Tävling à la Gunde: Ni mot bloggen

20140623-231657-83817899.jpg
Det här inlägget hade ju varit mycket roligare om jag faktiskt hittat en källhänvisning till mitt kommande påstående.

Jag är ju dalkarl och relativt tävlingsinriktad. Gunde Svan är dalkarl och tävlingsinriktad. Men det är ju ungefär här liknelserna slutar faktiskt. När jag flyttade till Stockholm för att gå gymnasiet här lyckades jag dock lura i halva klassen att jag och Gunde brukade åka skidor tillsammans på helgerna. Faktum är att jag aldrig träffat karln och att det är lika långt från Hedemora till Stockholm som från Hedemora till Järna.

Men att Gunde tävlade i det mesta även efter hans skidkarriär var slut är ju ett vida känt faktum. När han var med i ”Berg flyttar in” så fick vi ju se hans duschrekord på 83 sekunder. Dvs klä av sig, tvåla in sig, schamponera, torka och klä på sig på en minut och tjugotre sekunder. Jag har för mig att jag, för en väldans massa år sedan, läste en intervju att Gunde också tävlade i att göra snabbaste och bästa blöjbyten på sin dotter Julia, mot sig själv.

Så, min fråga till er: Vilken tid har jag att slå? Vad är ert rekord? Då pratar vi alltså följande regler:

 1. Lägga ner bebis på skötbord. (Tiden startar då ni lagt ner bebis helt och hållet)
 2. Ta av kläder (byxor eller body inte kjol/klänning).
 3. Ta av blöja.
 4. Göra rent och torrt (bajs måste vara inblandat).
 5. Sätta på ny blöja.
 6. Klä på bebis. (Tiden stannar när sista knappen är på plats/byxorna helt och korrekt uppdragna).

Kommentera er bästa tid.

/ Stefan

 1. Oj då, föräldrapoliser finns det gott om! Jag tror att det är väldigt viktigt att ha glimten i ögat och kunna skratta/skämta under småbarnstiden 🙂 min sambo har varit inne på samma tänk, men då att ha en rekordtid för att ”komma iväg” med bebis och packning när vi ska ut på utflykter/resa.

  Lycka till och tack för en bra och underhållande blogg! /Alexandra

  1. Hej Alexandra,
   Det här blev jag taggad på. Vilka regler har din sambo? När börjar tidtagningen? Vad ska finnas med? OCH vad är er bästa tid?!

   / Stefan

 2. Jenny skriver:

  Oj, de här måste va ett skämt!
  Usch, jag blir upprörd.
  Håller med föregående

 3. Karin skriver:

  Torr som jag är så tycker jag inte blöjbyte är något man ska göra så snabbt som möjligt utan passa på att få en mysig stund tillsammans med ditt barn istället. Jag ser dessutom en stor olycksrisk i att försöka göra det så snabbt som möjligt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..