collage happytie
Happytie.se är en svensk sida som säljer det mesta inom herrkonfektion på nätet med allt från sedelklämmor till ullslipsar och kostymer. Det riktigt spännande med HappyTie är att de har inte ett förutbestämt antal val du kan göra på din kostym utan det blir helt skräddarsytt i ordets rätta bemärkelse. Du skickar in bilder på kostymen du vill att de syr upp, väljer tyg och foder.

De fyra översta bilderna i kollaget ovan är bilderna som jag skicka in när jag beställde kostymen. De tre bilderna nere till vänster är några av de tygförslag som jag fick tillbaka att välja mellan, som finns i deras lager. Jag älskade herringbone-tyget och valde det svarta fordret. Detta kommer alltså bli en snygg mellanbrun tweed-inspirerad kostym i slimfit modell med utanpåliggande fickor.

Till måttagningen så finns en väldokumenterade måttinstruktion samt möjlighet i måttabellen att lämna anvisningar om specialmått. T.ex. så önskar jag att grenmåttet fram är lägre än grenmåttet bak för att få en snygg passform över höfterna, så att kostymbyxan inte veckar sig opassande fram när man sitter ner. Till skillnad från slimfit modellerna så önskar jag även att byxan ska vara nästan rakt i vidden från knä och nedåt.

Som en extra ”safe-feature” så önskar HappyTie även bilder på dig, framifrån, från sidan och bakifrån, för att i fall du har mätt fel, så att exempelvis orimliga proportioner uppstår så kan man jämföra dessa mått med bilderna och göra eventuellt nödvändiga justeringar.

/ Stefan

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..