Barnen är bara en bisyssla i mitt liv

Jag önskar att jag inte var en sån som tog åt mig. Att jag var en sån som lät saker och ting bara rinna av mig. Som kunde rycka på axlarna och bara tänka ”Jaha. Så får hon eller han tycka, men så tycker inte jag”. Ibland tar kommentarer här i bloggen inte alls, men ibland tar de hårt. Det beror helt på hur jag mår där inne, i själen. Och i vilken ton jag upplever orden. 

Img 5907
Igår fick jag en kommentar här i bloggen som gjorde ont. Som fick mig att känna att det var orättvist. Jag gillar inte att göra mig själv till ett offer, men igår blev jag så pass sårad att jag tappade lusten att fortsätta mingla på festen. Jag satte mig i bilen och åkte hem istället.

Kommentaren från Liw:

”När du träffar barnen så lite, att lämna bort dem på din vecka för en aw – stänger du av känslorna? Barnen verkar bli en bisyssla i ditt liv!!”

Det var en kompis till mig som fyllde 30 år igår. I inbjudan stod det ”aw och 30-årsfest”. Egentligen spelar det ju ingen roll i och för sig…. Vad jag gör och inte gör när barnen är hos mig. Det kan vara en aw, det kan vara en fest, det kan vara en bio med Nicklas eller kanske en middag med en vän. Det är min egen ensak.

Den här gången är de hos mig extra länge. Till min stora lycka! De är hos mig i nästan två veckor istället för en. Är det någon som blir sur på deras pappa för det? Nej. Är det någon som tycker att jag är en dålig mamma för att de är hos sin mormor en kväll? Ja. 

Img 5922
Det får fasiken vara nog nu på de här elaka kommentarer till mammor. Från kvinnor och andra mammor. Barnen älskar sin mormor. När skulle de annars sova över hos henne om inte när de är hos mig? Barnens pappa och min mamma har ingen som helst kontakt, så de träffar inte sin mormor när de är hos honom. På samma sätt som de inte träffar sin farmor eller farfar när det är mamma-vecka. För mig är det sjukt viktigt att de får starka band till andra människor än mig och deras pappa.

 1. Fy vilken elak kommentar! Så onödig och med ett enda syfte, att såra. Tråkigt att din kväll blev förstörd.
  Av den bilden jag har av dig så är du en mamma som verkligen prioriterar dina barn och deras välmående, ger dem mycket kärlek, fina minnen och trygghet. Kram

 2. Så trist och dum kommentar. Försök att inte bry dig om den eller lägga någon energi på den! Du är fantastisk!🌟Önskar dig en fortsatt skön helg!

 3. Men på allvar, i min värld så är det generöst både mot barnen och mormor att ge dom möjligheten till en fördjupad relation. Där dom på egen hand får bygga upp en egen relation och ett eget samspel. Sen vad du gör under tiden, spelar det egentligen någon roll? Blir det mer legitimt om du sitter hemma i soffan och stirrar in i väggen än om du faktiskt tar tillvara på tiden?

 4. Näe vilken onödig kommentar, men den säger nog mer om kommenterarens ångest än om dig. Det är klart att barnen måste få fortsätta träffa mor- och farföräldrar, varför skulle det påverkas av att ni är skilda? Hoppas du låter kommentaren rinna av dig nu när du fått skriva av dig lite. Stora kramar <3

 5. Så rätt av dig att bita ifrån men så ledsen det gör även mig att vi mammor så ofta får negativa och elaka kommentarer av andra mammor. När ska vi inse att vi borde hålla ihop istället? KRAM

 6. Onödigt att skicka en sådan kommentar. Om hon läser din blogg och hur mycket kul du gör med dina barn, då borde hon hur du är. Och visst ska de gå vara hos sin mormor. Synd att du tar åt dig. Hon är bara dum.

