20140430-070848.jpg
Jag brukar ju alltid skriva lite kort om varje ny vecka jag är i och Stefan tar alltid en polaroidbild på mig och magen. I söndags glömdes det bort, i måndags sov jag hos mamma och när vi skulle ta bilden igår insåg vi att det inte fanns nån film kvar i kameran. Så ingen polaroidbild! Vi kan ju inte missa en vecka (alla bilder ska hängas upp i Alice rum sen), så Stefan ska köpa ny film/fotopapper idag efter jobbet.

Vecka 29 alltså. Jag är inne i tredje och sista tremestern, wihoo! 79 dagar kvar (förhoppningsvis) tills hon föds. Nu beräknas hon vara 1,2 kg tung och cirka 40 cm lång. Hon är fortfarande väldigt vild i magen men det står att hon börjar få mindre plats att ta ut svängarna. Igår kändes det som hon drog hela kroppen från ena sidan till den andra, jag och Stefan låg och tittade på magen och jag skrek rätt ut: ÄCKLIGT!!! Stefan tycker bara att det är häftigt och mysigt, men han känner ju inte hennes vilda rörelser på samma sätt som jag gör.

Det står i en av apparna att det kan vara bra att skriva ett förlossningsbrev nu… Så det borde jag/vi ju börja fundera på. Har ni tips på vad man skriver? Jag vill vara så konkret som möjligt, men jag har aldrig varit med om en förlossning innan så jag vet ju inte riktigt vad som väntar.

En helt annan grej, jag får ofta frågor och mail om min vikt och jag vill bara skriva att jag aldrig kommer att skriva om kilon hit eller dit här. Jag kommer aldrig skriva om viktminskning eller viktökning.

Jag kommer inte komma med några tips på hur du kommer i form efter en graviditet. Nix, det är så himla mycket sånt i många andra bloggar och jag vill inte bidra till att fler tjejer mår dåligt över sina kroppar. För även om såna inlägg peppar och inspirerar några finns det alltid de som får ångest och mår dåligt av den typen av inlägg. Så inga såna inlägg i vår blogg alls! Jag hoppas att ni förstår och hittar annan typ av inspiration här än just det viktrelaterade.

/Angelica

 1. Jag skrev aldrig ett förlossningsbrev utan min barnmorska skrev in vad jag föredrog. Att jag helst ville föda utan epidural men var öppen för lustgas, min kille ville inte klippa navelsträngen och det var väl det enda!
  Skriv så att det är lätt att läsa, kanske skriva som en lista. För om du måste byta barnmorska så ska det ju vara lätt för nästa att läsa också!
  Förresten, superbra att du inte skriver om din vikt, jag tycker att det är så mycket vikthets så det är skönt att slippa. Ha en trevlig kväll!

 2. Stina skriver:

  Det gör mig så himla glad att du har en sån sund inställning till vikt! Helt fantastiskt, tror det kan få så många att må bättre! Kram

 3. Riktigt vettigt beslut! Träning i all ära men hets är inte roligt. Det finns så mycket mer man kan ägna sig åt i livet som är meningsfullare! 😀

 4. Åh fy bubblan vilket härligt inlägg. Jag blir kvävd av all #fitnessinspo (haha) och all vikt hets. Är i vecka 16 och ÄLSKAR er blogg, super mysig och härlig:)

 5. amanda skriver:

  BRA SKRIVET!!!!!!!!! 🙂 och tack for en kanon blogg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..