Jag har fått flera frågor om jag tog manuellt körkort eller om jag tog för automat. Jag tog automatkörkort och mår inte det minsta dåligt över det. Jag har förstått att många tycker att det är sämre. Att man är lat. Att man tog den enkla vägen ut. 
Jag hade ingen möjlighet att övningsköra privat med manuell låda så av ekonomiska skäl valde jag att ta automat. Vi har en hybrid och hade jag tagit manuellt körkort hade jag absolut behövt många, många fler lektioner.  
 Argument som ”Du kommer bli begränsad med bara automat” biter inte på mig. Jag var ju sjukt mycket mer begränsad och låst utan ett körkort. Nu känner jag mig fri! Och som med mycket annat här i livet är det ju fantastiskt att man får bestämma själv vilken typ av körkort man tar. Det är ingen annan som råkar illa ut för att jag inte får köra en manuell bil. Sen om du som läser aldrig hade valt samma som jag gör ju faktiskt ingenting, man måste inte göra lika. Jag är fortfarande sjukt lycklig och stolt över mitt körkort. Jag pluggade och övningskörde med en bebis i magen och en ettåring i baksätet. Det kallar jag bra kämpat! 
/Angelica

 1. Emmy skriver:

  Att folk orkar hålla på.. Bra jobbat, oavsett vad för slags körkort du tog. Förresten är du jättevacker på den här bilden. Ha en finfin sommar! <3

 2. Signe skriver:

  Hej! Har aldrig kommenterat förut men var tvungen att göra det nu. Jag tog automatkörkort för nästan tjugo år sedan och har aldrig ångrat det! Det var samma sak för mig: mina föräldrar hade automatbil och det var den enda jag kunde övningsköra med, jag pluggade och hade inte råd att hyra bil varje gång jag skulle övningsköra. Jag tog ett fåtal lektioner i körskola bara och körde upp sedan, klarade sedan körkortet direkt och har aldrig under dessa år behövt något annat körkort. I början tänkte jag att jag skulle ta manuellt körkort så småningom (det är mycket enklare regler vid övningskörning etc när du redan har ett körkort), men jag har helt enkelt aldrig känt behovet. Det är du och ingen annan som avgör vad du behöver ditt körkort till! Grymt av dig att klara körkortet med en ettåring och dessutom som gravid! Det är tufft gjort! Kram!

 3. Elin skriver:

  Tänk att du ska behöva förklara dig ens…

  Jag tycker att du är fantastiskt duktig som övningskört med 1åring i baksätet och är gravid! Respekt! Jag övar själv med en lika ung pojke i baksätet och det är inte allid lätt…

  Klappa dig på axeln och säg till dig själv va duktig Du är!

  Mega grattis och kör försiktigt!:)

 4. Lyssnade på er senaste podd tidigare! Och när ni pratade om hur äckligt det är med folk som låter när dom äter så måste jag faktiskt säga att bilderna/ljuden i mitt huvud fick mig att stanna för att kräkas HAHA. . Jag känner så väl igen mig. . Äckliga ljud är fruktansvärt..

  Något som är riktigt vidrigt är när folk tuggar och det låter som att dom sköljer runt maten med saliv

 5. Linda skriver:

  Stort grattis till ditt körkort!

  Men att folk orkar hålla på! Va? Jag har själv kort för manuell låda men får jag välja kör jag mycket hellre automat Nu för tiden är det så vanligt med automat så varför skulle du bli begränsad. Har folk inget vettigare att göra med sin tid

  Tack för en suverän blogg och podd!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..