Vad äter Alice?

IMG_7610
Vi fick frågan vad Alice äter för mat och för det mesta äter hon samma mat som oss. Nu till middag åt vi pastaskruvar med soltorkade tomater och kyckling med creme fraiche. Sen i vår mat hade vi även i bladspenat och sambal. Bilden är gammal (från samma kväll som förlossningen startade med Philip) och där äter hon kyckling, ris och majs. Hon älskar majs! Men det verkar de flesta barn göra? Ärtor gillar hon också men hon tycker sådär om broccoli. Har ni tips på andra grönsaker som brukar gå hem hos barn? Kommentera gärna, jag behöver inspiration och tips!

En veckas matsedel hos oss kan se ut såhär: Köttfärsås och spagetti, korv och makaroner, tacos, köttfärsbiffar med fetast, klyftpotatis och tzatziki, lax och ris, fiskpinnar med potatis och ärtor och ibland blir det hämtmat. När det blir hämtmat äter Alice burkmat (helst köttfärsås och spagetti eller vegetarisk gryta) och det blir även burkmat om vi inte har hunnit handla i tid och Allan Brallan är vrålhungrig. Ni får gärna tipsa om vad era barn äter så kan vi och alla som läser få inspiration i kommentarsfältet. Ös på med recept!

/Angelica

 1. Mia skriver:

  Laxfile med bulgur, kanske även någon god sås, blodpudding, korvstroganoff, Torsk i ugnen med ris eller potatis, pytt i panna, hemmagjord pizza, kasslergrya. Gillar min 1åring

 2. Ellen skriver:

  Blodpudding och sushi går alltid ner hemma hos oss. Och tomater skurna i kuber.

 3. O. skriver:

  Men gud vilken fin bild på Alice! Så himla söt! Och såå lik er båda! ♥

 4. Söta Alice! Tänkte bara höra hur ni gick från burk till vanlig mat? Gav ni båda ett tag för att fasa ut burkmaten och bytte ni bara ut det helt enkelt? Våra är ett år vi vill att de ska kunna äta ”vanlig” mat. Men det går väl sådär. Ger både och just nu för att de ska få i sig något alls. Tack för en superbra blogg, ni är fantastiska! Kram

 5. Hannah skriver:

  Korv i alla dess former är i princip det enda som min ettåring äter för stunden. Och majs. Så det blir prinskorv, wienerkorv, falukorv, diverse tyska korvar etc. Väldigt enahanda så jag hoppas det bara är en kort period.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..