IMG_5031
Nu är jag i vecka 32 och tiden bara flyger fram. Det börjar bli hög tid att börja fundera på den stundande förlossningen. Jag tänkte först inte skriva något förlossningsbrev men på kursen vi var på för omföderskor sa hon som höll i kursen att det var viktigt. Eller ja, det där bestämmer man ju själv om man tycker att det är viktigt. Men hon sa att det var ett sätt för en själv och ens partner att gå tillbaka till känslorna man hade under sin första förlossning. Vad fungerade för oss? Vad vill vi göra annorlunda den här gången? Här kan ni läsa om min förra förlossning, del 1, del 2 och slutligen del 3. 

Det som jag tycker fungerade bra var smärtlindringen! Jag vill verkligen ha både lustgas och epidural igen om jag kan få det. Nu när jag tänker på eda (epidural) tänker jag bara positiva tankar. Men när jag läser om det minns jag klådan jag hade på benen, jag ville liksom klia sönder mina ben. Eller att jag tappade känseln helt på ena benet… Men det var det värt i alla fall. När edan var satt kunde jag liksom få en paus och äta, dricka och sova. Lustgas vill jag som sagt också ha igen, men den här gången tänker jag säga att de inte får maxa dosen. Jag försvann ju bort förra gången och var helt övertygad om att Alice dog i magen, det var riktigt läskigt att bli så drogad.

bild-2-1-kopia-4-e1406916717809
Full och glad innan jag fick för mycket av det goda…

bild-1-2-kopia-3-e1406917462345
Förväntansfulla blivande föräldrar!

En sak jag gärna skulle göra annorlunda den här gången är att jag vill bada. På BB Sophia (där vi ska föda, förra gången var vi på Danderyds sjukhus) finns det ett badkar i varje rum och jag tänker mig att det är väldigt skönt. Det kanske jag inte alls tycker då, men just nu känns det positivt och härligt. Sen skulle jag om det går gärna ”ta emot” Lille Skutt när han kommer ut. Jag blundade när Alice föddes och barnmorskan sa flera gånger ”Du måste titta Angelica, öppna ögonen, du måste titta!”. Och nu känner jag att jag vill vara mer med på ett annat sätt. Men samma sak där, om det går. Det kanske inte alls blir som jag har tänkt mig.

En sista sak jag vill göra annorlunda är att jag vill klä på Skutt hans första kläder. Det kanske är en töntig sak att vilja göra, men barnmorskan gjorde det på Alice. Hon frågade om vi hade packat ner en body och sen satte hon liksom bara på den… Jag vill göra det själv, eller att Stefan gör det såklart. Det går också bra.

Ni som fött flera barn, blev andra eller tredje förlossningen som ni hade tänkt er? Skrev ni något förlossningsbrev? Ni som ska föda barn nummer två, hur tänker ni? Dela gärna med er av era funderingar här nere i kommentarsfältet.

/Angelica

 1. Sanna skriver:

  Vi har två år mellan våra pojkar och första förlossningen tog 24 timmar från de att vattnet gick, stannade av lite i öppningen efter jag fått epidural så inför andra förlossningen tänkte jag att jag skulle försöka undvika epiduralen så länge som möjligt.. Hej å hå vad det gick undan. 2,5 timme efter jag fick värkar kom lillebror ut, tog enbart lustgas och hann va på förlossningen 1,5 timma. Ååå vad det är ”underbart” hur kroppen fungerar 🙂 lycka till och lite avundsjuk är jag allt på dig/er som har detta framför er!!

 2. Anna skriver:

  Det är nästan 14 månader mellan mina killar. Den yngsta blir två månader imorgon. Förlossningarna var helt olika! På den första förlossningen tog jag Eda och lustgas. Tyckte Eda var kanon och var helt säker på att jag skulle ta det även under andra förlossningen. Första förlossningen var ganska långdragen och tuff. Nu andra gången var jag öppen 7 cm när vi kom in på förlossningen (hade knappt haft ont). Efter två timmar kom bebisen och jag hann inte ta Eda. Upplevde andra förlossningen som en dröm i jämförelse med första! Åkte hem från BB samma dag och kände mig i stort sätt helt återställd. Lycka till och ha en skön semester!

 3. Sara J skriver:

  Skönt att läsa dina tankar runt kommande förlossning! Vi ska ha barn nr2 runt den 21 september.

  Har inte varit nervös innan men nu börjar tankar runt förra förlossningen snurra runt och tankar på hur denna ska gå.

  Förra graviditen startade inte av sig själv, utan blev igångsatt på +18. Så det är svårt att tänka sig in i hur händelseförloppet ska ske denna gång.

  Känns som en helt annan femma när en har en 2-åring hemma som ska inkvarteras och lämnas borta under tiden på BB. Och hur kommer vår kavata och sociala tjej reagera på att vi tar hem ett syskon?

  Kände igen mig såååå i lustgasen! Jag trodde på riktigt att jag dog, allt vart grått och det vart samma ljud! Kändes som en scen ur greys. Piiiiip. Hann säga hejdå till J, berätta att jag älskar honom och bebisen. I allt tumult så var min pappa bredvid sängen och sa att jag skulle stanna kvar. Han dog när jag liten. Så det vart så otroligt känslofyllt och jobbigt. Var bara borta i några minuter men de där små minuterna satte mig ur spel.

  BM och sambon märkte inte ens jag tuppade av, utan dom koncentrerade sig på att jag var helt öppen och egentligen skulle börja krysta.

  Novell hej! Haha men med gel som igångsättning så tog fl 4 timmar, 8 minuter krystvärkar. Jävligt intensivt, spydde som en liten gris och var helt knäpptyst hela tiden. Udda!

  Så denna gång blir det intressant! Är ändå laddad för en till fl!

  Kram och ha en fantastisk semester!

 4. Malin skriver:

  Skriv ett förlossningsbfev, det tycker jag är bra så att både du och Stefan printat ned hur ni vill ha det. I mitt fall hann dock bm inte läsa det, hon kom bara in för att hälsa och presentera sig och sa bara direkt ”oj nu kommer nog bebis snart verkar det som”, 2 h från första värken, krystade i 11 min. Min första var en jättebra förlossning, men andra var helt underbar just för att den var så snabb och kroppen hade full kontroll. Kändes underbart! Är verkligen det bästa som finns att föda barn och få sin lilla bebis. Lycka till!

 5. Ebba skriver:

  Första; fantastiskt 12 timmar men lite för mycket mediciner

  Andra; 2 timmar men helt fritt från droger etc vilket jag upplevde som en mycket bättre sak.

  Skriv förlossningsbrev, på bb Sophia läser dem det och bryr sig. Jag födde min andra där och vi kunde inte ha fått en bättre start med henne. Vi båda fick verkligen känslan att det var vår förlossning och jag var så trygg. Lycka till! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..