inte bry dig om den eller lägga någon energi på den! Du är fantastisk!🌟Önskar dig en fortsatt skön helg!

  3. Men på allvar, i min värld så är det generöst både mot barnen och mormor att ge dom möjligheten till en fördjupad relation. Där dom på egen hand får bygga upp en egen relation och ett eget samspel. Sen vad du gör under tiden, spelar det egentligen någon roll? Blir det mer legitimt om du sitter hemma i soffan och stirrar in i väggen än om du faktiskt tar tillvara på tiden?

  4. Näe vilken onödig kommentar, men den säger nog mer om kommenterarens ångest än om dig. Det är klart att barnen måste få fortsätta träffa mor- och farföräldrar, varför skulle det påverkas av att ni är skilda? Hoppas du låter kommentaren rinna av dig nu när du fått skriva av dig lite. Stora kramar <3

  5. Så rätt av dig att bita ifrån men så ledsen det gör även mig att vi mammor så ofta får negativa och elaka kommentarer av andra mammor. När ska vi inse att vi borde hålla ihop istället? KRAM

  6. Onödigt att skicka en sådan kommentar. Om hon läser din blogg och hur mycket kul du gör med dina barn, då borde hon hur du är. Och visst ska de gå vara hos sin mormor. Synd att du tar åt dig. Hon är bara dum.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..