Dags att börja flyttpacka

Jag ligger lite efter i min egen planering när det kommer till flytten. Första april har känts så avlägset, men nästa vecka är det mars. Overkligt. Jag har längtat efter den dagen så länge. Att äntligen få bo med Nicklas. Sova tillsammans varje natt. Jag behöver sätta en plan på hur all packning ska gå till. Jag har fortfarande en hel del grejer kvar att åka med till tippen. Och sälja. Och skänka.

Jag rensade så mycket inför visningen och fotograferingen att jag helt tappade suget nu. Men det bara måste göras. Jag får avsätta kvällar och helger till det när jag inte har barnen. När jag bara har barnen halvtid vill jag inte lägga tid på sånt tråkigt, då vill jag umgås. Titta på film, gå ut i skogen, mysa och prata.

Jag hittade några bilder från när vi flyttade in i huset, december 2012. Hela min familj hjälpte till att riva ner gammal tapet, måla och tapetsera. Såna hjältar.

Älskade lillis och jag.

Med nyckeln i handen. En väldigt speciell känsla. Mitt första, riktiga boende som jag ägde. Jag har så många fina minnen från det där huset, som jag för evigt kommer bära med mig i hjärtat.

Nu ska jag och Nicklas kolla på någon film innan det är dags att sova. Igår när jag nattade barnen somnade jag och vaknade efter en och en halv timme. Jag är aldrig så mosig som då, som när jag somnar och sen vaknar. Det är inte den bästa känslan… Säkert några av er som känner igen er. Det vore ju nästan skönare att sova för natten då.

 1. Rensa med metoden konmari!!! Jag har blivit helt såld. Man tar fram allt man har av en typ av saker o går igenom o bestämmer vad som ska behållas o vad som inte ska behållas. Fick en chock när jag såg hur mkt sängkläder, böcker och prydnadssaker vi har.

  Testa – det är lite euforiskt. Det finns en serie om skaparen mari kondo på netflix.

 2. Det ryms många tankar här, längtan och minnen i ett. Det slog mig när jag läste att det där med minnen är ganska hårt knutna i mig. Sonens pappa ska flytta till villa och nu lämna den tvåa han bott i sedan första gången jag träffade honom för femton och ett halvt år sedan. Lägenheten där sonen blev till för över femton år sedan, lägenheten som sonen varit i sedan han var bebis tillsammans med mig och sedan tillsammans med sin pappa.

  Det känns märkligt det där med att lämna hem, säga hejdå och börja något nytt. Precis lika mycket märkligt som det känns så är spänningen över det nya lika starkt. Att få göra om, att göra annat och skapa något nytt. Fint och omvälvande på samma gång :).

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Du har placering nummer tre i kön

Vissa samtal bara måste man ringa, så är det. Men vissa samtal drar jag mig för att ringa eftersom man måste sitta i telefonkö så himla länge. Jag gillar när man ringer och ska boka tid hos min läkare, då får man en telefontid då de ska ringa upp. Idag har jag suttit i telefonkö i omgångar på mina raster på jobbet. När den där kvartens rast har gått och rösten med den monotona stämman säger ”Du har nummer tre i kön, vi besvarar snart ditt samtal” vill jag bara börja gråta.

Bild 2019-02-19 kl. 15.13 #3
Jag förstår att alla människor gör så gott de kan där de sitter och jobbar på andra sidan luren… men ja. Jag har inte det där tålamodet att vänta. Hur som helst satt jag i telefonkö helt i onödan, jag fick ändå inte svar på det jag behövde ha svar på.
Bild 2019-02-19 kl. 15.15
Jag är fortfarande så nöjd med mitt hår. Jag brukar alltid ångra mig när jag klipper mig annars, men det har jag inte gjort den här gången. Det känns så fräscht och bra. Och när vi ändå pratar yta, på torsdag ska jag göra botox i pannan igen, det var länge sen sist. Jag skulle även vilja testa att göra lite i käkarna för varje morgon när jag vaknar är jag öm som tusan eftersom jag biter ihop i sömnen. Men jag tar nog bara pannan nu, det ska bli skönt att slippa spänningshuvudvärken och få en slätare panna igen. Jag vet att vissa inte tycker att jag ska skriva om detta. Att jag är en dålig förebild som förändrar mitt utseende och sen skriver om det. Men jag känner att jag vill vara ärlig med det. Och jag vet att många med mig har fått hjälp med sin spänningshuvudvärk när jag skrivit om botox innan.

 

 1. Fråga din tandläkare nästa gång du är där om du kan få gjuta en bettskena. Jag hade också ont tidigare, men lyssnade inte i tid och fick en hel vår och sommar förstörd av mer smärta. Drabbades av inflammation i käken vilket förutom den smärtan även resulterade i oerhört smärtsamma spänningar i nacke, axlar och rygg.
  Trodde inte jag skulle klara av att ha en skena i munnen, men det gick hur bra som helst – idag klarar jag mig inte utan den.
  Vad rädd om dig!
  Kram och lycka till med flytten!

