God morgon! Vi sitter och äter frukost och Alice är inne i en ostperiod. Det är så gulligt när hon sitter och plockar i sig bitarna och säger mmm mmmm när hon äter. Efter hon ätit upp osten måste jag dock försöka se till att hon får i sig lite gröt och smoothie… Vad äter era barn till frukost?

/Angelica 

 1. Vad söt hon är! Får mig att längta ännu mer efter min son som ja inte träffat ordentligt sen igår en. Eller jag fick en sömn kram tidigt imorse innan jag gick till jobbet igen och han sov vidare bredvid pappa.

  Till frågan: han äter välling i sängen och sen får han smörgås, pålägg och ofta frukt när vi äter:)

 2. Min 10 månaders äter naturell yoghurt med frukt eller bär i. Han brukar också få antingen ost, ägg eller leverpastej till ☺

  Tack för en super bra blogg!

 3. Med välmening frågar jag om inte de där bitarna är lite farliga? Tror det är bättre att antingen ge större storlekar eller varför inte skära skivor och rulla ihop? I princip det farligaste man kan ge är ju små hårda bitar, väldigt lätt att få i halsen.

  Hursomhelst så är smoothie, avokado, ägg, skinka, ost, smörgås, poppis här- min dotter har tyvärr aldrig gillat gröt- inte jag heller å andra sidan

 4. Visst är det häftigt när dom upptäcker nya smaker och njuter av att äta.

  Min son som precis har fyllt ett år äter smoothie gjord på naturell yoghurt och frukt och bär, smörgås med leverpastej. Idag fick han smaka skinka vilket han mumsade i sig.

  Frukt går alltid hem och jordgubbar och melon är just nu favoriter.

  Vi försöker ge honom så ”ren” mat som möjligt, helst ekologiskt och undviker socker så länge som möjligt förutom frukt/fruktsocker.

 5. Min 12månaders får välling när hon vaknat och sen ca 1timme efter en trekantssmörgås med leverpastej/ost och en frukt(just nu är nektarin eller äpple poppis..att äta en hel själv är såväl kladdigt som urkul).

  Ha en fin dag!

 6. Min 11-månaders äter gröt till frukost. Sedan får han smaka lite av det jag äter (yoghurt, smörgås, frukt, bananpannkaka)

 7. Har också en ettåring som älskar ost!! I övrigt till frukost så äter han gröt, macka med ost el leverpastej, yoghurt..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..