(null)
Min jobbdator gick och la sig (försökte PDF:a en fil på 80 sidor) på förmiddagen så jag tog en tidig lunch och gick och tränade. Jag har undvikit att springa de senaste månaderna för att jag inte vill riskera att se ut som en vilding i håret när jag kommit tillbaka från lunchträningen men nu funkar det bra. Bara konditionen som inte fungerar så bra. Men jag skulle vilja springa långt. Eller ja, långt och långt men fem kilometer i alla fall. När jag var i som bäst form så gjorde jag fem kilometer på 23 minuter och hade ett mål om att komma ner till 22 minuter. I dag kom jag två kilometer på 9½minut.

Men det är skönt att komma iväg och rensa skallen lite på lunchen. Det blir som att starta om arbetsdagen med ny energi. Men jag skulle vilja ha lite tips på hur löpningen blir roligare?

/ Stefan

 1. lin skriver:

  Tummen upp på håret! Det passar dig så mycket bättre!

 2. Hej Stefan!

  Jag älskar att springa. Att springa ger många fördelar, inte minst en låg puls och en stark kropp.

  Att springa ska vara roligt och skönt. För att hitta just den känslan behövs små men enkla medel.

  1: Sluta spring på löpband. 🙂 Spring ute i skogen eller i vart fall utomhus. Frihetskänslan att kunna springa utomhus även i kyla och mörker ger ett extra endorfinpåslag.

  2: Om jag springer korta distanser så sätter jag på house workout på Spotify, det gör att kroppen stället sig i givakt och ja endorfinerna rusar på. Man springer snabbt och starkt och känner sig oövervinnelig.

  3: Om jag springer längre och lågintensivt lyssnar jag på en lugnare musik som gör mig glad och stark. Om du har tur så hamnar du tillslut i Runners High och har du väl nått den så kan du springa i en evighet. Roligare än så kan det knappast bli. 🙂

  4: Pressa inte dig själv för hårt, gör så gott du kan och förlita dig på en skön känsla. Du kommer med glädje vilja springa igen om ditt förra pass kändes skönt.

  5: Glöm inte att det alltid är jobbigast i början innan man får upp flåset men det är bara att ta sig igenom så kommer du ut starkare på andra sidan.

  Lycka till med löpningen och tack för en underhållande blogg.

  // Endorfinjunkien som älskar att knarka kilometrar.

 3. Jenny skriver:

  Kör Nike + och var med i någon grupp som tävlar om t ex vem som springer 3 mil snabbast (alltså inte på en gång utan på kanske en vecka), snabbaste 5km osv. Det fick mig att tycka att det var extra kul när det blev tävling!

 4. Hanna skriver:

  Först och främst en bra podcast eller ljudbok men det kanske du redan kör med 🙂 annars tycker jag om att köra intervaller, det gör det lite roligare och tiden går fortare tycker jag! Har lite svårt för det här ”bara springa”, då lessnar jag! I alla fall om jag kör på löpband 🙂

 5. Sara skriver:

  Om du inte redan har lyssnat på alla avsnitt av relationspodden så rekommenderar jag denna! Hysteriskt roligt med Katrin & Bingo.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..