20140509-123206.jpg
På tisdag åker jag till Tokyo. Tyvärr själv eftersom Angelica inte får flyga längre. Mamma och pappa flög dit igår och meddelade nyss att de hade landat och att flygningen hade gått bra. Anledningen till att vi flyger dit är för att min lillebror (den stiliga herren till höger på bilden) gifter sig! Bilden ovan är från mitt och Angelicas bröllop i augusti förra året.

Eller det officiella giftermålet i Japan har han och hans fru redan gjort, men den ceremoniella vigseln hålls nästa lördag. I japan är det uppdelat lite likt ett svenskt borgerligt bröllop, de har alltså klarat av rådhus-delen och nu är det dags för fest för vänner och familj. Det ska bli spännande på alla sätt och vis. Det vankas klädbyten för brudparet, vår pappa och brudens pappa ska ha matchande outfits. Så pass peppad!

Jag har några dagar att turista på i Tokyo på egen hand, så jag tänkte att jag skulle få era tips? Vart äter jag bäst mat? Vad får jag inte missa att se? Bäst shopping? Efter att ha följt Herr Judit på Instagram så vet jag att jag ska ta mig några kvarter söder om Koenji Station för att hitta bra second-hand shopping för herrskor i alla fall. Och jag kommer att blogga bortifrån Tokyo också, på svenska så ni kan vara lugna.

/ Stefan

  1. Anna skriver:

    Tokyo är fantastiskt. En underbar shopping och krogstad! Uppe på Chanelhuset i Ginza finns en champagnebar med vidunderlig utsikt och 2 för 1 erbjudande mellan kl 17-19 om jag inte minns fel. Den enstjärniga krogen Birdland (serverar endast kyckling!) nere i tunnelbanan, delar samma offentliga toaletter som den omtalade och hyllde sushikrogen Jiro, är värt ett besök. Otroligt prisvärt vin och bra mat om än kanske mer roligt koncept än gastronomisk wow-upplevelse. Missa inte matbutikerna under marknivå som finns i samtliga varuhus. En våning med färdigmat och en våning mat matvaror. Bra lunchbudgettips är att köpa färdigmat där och sedan åka upp till varuhuset obligatoriska takterass och äta maten där. Men passa framförallt på att köpa hem delikatesser, enormt vackert inpackade i papper och askar som ibland kostar mer än produkterna i fråga. Ett presenttips (som nu Angelika kommer att se) är att köpa ett (eller fler) paraply. Kanske låter tråkigt men i Tokyo är det en cermoni och utbudet är enormt! Vackrast är parasollerna (kanske bra just denna sommar när hyn är känslig av graviditet). Man kan lägga enorma summor på detta inköp men det går att hitta i alla prisklasser. Jag älskar alla mina paraplyn som jag köpte! Tokyo blir man inte klar med på några dagar så du kan trösta A med att ni garanterat kommer att åka dit tillsammans!

  2. Häftigt med bröllop i Japan! 🙂 kan tyvärr inte tips om något då de är ett dröm resmål 🙂

  3. Jag ska till Tokyo i sommar så det ska bli spännande att följa!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..