bild
Det händer inte varje kväll, men ibland läser jag en liten saga för Alice innan hon ska somna. Hon känns fortfarande lite för liten och vill hellre äta upp boken och riva ut sidorna än att lyssna och drömma sig bort… Men de gånger hon sitter i knät och bara lyssnar/somnar är ljuvliga. Jag vet att jag frågat innan, men läser ni för era små? Är det en rutin hemma hos er? Mamma läste alltid för oss innan vi somnade och jag älskade boken ”Godnatt, har jag sagt”. Har ni läst den? Den handlar om syskonen Mia och Max. Väldigt mysig bok!

Det vore kul att skriva en barnbok, jag skrev en novell när jag gick i gymnasiet om lilla pojken Arvid som skulle gå till sin mormor med lussebullar. Tyvärr var det kallt ute och han frös ihjäl på vägen dit… Alltså en fruktansvärd historia. Jag skrev andra hemska grejer (bland annat om en flicka som hittade en groda som blev hennes bästa vän och i slutet kramade hon ihjäl grodan för hon var trött på att den hoppade ifrån henne hela tiden…) och min lärare tog ett möte med mig och frågade hur jag mådde, om jag hade det jobbigt hemma. Nej, jag hade bara extremt livlig fantasi. Men fint av henne att visa att hon brydde sig tycker jag.

20529
/Angelica

 

 1. Jessica skriver:

  Blivande lågstadielärare och har precis förstått vikten av att läsa för och prata om det lästa med sina barn. Ett barn som blivit läst för regelbundet (och pratat med om det lästa) från tidig ålder utvecklar språket otroligt mycket snabbare än de som inte har fått detta. Keep it up! Mysigt och otroligt viktigt för Alice framtida språkutveckling. Kram!

 2. Emma skriver:

  Jag tror det är jättebra att läsa så tidigt som möjligt! Även om de inte förstår så mycket får de iallafall höra era röster, många olika ord och minns det som en mysig stund.

 3. Sara skriver:

  Haha, så kul vändning i inlägget, märkte att jag låg och skrattade för mig själv! Själv började jag läsa väldigt tidigt, kanske när han var 3 månader, mest för att jag tycker det är mysigt antar jag hehe. Dock inga långa sagor, Max-böckerna är väl använda hos oss. Idag är han strax över 6 månader och jag försöker läsa varje kväll, blir dock inte alltid så då hans kvällshumör inte alltid är på topp utan han vill främst ha mat och då skippar vi såklart boken! Tycker att det är kul för han brukar skina upp när man tar upp första sidan som alltid börjar med ”Titta Max”, men sen äter han mest på boken och bankar med händerna… 🙂

 4. Hahah jag gick i gymnasiet!!! 🙂 Hahah, vi skulle gärna vara vän med dig med. 🙂 Tror dock du skulle tröttna på oss 😉 hehe. Kraaam och kärlek till dig!

 5. Malin skriver:

  Haha vilken fantasi alltså! Jag har precis börjat läsa lite mer för min son som blir 8 mån ihelg och han är snäppet mer intresserad nu än för två månader sedan. Då skulle boken in i munnen minsann. Intresserat varar dock inte alltid hela sagan ut innan han avbryter och börjar dra egna historier! 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..