Idag är sista dagen på vecka 29. Jag längtar sjukt mycket efter förlossningen, jag hoppas att den ska bli lika bra som den förra. På kursen vi gick igår sa de att man ska ringa in till förlossningen när man har två värkar på tio minuter, det visste jag inte. Alltså det gäller när man är omföderska. Förra gången hade jag värkar varannan eller var tredje minut när vi ringde in och när vi väl var inne kom de ännu tätare. Jag krystade i 30 minuter sist och tydligen är det vanligt att hela förlossningstiden halveras med andra barnet. Det ska bli spännande att se om det stämmer!  

 Här var magen i vecka 29 sist så att jag upplever att magen är enormt mycket större den här gången stämmer inte riktigt. Något större, ja. Men inte som det känns, jag känner mig sprickfärdig på kvällarna nu… 

Nu ska vi äta tacos och kolla på film. Efter en tågresa i sittande position ska det bli riktigt skönt att sträcka ut ryggen. Jag har dessutom massa godis kvar från igår! 

/Angelica 

 1. Ulrika skriver:

  Det är så häftigt med graviditeter och förlossningar. Jag önskar verkligen att jag får uppleva det en gång till! Supernöjd med båda mina, men ngn halvering var det inte andra gången… Första förlossningen tog ca 10h och andra 1,5h (så åk in i tid!!!). Lycka till med allt ni har framför er och försök njuta även om det gör ont, man saknar det så mkt efteråt. Kram!

 2. Mp skriver:

  Mina graviditeter med 1:an och 2:an var så olika, konstigt hur de kan vara. Mådde bra med båda, men med ettan kände jag mig tyngre och hade alla känslor all över de place och arg! (Flicka) med andra som var en pojk var jag super lugn, blev inte alls lika stor och mådde super bra in i det sista. Förutom att trycket nedåt och att de kändes som jag hade huvudet mellan benen de två sista dagarna. Med dottern var kryssningsarbetet ca 1tim, andr gången två minuter haha! Lite skillnad. Förlossningen gick så fort att jag inte hann få någon bedövning vilket Jag verkligen ville ha, men tror de eller ej bi klarar mer än vad vi tror ! Lycka till med lille skutt

 3. Frida skriver:

  Oj halveras? Spännande!!

  Min förlossning tog 18 h sist från att jag var öppen 4 cm och vattnet togs hål på men krystade bara i 15 minuter.

  Hoppas på färre timmar värkarbete men kanske inte snabbare krystfas nästa gång . Kanske inte spricker så mycket om det tar lite längre tid.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..