Bild 2015-06-27 kl. 07.56 #2
Det här är lite sinnesstämningen här hemma nu på morgonen. Efter gårdagens sömnlösa förmiddag sov Alice tre timmar på dagen för att sen bryta ihop fullständigt 18:30. Vi hade sammanlagt en timme igår, hon och jag, då hon inte var arg, sur eller ledsen. Hon åt middag i tårar för att hon var så trött. Jag åt middag i skrikpanik för att hon var arg över att hon var trött. 19:30 somnade Alice för natten. Då tänkte jag att jag skulle götta mig lite med en god drink och  lite house ute på altanen. Gjorde i ordning allt och satte mig på altanen för att sen bli helt ointresserad av det jag längtat efter hela dagen. Hällde ut drinken, stängde av musiken och gick in och åt godis och drack cola.

Natten utspelade sig på följande sätt: Jag somnade strax efter 23. 01:40 vaknar Alice och är arg. Vi somnade om vid 2-tiden. Sen vaknade vi; 03:10, 04:00, 05:30, 06:00, 06:50. Ungefär här gav jag upp och vi har nu varit vakna sedan dess.

Alice ångar på som en Duracellkanin här på vardagsrumsgolvet och jag gör det bästa för att hinna med, men det går sådär. Nu ska vi i alla fall göra en mysig frukost, Alice får gröt och smoothie (som vanligt) och jag ska dricka kopiösa mängder kaffe för att orka härda ut till nästa sovpass.

/ Stefan

 1. Det där är en bra natt för mig. Jag brukar säga blir det inte mer än 6 uppvak så är det en hyfsad natt o så har jag hållt på i 8 månader! Men man vänjer sig inte så jobbigt längre.

 2. Våra barn är ju lika precis lika gamla och jag har haft en riktigt jobbig vecka. Det är mest gnäll och gråt tycker jag och ett konstigt vaknande på natten. Är det någon åskmolnsperiod nu? Eller är det bara rubbade rutiner för Alice del?

 3. EmmaF skriver:

  Jobbigt när det inte blir som man tänkt sig! Under en veckas tid har vi haft förkylning här hemma och sömnen har inte varit densamma.. Hoppas det blir bättre snart 🙂 ha en fin dag, drick kaffe & vila när Alice sover. Det där med rutiner är inte helt enkelt, särskilt inte nu på sommaren när man kanske åker bort på semester eller blir bortbjuden. Anyway, allt löser sig

 4. Åh vad jobbigt! Så drygt när man bryter rutinerna men det måste man ju! Själv har jag åkt på semester med min ettåring. Till mormor och morfar och orosnatten kom som ett brev på posten. Han sover vanligtvis hela nätter utan problem (19-6.30) men nu vaknade han flera ggr så vi somnade inte ordentligt förrän kl 3 och sen upp kl 7 zzzzzzzzz. Förkylningen som just började avta kom tbx! Blir såna jobbiga dagar och humöret blir uselt.

 5. Mia skriver:

  Jaa..fyfaaan asså. Exakt en sån natt hade vi med! Aaaaarggh!! Mitt huvud dunkar och humöret är uselt trots att solen skiner o ungen är göllig 🙂

  I feel you, hang in there!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..