Jag var tvungen att härma Alice när vi tog den här bilden. Så gullig liten busunge. Jag fick en kommentar om att jag inte ska bära henne och det stämmer, det ska jag helst inte göra med min foglossning. Men… Det går liksom inte att undvika till 100%. Ni som har barn kanske förstår. När hon står nedanför mig och sträcker upp sina små armar mot mig och säger mamamamama. Då går det inte. Då får jag stå ut med en sammandragning och smärta i höfterna/bäckenet. 

Idag har Lille Skutt varit helt vild. Han har sparkat på revbenen (aj!) och liksom gjort stora, svepande rörelser. Jag undrar om det är hans knän eller fötter. Nu är jag i vecka 34 och det är verkligen inte lång tid kvar till förlossningen. Jag måste skriva ett förlossningsbrev, jag har inte gjort det än. Jag satt med Jessica när hon hade värkar och skrev hennes förlossningsbrev. Hon födde Elsa i vecka 38+5, så hon var ju medveten om att förlossningen kunde vara på G… Men trots det hade hon skjutit på det där med förlossningsbrev och bb-väska. När skrev ni era brev? När packade ni BB-väskan? 

/Angelica 

 1. Jag skrev aldrig något brev, ingen som nämnde det varken på BVC eller förlossningen. Vet inte riktigt heller vad man ska skriva i ett sådant brev?! Har en dotter som fyller 2 år i slutet av september.

 2. Förlossningsbrevet skrev jag en vecka innan Elvira föddes. Det kom dock aldrig till användning då jag bara va på förlossningen i 2.5h innan hon var ute och allt flöt Tack och lov på utan några problem hela tiden.

  Bb-väskan packades på onsdagen samma vecka då min barnmorska konstaterade att jag kunde föda inom ett dygn men garanterat innan helgen va Slut. Haha. Behöver jag ens säga att jag fick liiiite panik då? 🙂

 3. Pliiis svara! Nämn dina bästa råd inför min förlossning. Har sjukhusskräck! Och vad ska du skriva i ditt brev?nu när du varit med om en förlossning borde det vara lättare att skriva ett..liksom hur ska man kunna skriva ett brev om hur du vill ha det när du aldrig gjort detta ännu?! Panik! Föder dock 4 december så har tid på mig… Kram!

  1. Ta det bara lugnt, det är mitt första råd. Jag födde min Emma i Varberg för tre månader sedan, jag är inte heller vidare förtjust i sjukhus, men inget kändes som sjukhus där. BB och förlossningen är i många fall mysigare och en annan stämning. Kan längta tillbaka nästan. Visste inte heller vad man hade att vänta och vad det skulle stå i brevet, så skrev ut en färdig mall från 1177. Superbra, och man fick liksom ner det personalen har nytta av att veta, samt att man fick prata ihop sig och dela tankar med partnern innan.. Skönt!! Köp med Festis samt chokladdoppade nötter! Lätt att få ner under värkarbetet. Det är coolt att föda barn, och jag längtar redan till nästa gång. Med positiva tankar kommer man väldigt långt märkte jag. Lycka till! 🙂

 4. Födde 38+1, väskan var packad npn vecka innan, förlossningsbrev skrivet typ 3dar innan.

  Fina ni är! <3

  Vill du skriva lite om hur gravidkroppen skiljer sig denna gång jämfört med Alice? Jag är i vecka 15 med nr2(tät grav) och har redan fått mage..med 1an såg msn nog inget förrän typ v22?

  Kram

 5. Skrev. Och packade nu strax innan v 39. På order av blivande pappan haha. Själv kände jag ingen press el stress. Säng är inte monterad heller är i vecka 39…

 6. Vi hann inte skriva något förlossningsberättelser då hon kom i vecka 36+0. Om det blir fler barn kommer jag inte skriva något brev då jag upplevde att det inte behövs. Väskan packade vi när vi åkte in då det som sagt blev för tidigt.

 7. Förlossningsbrev skrev jag aldrig, men mina viktigaste önskemål fanns redan i min journal från MVC. Och bb väskan packades precis innan vi åkte in till BB då lillkillen bestämde sig för att komma lite för tidigt. Dock hade jag packat en liten väska med hans grejer i sen innan, det gjorde jag i ca v32. Som jag sen tömde ut och packade om under värkarbetet men det är en annan femma…

 8. Skrev aldrig förlossningsbrev. Gick igenom mina önskemål med barnmorskan på mvc som skrev in det i min journal så de på förlossningen kunde läsa. BB väskan blev aldrig packad. Blev inlagd på BB/förlossningen i vecka 35+5 pga havandeskapsförgiftning. Blev sedan igångsatt i vecka 37+0 tog dock 3 dagar innan det hände något men när det väl sattes igång så tog det 6 timmar tills min dotter låg på mitt bröst o allt gick toppen o enligt mina önskemål! 🙂 väskan fick pappan packa ihop hade ju dock tid på sig när jag låg inlagd! Men tips är ju att ha väskan packad i god tid för man vet ju aldrig vad som händer! Jag hade inte räknat med havandeskapsförgiftning.

  Så kul att följa er! Jag blir redan sugen på nummer 2 😉 o då är det bara 2 månader sen jag fick min dotter! Kram 🙂

 9. Något förlossningsbrev blev det aldrig, men det hade nog inte kommit till användning då det gick väldig fort inne på förlossningen, 1,5 timme så var vår lille pojk född :).

  Jag födde precis som Jessica när jag var i vecka 38+5. BB väskan packades på natten strax innan vi skulle åka in (mellan värkarna) Kan nämna att det glömdes en del grejer 😉

  Men allt gick bra och idag är vår lille Léon 8 månader 🙂

 10. Åh så fina ni är! Jag hade hemsk foglossning i början av graviditeten, men ju mer jag var ute och motionerade desto mindre kände jag av den!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..