Dagens outfit – baby edition

IMG_4772
IMG_4770
IMG_4769
IMG_4771

Body – Petite Bateau, Byxor – Gant, Skor – H&M

Angelica och Philip är inne i stan idag tillsammans med mormor. Philip är aningen morgontrött som ni ser ovan, men vem är inte det när man vaknar några gånger per natt och är megahungrig? Philip rockar idag en av sina mest coola outfits i sin garderob. Jag och Angelica fullkomligt älskar hans body från Petite Bateau, eiffeltorn! Jag säger bara det; Eiffeltorn! Mjukisbyxorna från Gant är kanske aningen förstora just nu, men han växer så det knakar. Skorna gjorde verkligen outfit:en ”on point” som modefolket säger.

/ Stefan

 1. Lisa skriver:

  Hej Angelica och Stefan!

  Vill bara berätta en sak i all välmening; jag har lagt märke till att Philip ligger med huvudet åt samma håll väldigt ofta. Precis så gjorde min son också och jag funderad lite på om det kunde påverka huvudformen och tog upp det på BVC. Fick då som svar att det var väldigt vanligt att barn gjorde det som nyfödda då de dels kan ha legat vridna åt ett håll i magen men också för att deras nackmusklerna inte är starka nog för att hålla upp huvudet rakt även i liggande läge än. Så då tänkte jag inte så mkt mer på det. På 6 veckors kontrollen reagerade läkaren på att han också övervägande tittade åt ett håll och upptäckte även att sidan på huvudet blivit platt. Jag hade ju själv också sett det men tänkt att det kanske inte var så farligt och synligt ändå. Vi fick iaf remiss till sjukgymnast och när vi väl kom dit ngn vecka senare hade han blivit ännu senare! Grad 3 på en skala av 4. Hon upptäckte att han var lite försvagad på ena sidan av nacken och att det var anledningen till att huvudet tippade åt ett håll och med hjälp av övningar försvann snedheten inom en månad. Hon berättade att det brukar oftast bli bättre av sig självt med huvudformen när de börjar sitta men det gjorde ex min son inte förens 8 mån gammal. Så om snett bakhuvud är ngt som kanske även börjar synas på Philip ville jag bara berätta om att man kan åtgärda det på egen hand med lite övningar om man kommer till bukt med det tidigt. Annars kan det ta längre tid att få bort snedheten då skallen hårdnar ju äldre de blir. Det är väl å andra sidan inte heller hela världen heller, men jag tyckte iaf inte att det kändes så kul att min lilla pojkes huvude var alldeles sneplatt på ena sidan!

  Kram!

  1. Heej! Ja det stämmer, vi har lite problem med det. Vi har fått övningar och tips från bvc och en barnläkare. 🙂 Förhoppningsvis blir det bra, men det är svårt han vill ligga åt det hållet heeeela tiden. Kram A

   1. Lisa skriver:

    Ja jag vet, jättesvårt när de är så små men om ni redan uppmärksammat det så här tidigt kommer nog snedheten vara borta inom ngra månader! Vi fick köpa en sidokudde från delta baby som gör att bebisen kan sova på sida utan att riskera att vända sig till mage. Det är som en trekantig avlång skumgummikudde bebisen har bakom ryggen och en mindre likadan fram vid magen, som sitter ihop tillsammans med ett tygstycke. Den hjälpte oss jättemkt för iom den sov han alltid på den andra sidan som inte var sne på natten. 🙂

 2. Diana skriver:

  Men jisses så söt man kan se ut! Vad härliga dom är när dom är så små, gud så länge sen. Mysiga bilder. 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..