Han sprutade snö över hela bilen

Nu har jag precis landat i soffan efter att ha kört mitt livs vidrigaste bilresa. Jag fick köra i 50km/h på motorvägen. Jag var inte den enda som körde långsamt, folk krypkörde och andra låg i diket. Så stressande att köra i det här väglaget. Jag körde på en 50-väg och där var det så mycket slask att bilen gled hela tiden. Bilen bakom blev uppenbart irriterad av min hastighet och brände om mig. Han kastade sig in framför mig och gasade järnet precis framför mig, så det skvätte snö. Jag tutade och gasade ännu mer, men gled tvärs över hela vägen. Det var nog änglavakt som gjorde att inte han smällde. Hatar folk som kör sådär i det här väglaget. Han utsatte ju inte bara sig själv för fara, utan mig och andra. Jag blir helt matt.

0B336FC5-4F0A-4880-9263-8127A2FABF22
FA497369-D1CF-4963-B80A-9B0E262530AF

Jag har varit på jobbmiddag med logistikavdelningen på Skincity. Så mysigt! Jag tycker så mycket om mina härliga kollegor.

7AE9472D-87B5-4620-B5C7-846704448572
0C6B7BF0-ABDC-4290-9F04-874A3ACC4F5F

Jag hade på mig en ny klänning från Asos. Älskar den! Dags att sova, är helt slut efter en dag med massa möten. Imorgon ska vi på husvisning, jag känner mig pirrig och förväntansfull inför den. Kan det vara drömhuset månne?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Bonusfamiljen

För ett tag sen hade jag svårt att tänka mig att vara en bonusfamilj. Då menar jag inte bonusfamiljen som i Nicklas och hans barn, utan min exman och hans nya. Och deras lilla bebis. Jag trodde inte att jag och A skulle tycka och tänka lika om så mycket. Ringa varandra och prata om barnen. Eller skratta åt samma saker. Men hon är fantastisk och jag tycker om henne. Idag efter jobbet åkte jag till Alices simskola som hon och A går på tillsammans. Det är liksom deras grej och det är fint tycker jag. Idag bestämde vi att jag skulle komma och titta på simskolan och sen äta middag tillsammans.

12BFC123-2CC2-4784-883C-B16F276B8A78

Jag är så imponerad över Alice och hur trygg hon är i vattnet. Hon är som en fisk. Eller hon kallar sig själv för sjöjungfru och hon säger att de minsann aldrig har uppsatt hår. Så hon har massa hår i ansiktet när hon simmar runt.

99008B87-2D4B-4E0F-98DB-13C5561FECDA

Jag kopplade av utanför bastun medan Alice satt där inne i värmen. Jag hörde hennes gulliga röst innifrån bastun, hon pratade med en annan liten tjej och en mamma. Lilla tjatterapa, så underhållande att lyssna på.

B1DC4C2F-DABB-4335-9B67-C4591C578195

Efter simskolan gick vi och mötte upp Philip och S. Philip blev sååå glad när han såg mig och kramade mig så hårt. Sen skrek han ”nu börjar mammavecka !!!”. Det är magiskt att få vara deras mamma. På bilden ovanför ville Alice och Philip mata sin lillasyster med pommes, haha. Jag sa nej. Hon är på tok för liten. Somnar med värme i hjärtat ikväll, med två varma kroppar nära. Deras andetag är livets bästa ljud.

 1. Tror tyvärr det är mycket i fasaden bonusfamilj som verkar härligt och rikt men som egentligen är omöjligt. Att orka ta hand om andras småbarn när man själv har två. Att behandla bonusbarnen väl och ha tålamod när man har sina egna. Frågor om favorisering, värde, rättvis fördelning av uppmärksamhet. Nej, jag tror inte på bonusfamiljen och tycker att varannan vecka verkar vidrigt, i synnerhet när barnen är så pass små. Skulle aldrig palla att vara ifrån mina småbarn och skulle jag vara det skulle jag bli så trasig i själen att medicinering eventuellt skulle bli en utväg. Men ett sår i själen på livstid, utan tvekan.

  1. Vilken onödig kommentar. Varannan vecka och bonusfamiljen är ju sällan någons mål från början och knappt något man ens kan föreställa sig innan man är där. Det är väl toppen att det finns dem det fungerar för, att man kan välja att omfamna sin situation för vad den är och göra det bästa, att det finns dem, att det finns många, som tar in sin partners barn även om man har egna.

   1. Verkligen onödigt!
    Men en sak har du förmodligen rätt i Lina, du skulle inte ta dig ur en liknande situation. Det är bevisat att personer som är mer öppna och lösningsfokusersde/problemlösare mår på sikt bättre och hamnar mer sällan i riktigt djupa depressioner som är svåra att ta sig ur.
    Man kan inte alltid välja hur livet ska utstakas, men är tvungen att ta det för vad det är och göra det bästa möjliga.