 2. Men botox för spänningsvärk är väl ändå nptt helt annat än den man gör för att bli rynkfri? Den läggs ju i axlar, nacke, tinningar och lite i ansiktet. Hjälper ”bara” vanlig pann-botox också mot spänningshuvudvärk? Alltså undrar geniunt… för mig gjorde den inte det.

   1. För mig hjälper vanlig pann-botox mot spänningshuvudvärken. Från att ha ätit tabletter varje dag till att aldrig äta det. Och dessutom har den positiva följden blivit att jag har blivit av med min nackvärk, konstigt nog.

    1. Men så bra! Jag har alltid tänkt att de som säger att pann-botoxen hjälper mot spänningshuvudvärk bara säger så för att rättfärdiga sin fåfänga. 😂 tji fick jag. Osis för mig att jag inte fick lika bra effekt på den fronten.

 3. För en vecka sedan hämtade jag ut min nya bettskena eftersom jag biter ihop och gnisslar tänder så mycket när jag sover. Och vilken härlig känsla att äntligen slippa värken och spänningarna:D

 4. Du pratade i podden om att du ska skulptera om ditt ansikte? Det är det absolut sjukaste jag har hört. Botox är väl en grej men att göra om sitt ansikte är riktigt sorgligt och där tycker jag att du behöver fundera över om det är föredömligt…

 5. Helt rätt att göra botox om det hjälper dig!
  Många är så förbenat trångsynta i dagens samhälle och tror bara att man gör saker för utseendets skull. Och so what?! Även om du hade gjort detta enbart för en slätare panna – det skadar ju I N G E N annan. Det är ju bara du själv som påverkas. Och om du förändrar något som gör att DU mår bra – Good for you, säger jag!
  Själv har jag gjort en bröstförstoring. Har i många år gått och funderat och slog i höstas slag i saken och la mig under kniven. Och jag mår huuur bra som helst nu, känner mig mer kvinnig/sex än nånsin. Och jag gjorde det för MIN skull – och skiter fullständigt i vad andra tycker/tänker om det 🙂

  You rock, Angelica! ♥

  1. Fast det tycker jag är ett väldigt kortsiktigt sätt att se på det. Förutom det uppenbara – att hennes dotter tids nog kommer att förstå att mamma tycker att man behöver spruta in saker för att vara fin nog – så är man ju vare sig man vill eller inte alltid en del av ett större sammanhang. Om en allt större andel kvinnor väljer att göra den här typen av ingrepp, så lägger man ju också ribban för vad man som kvinna förväntas göra för att vara fin. Nej, ingen tvingar dig, men indirekt sp kommer kommande kvinnliga generationer känna sig tvingade, för annars är man ”fulare” än alla andra.

 6. Jag har lidit av både migrän och spänd käke i perioder, och det har varit stressrelaterat. Det kan ju vara skönt att slippa symptomen, men är problemen stressrelaterade kan det ju dyka upp andra symptom istället kan jag tänka mig. En tanke bara 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Sockerfria kakor som smakar gott

Sockerfria kakor som smakar gott. Finns det? Ja, det finns. Här kommer ett recept på sockerfria kakor som flera av er har efterfrågat.

IMG_2333

Ingredienser: 
2 st banan
3 dl fiberhavregyn
Lite mörk choklad
Flingsalt

Gör såhär: 
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa bananerna och blanda ner havregrynen. (Tillsätt kanel, lite flingsalt eller vaniljpulver om du vill ha extra smak) Klicka ut små kakor på ett bakplåtspapper, de ska vara ganska tunna. När kakorna är klara (efter 10 min på 200 grader, vänd på kakorna och låt de gå en liten stund till) låter du de svalna. Smält mörk choklad (86%, finns även sockerfri choklad) och pensla på ena sidan. Strössla på lite flingsalt.

Så så så goda!!! Perfekt som fika en eftermiddag. Det var A som bjöd på dessa efter att vi hade tränat sist, så jag ska inte ta åt mig nån kred för receptet.

 1. Låter supergott! Vill också säga att jag ser så mycket upp till dig för relationen du beskriver till A. Jag vet ju förstås ingenting egentligen, men av det du skriver så låter du respektfull och vänligt inställd och det tror jag betyder så mycket för barnen. Tänker mig att det inte är/har varit lätt alla gånger, så det imponeras jag verkligen av!

  1. Tack Karin, fina ord. <3 Det betyder mycket för mig att du skriver att jag är respektfull och vänlig, för det är mitt mål med livet, i alla relationer. <3 Kramar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..