Jag har inte diabetes

Jag var så sjukt nervös i morse när jag skulle ringa till min läkare för att få provsvar. Hjärtat pickade på så snabbt och jag hade stressutslag över hela bröstet. Så länge sen jag hade den typen av utslag. Jag hade lånat Jessicas lilla blodsockermätare igen som visade 10,00. Så jag var helt säker på att läkaren skulle säga ”Ja, tyvärr har du diabetes typ 2”. Men nej. Jag har inte det vilket känns så skönt. Dock blir järnvärdet bara sämre och sämre så lär ju få det rakt in i blodet istället för i tablettform.

Men nu släpper jag det här magstrulet ett tag. Magen och kroppen får helt enkelt ta en paus nu. En tids vila från provtagningar och läkarbesök. Jag tror att jag blir mer uppstressad av detta än innan. Och stress påverkar ju magen negativt. Så det blir liksom en ond cirkel som inte för med sig något gott. Det har varit vidrigt att behöva vänta på provsvar om tarmcancer, diabetes, bakterier i tarmen och gluten.

IMG_8409
Igår var vi hemma hos min bästa vän och jag blev kär i den här stolen. Så fin och så skön! När vi kom hem lagom till middag hade det kommit ett morsdags-bud till mig från Loreal. Väldigt fina produkter som ger sjukt mycket glow. Jag testade allt på en och samma gång.

IMG_8456
Jag har inte haft foundation på mig sen innan jag och Nicklas åkte till Cypern (snart en månad!). I början var det ovant, men nu är det bara så skönt. Men ibland kan man ju känna att man vill jämna ut hudtonen lite, så en CC cream är helt perfekt. Den här tar bort röda toner. Glow-dropparna var ljuvliga! 
IMG_8441

 

Nu blommar syrenerna i Stockholm. Jag får alltid flashbacks till barndomen och skolavslutningarna när syrenen blommar. Den doften ger mig så många fina och härliga minnen. Nu ska jag lyssna på Nu gröööönskar det i daaaalens famn nu doftar äng och liiiiin!

 1. Vad gör det där glow-dropparna??/ osminkade trötta småbarnsmamman 🙈

 2. JENNIE skriver:

  Glad för din skull att du slapp diabetes, men ändå är det inte alls bra att gå med värden på 10 och 11. Det är dubbelt så högt som det ska ligga på. Oss som har diabetes råder man att ligga på Max 8, gärna 4 eller 5 så mycket det bara går för att undvika komplikationer i framtiden, vilket ett för högt blodsockervärde ofta tyvärr skapar. Att ha blodsocker på 10 och 11 under två olika tillfällen flera olika dagar borde ge utslag på långtidssocker (hba1c). Tog läkaren det? Blir ändå nojig ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

I annonssamarbete med BOB BARA BäR & SAFT

När barndomsminnena väcks till liv genom saft

Jag har så otroligt starka barndomsminnen till kall saft med isbitar i. När jag var liten drack man inte läsk som man gör idag. När det var kalas var det saft som gällde. När man var sjuk var det också saft med isbitar som serverades. Jag förknippar jordgubbssaft och hallonsaft med härliga picknickar i sommargrönska. Jag tänker också på alla varma dagar när hela familjen har varit och badat och tagit en paus med bullar och saft.

När jag fick frågan om att göra ett samarbete med BOB och lyfta deras nya saft, BOB Bara Bär & Frukt kändes det självklart. Att den nya saften är helt utan tillsatt socker är en bra bonus tycker jag. Det blir så mycket socker på sommaren som det är, så om man kan dra ner på det i saften är ju det kanon. Saften får sin sötma från solmogna bär och den känns riktigt fräsch.

jordgubssaft_bob

Jag dukade upp till sommarmellis ute i moster Jessicas trädgård. 

BOBS nya saft Bara Bär & Frukt innehåller 100% bär och frukt, det finns alltså ingen plats för tillsatt socker, sötningsmedel eller konserveringsmedel. Saften finns i smakerna Jordgubb och Hallon, mina barns favorit är den med smak av Jordgubb. Min personliga favorit är Hallon.

bob_barafrukt

Färska jordgubbar och hallon på flaska, så gott!

bob_saft

Ett tips för extra lyxig saft är att slänga ner ett gäng frysta hallon eller jordgubbar i glaset. Fungerar kanon istället för is och barnen tycker att det är både gott och festligt med frysta bär i.

bob_saft_blogg

Sommaren är min favoritårstid! 

sommarfika_bob

Alices och Philips små ansikten på den här bilden, så fulla i bus och skratt. Jag älskar att få vara deras mamma och göra deras barndom till en trygg, kärleksfull och rolig tid att se tillbaka på. 

bobsaft

BOB är som sagt förknippat med härliga barndomsminnen för mig. Nu känns det fint att även mina barn får ha BOB som en del av deras uppväxt. Och dessutom helt utan tillsatt socker!

 1. Synd att det är för bra för att vara sant… Den saften innehåller mängder av juice, som enligt WHO är precis likvärdigt socker.

  1. Ingrid skriver:

   Fast sockermängden är, oavsett vad man tror om det, lägre (5,5 gram istället för 8,5 gram).

 2. Den saften måste jag som diabetiker prova .
  Tack för tipset

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

När roliga dagar väntar

Jag längtar så mycket efter mina små apor nu. De kommer i morgon och vi ska hitta på så mycket skoj. Förskolan är stängd för planering, så jag ska vara hemma torsdag och fredag. I morgon ska vi träffa min bästa vän Ormis, barnen har verkligen saknat henne. Jag ska fråga om de vill åka hem till henne eller om de vill att hon ska komma hit. De får bestämma. På fredag blir det en heldag ute i Åkersberga. Jag har äntligen tagit tag i och bokat en tid för att byta ut min framruta.

Jag fick två stenskott i vintras och stenskotten har blivit till sprickor. Så på fredag ska rutan äntligen bytas. Men det betyder att vi är utan bil från 07-15, mitt ute i ett indrustriområde. Som tur är kommer Ibbe och hämtar upp oss. Sen ska jag leka med alla tre barnen. Kusindag!

Tre små gullisar på sommaräventyr. 

Jag är så glad att de här tre har varandra. Och tänk, snart kommer en till. 

En av de bästa sakerna jag vet är att stå lite bakom och lyssna när de pratar och diskuterar med varandra. 

Alltid lika fulla i bus. De är mer som syskon än kusiner. 

Idag fyller Elsa 4 år, men hon förtjänar ett eget inlägg. <3

På lördag blir det Gröna lund, vi är inbjudna dit av Viaplay. Och på söndag är det Elsas dansuppvisning och kalas för lilla Elsa. Så härlig dagar!

 1. Barn till enäggstvillingar är i praktiken halvsyskon eftersom ni mammor delar samma dna. Lite coolt! Jag och min kusin (vars mammor är enäggstvillingar) är supertighta och har alltid varit mer som syskon än kusiner, inte så dumt 😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..