  2. Det är just sådana här inskränkta och snåla kommentarer/ synpunkter som lägger sten på börda i någons liv där en separation med dess konsekvenser gör mera skada än något annat.
   Man får ju verkligen hoppas att du aldrig behöver erfara detta- för du skulle som sagt aldrig klara det!

 2. Så kul att läsa att du mår bra, å att ni fått till det så fint för er alla å framförallt för barnen! Tycler du gör det kanon! Kärlek å styrka till dig 💕💕

 3. Var vän med A för många år sedan och det förvånar mig inte alls att ni kommer så bra överens! Så skönt för er alla, särskilt barnen såklart 😊

 4. Lyssnar igenom gamla avsnitt av podden, i avsnitt 108 tror jag, från 2016, så har du träffat en spåtant som hade sagt till dig att om två år skulle du ha träffat en annan man ….. creepy 😱

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Aktiv dödshjälp eller assisterat självmord

På jobbet har vi en träningstimme i veckan, där man får träna på gymmet på arbetstid. Nu är jag så pass ny på admin-avdelningen och jag hade inget planerat efter jobbet idag, så jag tränade efter jag hade slutat. Jag vill suga i mig så mycket tips som möjligt från tjejen jag ska ersätta, så jag vill inte förlora en jobbtimme. Men jag tycker att det är fantastiskt att man får den möjligheten, att träna på arbetstid. Vi har ett gym i byggnaden där jag jobbar, ett så pass bra gym att jag sagt upp mitt vanliga gymkort. Jag fick tipset av en kollega att ladda ner en app från Försvarsmakten. Där kan man få massa träningsövningar som man kan utföra hemma eller på gymmet utan några redskap.

IMG_1159

En klassisk selfie i spegeln på omklädningsrummet på gymmet. Jag är inte lika ledsen som jag ser ut.

Jag gick snabbt på bandet i 30 minuter och lyssnade på en dokumentär under tiden. I veckans avsnitt av Tvillingpodden pratar jag och Jessica om aktiv dödshjälp. Eller assisterat självmord som det också heter. Jag hade så många funderingar. Vad kostar det? Vad ingår? Hur går det till? Hur tar man ett sånt beslut? Ja, frågorna var många och svaren få. Idag fick jag en kommentar här med bloggen med tips om en P1 dokumentär som handlade om just det. Så jäkla sorglig. Men ändå fin.

När man själv aldrig ens varit i närheten av ett sånt beslut går det inte föreställa sig hur det går till. Det är liksom ingen panik eller så i dokumentären. Allt går till på ett stilla och lugnt sätt. Inga tårar, ingen ångest… Så speciellt. Jag kan verkligen snöa in på konstiga saker.

IMG_1157
Från det ena till det andra. Jag hade på mig ett superfint armband idag från Caroline Svedbom. Och tröjan kommer från Ivy Revel. Jag är en rätt frusen person, speciellt när jag sitter ner längre stunder. Nu ska jag och Nicklas äta middag innan det blir kvällsjobb för oss båda.

 1. Jag är en sådan som är för aktiv dödshjälp. Hade inte jag blivit bra i ryggen 2013 när jag gjorde min steloperation hade jag försökt få ihop pengar och åkt till Schweiz och avslutat mitt liv. Jag hade för ont. Det var för ovärdigt och jag ville inte leva så som jag var då. Men för den sakens skull ville jag inte dö om jag kunde bli bättre.
  Det handlade inte om depression eller självmordstankar. Utan jag tänkte på mig själv som en hund eller katt. Mitt lidande var för stort och då är det bättre om jag fick somna in. Det kanske låter konstigt men jag gillade att jag hade det valet. Nu blev jag ju bra av min steloperation och det var vad jag helst ville. Få leva ett rikt liv. Ett utanför sängen, även om jag har ont dygnet runt kan jag ju faktiskt göra saker nu för tiden. Jag lever. Jag existerar inte bara.

 2. Aktiv dödshjälp och assisterat självmord är två olika saker. Assisterat självmord är om jag själv aktivt kan dricka typ en ”blandning” som sjukvården gjort men får den serverad. Aktiv dödshjälp är när någon inom sjukvården t ex ger en injektion av ett direkt dödande läkemedel när du själv är oförmögen att utföra handlingen. Var på ett utbyte i Holland under min sjuksköterskeutbildning och var på en föreläsning om just detta. Efter det blev jag mer positivt inställd till detta då jag såg hur starkt reglerat det är och hur ”svårt” det är att få igenom. Det är bara de som verkligen vill/behöver det som får det. Men svår fråga…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..