Bild 2015-02-26 kl. 05.56
Jag har förstått att det är såhär många föräldrar har det men för oss hör det till ovanligheterna. Alice blev ju sjuk i går, feber och började hosta på kvällen. Under natten har hon vaknat en gång i timmen, ungefär med lätt överdrift. Jag vet inte om det är att pappaledigheten närmar sig eller om min anknytning till Alice är starkare men det känns som att jag har vaknat precis när hon har vaknat hela natten. Och att Angelica som fortfarande återhämtar sig från sin förkylning har vaknat av att jag har rört mig i sängen. Det har tidigare varit tvärt om. Eller ja, vem försöker jag lura, jag har sovit som en stock hela natten tidigare.

Nu blir det i alla fall frukost och sen åker jag tidigare till jobbet. Komma dit tidigt betyder att man får åka hem tidigt.

/ Stefan

 1. Annica skriver:

  Eller hur?! 😉

  Dock har jag världens finaste make som påminner mig om kvällem att jag ska väcka honom om det äldre barnet vaknar, eftersom han vet att han inte hör. Jag tar det yngre barnet. Här delar vi 🙂 det tycker jag att alla pappor som inte hör ska göra eftersom jag aldrig behöver känna att hela ansvaret om natten hamnar på mig och inte heller behöver tänka efter om jag ska väcka maken eller ta barnet själv. Nämnde jag att jag har världens finaste make ;

 2. Elin skriver:

  För våra tvillingar så försvann inte hostan helt, men det hjälpte – skär en lök i skivor och lägg i en skål med hett vatten och ställ vid Alices huvud (typ under sängen) strax innan ni lägger henne. Det luktar inte särskilt gott eller så, men det hostas förhoppningsvis mindre! <3

 3. Sandra skriver:

  Här är det tvärt om. Han vaknar för minsta pip och har lätt tagit de flesta nätter på båda våra barn. Nu är vi också bortskämda med barn som, sover bra men det blir ju en del napptapp mm. Men är han inte hemma, vi har bestämt att jag tar natten eller liknande då vaknar jag med en gång. Så det finns pappor med superhörsel där ute! 😉

  1. Jessica skriver:

   Samma här! Han tar alla nätter här hemma så att jag får va utvilad på dagen… Vågar knappt berätta detta för andra då många vill slå mig rätt hårt med en stekpanna eller annat hårt bara för jag får sova. Men han har verkligen superhörsel och hoppar upp innan jag hinner göra det! Han är guldvärd! 🙂 #jagfårvagladochutviladmedbebispådagen

 4. Usch ja, i natt har vår lilla tjej varit lite småhängig (och även jag), hon vill ligga nära nära (typ i armhålan) hela natten och har vaknat gråtande ett par gånger. Ingen av oss har sovit särskilt bra, hoppas på friska dagar i helgen! Krya på er!

 5. lin skriver:

  Kan inte låta bli att bli lite skadeglad. Typiskt att vi mamas ska ha hormoner som resulterar i att vi vaknar ultralätt om bebis bara gnyr. Och papasarna sussar lyckligt ovetandes vidare. jag tar typ alla vakningar på natten, kärleken kommer få ta varenda sjuknatt med lilla kärleken till typ 10 års ålder. Mahaha.

  1. Haha känner igen det! Han tycker varje morgon att natten varit fantastisk medans jag häver kaffe och ber honom kolla upp öronen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..