20140428-152143.jpg
Förra veckan fick jag följa med Annika på ett event för Koolabah – ett ekologiskt märke med barnkläder. Idag fick jag ett paket i brevlådan med en liten pyjamas jag valde på eventet. Så himla söt! Jag tror att den är för bebisar som är 3-6 månader, så det kommer ju dröja lite innan Alice kan ha den, men alla säger ju att tiden går så himla fort, så vips kommer hon ligga i sängen med den här mjuka pyjamasen på sig. (Får på riktigt en liten tår i ögat av att föreställa mig det…)

Alla var så gulliga på eventet, de reste sig upp för mig och sa ”Men inte ska den gravida tjejen behöva stå”, men jag förklarade att jag har superproblem med foglossning och att jag faktiskt mycket hellre står upp än sitter. Men jag blev så rörd över att de var så gulliga, det har liksom inte hänt på buss eller tunnelbana än, att någon erbjuder mig sin sittplats. Nej, man får snällt stå (nu vill jag som sagt stå! Men alla gravida mår inte bäst av det!) och jag har flera gånger varit rädd att folk i rusningstrafik ska pressa sönder magen.

Jag är sjukt mer lättretlig nu när jag är gravid än jag var innan. Jag kan verkligen bli vansinnig på folk som beter sig som idioter. Och folk med stora ryggsäckar som inte tar hänsyn till människorna som blir mosade av deras ryggsäckar… Oj, nu måste jag lugna mig, sitter här och eldar upp mig. Nu ska jag ta dagens andra dusch, är helt sjukt svettig. Är ni andra gravida också svettiga? Hur ska den här sommaren bli undrar jag? Jag kommer få vara naken…eller inomhus. Men jag svettas inomhus också. Jag har legat ute och läst Ebba von Sydows gravidbok och är fullkomligt megasvettig nu. Ebba kommer förresten att vara på eventet jag och Josefin ska på ikväll! Mer om det i morgon såklart. Och i morgon får ni förmodligen se ett paket vi väntat på i evigheters evighet känns det som. Håll tummarna för att det funkar att hämta ut idag! Jag är så pirrig!

/Angelica

  1. Klara skriver:

    Jag var höggravid förra sommaren, födde på sommarens varmaste dag i början av augusti. Fy fan vad jag led! Hade också massa foglossningsproblematik och svettades konstant. Tusen fläktar hemma, svala bad och talk. Talk! Mitt bästa tips för svettiga, ös på med det överallt hela tiden. Jag gick också in i en period av typ vegetation mot slutet, där jag rörde på mig så lite som möjligt. Också en taktik. Trodde i min enfald att det skulle bli bättre efter förlossningen men då kom amningssvetten. Kämpa på!

  2. Åsa skriver:

    Jag är också jättevarm! Vi sover redan med öppet fönster och tunt täcke, till min sambos förfärelse, så han typ alltid fryser! Undrar hur det ska bli i sommar.. 🙂

    Tycker om eran blogg jättemycket!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..