 7. Välj att fokusera på dagens bästa kommentar istället, lägg energin där. Och radera kommentarer som klingar illa direkt. Läs dem inte igen och igen och igen, lägg inte tid på att göra ett inlägg av dem. Välj ut en fin kommentar som du uppmärksammad istället. 🧡

 8. Så elak kommentar! Ska man som mamma sluta vara människa när det är barnvecka? O jag är säker på att barnen är överlyckliga över att få egentid med sin mormor! Tycker du gör helt rätt o tråkigt att festen blev förstörd! Kram

 9. Så tråkig kommentar som nog säjer mer om Liv än om dig. Kanske hon inte har några vänner? Eller inga kvar?
  Jag tror man som förälder ska föregå med gott exempel, att visa dem att jag bryr mig om mina vänner är ett sätt. Kvällstid är väl bästa tiden att vara borta, oftast missar man ju bara ett par timmar vakentid.
  Och sen är ju alla olika. Liv kanske tycker att det ultimata är att vara klistrad vid sitt barn, om än med telefonen i hand surfandes på manmabloggar. Eller jag antar att kommentaren kom sent på kvällen efter läggning så hon inte missade några minuter kvalitetstid med sina älskade barn?

 10. Jag tror inte Liw själv har ngr härliga, roliga vänner att hänga med (btw inte så konstigt med den attityden). Hon blir säkert aldrig bjuden på någon aw eller fest och så är de är väldigt lätt att klanka ner på någon annan som har ett härligt liv. Kalla det avundsjuka, missunnsamhet eller vad du vill. Så tråkigt att det påverkar din kväll❤️❤️

 11. Usch så hemsk kommentar… Jag vill på riktigt sätta mig ner med dessa idioter som skriver så negativa kommentarer till människor dom inte känner och ta en fika… Jag är genuint intresserad av att få reda på hur man tänker när man skriver en sådan kommentar… Jag kan absolut inte förstå vad man vill få ut av att skriva ngt som man VET kommet att såra en annan människa, och varför man tror att man besitter rätten till det… Om du ställer en fråga om man tycker en klänning e fin eller ful, då har man rätt till att svara ärligt för det får man lov. Men ställer man ingen fråga ska man lära sig att knipa igen foderluckan…

  Jag känner inte dig Angelica, men jag följer dig och dit liv, varför vet jag inte. Men utifrån det du skriver om ditt liv och din förmåga att känna känslor, både att älska och att ”hata” så tycker jag att du kan skratta åt sådana kommentarer och istället tänka ”oj vilken tragisk kommentar den personen skriver, han eller hon verkar ju ha 0 uppfattning om mig och om hur jag är som människa, vilken tur att dom positiva kommentarerna väger upp”… Ja men typ så!
  Det är på riktigt idioter som verkar ha som bisyssla att skriva elaka saker till människor dom inte känner, kanske för att väga upp sina egna skuldkänslor för saker som sker i deras liv. Låt dom inte ta plats i varken ditt hjärta eller hjärna, lägg dom på axeln, titta på den och kör skrattyoga och vifta bort den…

  Du verkar vara en super härlig människa och en fantastisk mamma! Glöm inte det… <3

 12. Du har inget att känna dig som en dålig mamma för. På något sätt så känns det enbart som om dessa personers hela tillvaro går ut på sån skit. Att växa genom att trycka ned andra.
  Jag tycker du ska försöka strunta i dessa kommentarer, eller åtminstone fullständigt nonchalera dem. Jag tror nämligen att denna tragiska människa just får någon form av tillfredställelse i att såra dig. Hon bryr sig antagligen inte alls i frågan om du är borta från dina barn eller ej. Det är liksom inte hennes fokus, hon låtsas bara det.
  Kram!

 13. Fy vilken tråkig människa! Kan inte tänka mig att hon har barn själv. Det är omöjligt att göra sina barn till en bisyssla! Allt man gör är med barnens bästa i tanken. Man tänker alltid att barnen ska ha det bra å på bästa möjliga sätt innan man över huvudtaget tänker på sig själv! Tycker du gång på gång visar att du är en alldeles utmärkt mamma till dina barn!

 14. Tycker det är fint att barnen får egentid med sin mormor. Viktig relation för dem! Blir ju inte samma om du är med hela tiden. Som bonus fick du fira din vän. Tråkigt att din kväll slutade på ett så dåligt sätt. Hoppas att du nästa gång kan tänka på alla peppande och positiva kommentarer och fortsätta mingla.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..